用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 荃灣愉景新城-小荳芽-學林數
go

荃灣愉景新城-小荳芽-學林數 [複製鏈接]

醒目開學勳章

請問有無媽咪給小朋友在小荳芽學學林數ka?
   0    0    0    0

我個囡學了4個月,學得很開心,現在計數都快了及準確了,而且學林數啲題目都近似佢小一啲數,我覺得 ok 啦!

醒目開學勳章

原帖由 mandylau 於 09-8-3 13:59 發表
我個囡學了4個月,學得很開心,現在計數都快了及準確了,而且學林數啲題目都近似佢小一啲數,我覺得 ok 啦!

thks  mandylau ,因為我見荃灣only得呢個centre有得學,咁我得閒去look look sin

原帖由 rebecca0113 於 09-8-3 15:38 發表

thks  mandylau ,因為我見荃灣only得呢個centre有得學,咁我得閒去look look sin

荃灣的數研有英文和數學班,你有上去看過嗎?

醒目開學勳章

原帖由 君媽 於 09-8-5 09:16 發表

荃灣的數研有英文和數學班,你有上去看過嗎?

上過,但個感覺不太好,所以唔諗啦!

rebecca0113,

你有冇去了小豆芽報學林數,其實你小朋友幾大呀!因為有D centre要由小一才有學林數學,而小豆芽 K3 就有班開啦,這個 centre 都 ok,我亞囡由k1(9月會升小一) 已經在這裡學英文及普通話班,最近幾個月學埋學林數,亞囡學得很開心。

醒目開學勳章

Mandy,

我小朋友升小二ka la~~係呢,個度有幾多個老師教學林數ka?有無介紹呀?

原帖由 mandylau 於 09-8-5 13:43 發表

你有冇去了小豆芽報學林數,其實你小朋友幾大呀!因為有D centre要由小一才有學林數學,而小豆芽 K3 就有班開啦,這個 centre 都 ok,我亞囡由k1(9月會升小一) 已經在這裡學英文及普通話班,最近幾個月學埋學林數, ...

我小朋友升p2在北角學咗一個月多d, 就未見得就咩成績因為只係個零月啫 ! 不過佢每個星期上堂後都會有4份功課要做, 多數都係文字題, 但我就唔會教佢做亦唔會check, 佢有字唔識先問我, 做唔做齊我都唔理. 不過咁樣反而佢會自動自覺做, 成績都ok...! 我這樣係希望老師可以更清楚佢有幾多真功夫, 如果每次都check 完先交, 老師都唔知佢邊度係弱點, 所以暫時我都係當學林數係普通補習班咋!

都有好幾位老師,每次是一對三上堂,教我個囡叫jocye 姐姐,佢都好 likes, 我同佢講亜囡有什麼唔識,那些較強弱,佢會再教佢再講,仲叫我將亞囡小一數學書目錄影比佢參考,等佢可以知道學校進度,再按亞囡學習進度配合去教。
‹ 上一主題|下一主題