用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港靈糧堂幼稚園 k3 o既媽咪大家傾下計呀 ....
go

k3 o既媽咪大家傾下計呀 .... [複製鏈接]

你地好 ^^

我今年由下午班轉左上午班架 ...
我女女轉左上高甲

有時間大家傾下計呀 .. 交流下選邊間小學呀 ^^
   0    0    0    0

原帖由 happymama_jkc 於 09-7-31 12:41 發表
你地好 ^^

我女女轉左上高甲

有時間大家傾下計呀 .. 交流下選邊間小學呀 ^^

我唔係媽咪,係爹地,可以加入嗎?
我囡囡九月會升上高乙班,小學方面,暫時都只係報咗兩間直資,九月面試。

hi,我大囡都係升k3,不過係鑽石山分校,細妹會9月一齊讀k1,暫時都報左3間直資/私校,一齊分享下...

原帖由 littlefaith 於 09-8-5 20:51 發表

我囡囡九月會升上高乙班,小學方面,暫時都只係報咗兩間直資,九月面試。
我家有三寶

原帖由 littlefaith 於 09-8-5 08:51 PM 發表

Dear littlefaith

HAHA 當然可以啦 !

請問介唔介意問你報左邊 2 間直資呀 ..
因為我都幫女女報左 , 一間係真光小學 , 一間就聖瑪加利男女英中小學

thanks

原帖由 fostermak 於 09-8-6 05:04 PM 發表
hi,我大囡都係升k3,不過係鑽石山分校,細妹會9月一齊讀k1,暫時都報左3間直資/私校,一齊分享下...

dear fostermak

hi, 我係銅鑼灣個間
噤請問你報左邊間小學 ?
有無報鑽石山個間音樂小學 , d 人話幾好架
我都想報個間 haha

thanks

happymama_jkc:
你好,我同大女暫時報左音小+真道+優才,仲會報多幾間...

聽我舊同學o既姑奶講,佢個女係今年銅鑼灣畢業生,佢話靈糧o既小朋友出去面試好outstanding,佢之前考港大同學會收左佢,之後St paul收佢就讀St paul,唔知到我地o既小朋友有冇咁好彩呢?

原帖由 happymama_jkc 於 09-8-14 08:48 發表

dear fostermak

hi, 我係銅鑼灣個間
噤請問你報左邊間小學 ?
有無報鑽石山個間音樂小學 , d 人話幾好架
我都想報個間 haha

thanks
我家有三寶

原帖由 happymama_jkc 於 09-8-14 08:46 發表

Dear littlefaith

HAHA 當然可以啦 !

請問介唔介意問你報左邊 2 間直資呀 ..
因為我都幫女女報左 , 一間係真光小學 , 一間就聖瑪加利男女英中小學

thanks ...

Dear happymama_jkc:

暫時都淨係報咗真道同優才,諗住今個星期六聽埋播道個簡介會再決定報唔報。遲啲會報埋蔡繼有。

原帖由 fostermak 於 09-8-14 01:15 PM 發表
happymama_jkc:
你好,我同大女暫時報左音小+真道+優才,仲會報多幾間...

聽我舊同學o既姑奶講,佢個女係今年銅鑼灣畢業生,佢話靈糧o既小朋友出去面試好outstanding,佢之前考港大同學會收左佢,之後St paul收佢就讀St p ...

HI,

我而家報左真光小學(大坑), 聖瑪加利男女中小學, 保良局陳守仁, 聖嘉勒小學.. st. paul 唔係官津咩 ? 佢有自行收生 ? 港大同學會我都想去考但太遠啦 ! 所以而家無考慮 d 一間 ..

我個仔都係上高甲..
我估我今日響課室見過你啦.
原帖由 happymama_jkc 於 09-7-31 12:41 發表
你地好 ^^ :lover:

我女女轉左上高甲 :excited:

有時間大家傾下計呀 .. 交流下選邊間小學呀 ^^ :funny:

原帖由 BKMami 於 09-9-1 06:00 PM 發表
我個仔都係上高甲..
我估我今日響課室見過你啦.

係呀 .. haha
唔知明天會唔會見到你呢 ?
我點樣認你呢 ?
haha
‹ 上一主題|下一主題