用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! ...
樓主: 天藍
go

創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 Chickee 於 09-9-11 09:52 發表
早晨!
想問下低班各班今年各小組叫咩名呀?

我仔係第二組, 佢話佢果班分為 單車 A, B & 木馬 A, B。

其他班又點呢? (呢個問題其實係我阿仔叫我post上黎問下其他媽咪的, 嘻嘻...) ...

洛遙係千秋A組,我初初聽都覺得好攪笑架!

昊藍話係A組單車組, 亦係上午班第二組,
跟林老師~
昨晚昊藍係咁流鼻水; 同有少少咳,
今天沒上學, 在家休息

原帖由 hauyi_mama 於 09-9-12 23:21 發表
[quote]原帖由 icwlam 於 09-9-11 13:41 發表
焯熹同穎穎一樣呀... 如果無記錯呢穎穎都係上午班, 係咪呀?

巧怡都是上午班第二組單車A的小朋友,不過據學校通知 ...

下午班同學留意剛聽收音機未來
一、二小時內將會掛3號風球,
小朋友唔使返學。

原帖由 天藍 於 09-9-14 10:12 發表
跟林老師~
今天沒上學, 在家休息

卓樂都係 'tum tum' 轉組.  我仔昨天又係有小小鼻水 & 咳.  今都打算請病假等佢休息下.
希望昊藍快d 好番, 明天可以返學 la.

跟林老師~
今天沒上學, 在家休息

咁巧怡, 昊藍同焯熹就係同一組啦...  都係跟林老師...

原帖由 hauyi_mama 於 09-9-12 23:21 發表
[quote]原帖由 icwlam 於 09-9-11 13:41 發表
焯熹同穎穎一樣呀... 如果無記錯呢穎穎都係上午班, 係咪呀?

巧怡都是上午班第二組單車A的小朋友,不過據學校通知 ...

希望昊藍快d好啦...  定時食藥飲多d水... 体息多d...

跟林老師~
今天沒上學, 在家休息

原帖由 cheuklokmom 於 09-9-14 11:43 發表
卓樂都係 'tum tum' 轉組.  我仔昨天又係有小小鼻水 & 咳.  今都打算請病假等佢休息下.

希望卓樂快d好番lar.
不過唔駛請假lak, 因為已宣佈幼稚園下午班唔駛返lu.

原來k2 d組名咁特別嘅,我仲以為仲係d動物/昆蟲名tim,因為巧研個名牌係隻企鵝,(k1時係青蛙組,個名牌係青蛙)我問佢係咪企鵝組,係又不置可否,問佢其他同學mud野組佢又唔講....
你地d名牌係mud黎架 ? (8吓)

弊lar~~巧研又係俾d有消防員嘅書嚇親,拿了新書無幾日佢好開心要我同佢一齊睇,諗住投其所好,睇本有貓咪wow-wow嘅書lar(無記錯的話好似係本英文書),點知俾佢見到d消防員(好似喺最尾嗰頁),佢就即刻唔睇all the books ! 我同佢講d消防員係救緊d貓咪架,佢都唔理,真俾佢激c.
自此佢又唔肯講學校d野我聽lu ...

所以好開心可以係度收吓風,知道吓學校d野. thanks !!

跟林老師~
今天沒上學, 在家休息

希望昊藍快d好返啦!ch pm!

原帖由 chy1015 於 09-9-14 14:15 發表

原來k2 d組名咁特別嘅,我仲以為仲係d動物/昆蟲名tim,因為巧研個名牌係隻企鵝,(k1時係青蛙組,個名牌係青蛙)我問佢係咪企鵝組,係又不置可否, ...

巧研又比消防員嚇親呀?真係要諗下有咩方法幫下佢先得喇。

有時小朋友驚嘅嘢妳係估唔到同埋完全唔知點解架... 好似哥哥曾經好驚Barney 在ending 時變細,攪到連 I love you, you love me 嗰首歌都驚, 佢真係好驚好驚驚都喊嗰隻呀, 連佢自己都唔知點解, 都驚咗有起碼一年, 現在才ok...   我們咩都冇做過同埋咩都做唔倒, 唯有順其自然啦...

原帖由 chy1015 於 09-9-14 14:15 發表

原來k2 d組名咁特別嘅,我仲以為仲係d動物/昆蟲名tim,因為巧研個名牌係隻企鵝,(k1時係青蛙組,個名牌係青蛙)我問佢係咪企鵝組,係又不置可否, ...

多謝各位對昊藍既關心, 昊藍食左藥已
好好多, 無鼻水, 但仲有d痰, 今天要再
去覆診, 希望清埋d痰, 快d好啦~

原帖由 cheuklokmom 於 09-9-14 11:43 發表

all mama,

昨晚個風好勁成晚係咁吹到個窗砰砰、
珀珀嘈到我成晚訓唔到, 昊藍同昊爸
就好好訓, 真羨慕佢地何時段環境都
咁好訓, 我係好醒訓既人少少聲音就
會醒, 仲要醒左有排訓唔到真煩~
個風又走左, 又要趕返工, 以家係公司
好眼訓呀))))))

講開小朋友咳....
你地會唔會去萬X or 屈X氏買咳水比小朋友食架?

原帖由 muichujamie 於 09-9-15 15:41 發表
講開小朋友咳....

有試過,但對阿哥覺得唔work,穎穎睇醫生個醫生可以揀要4日藥,每兩日一份,如果食左2日ok我會將剩返果2日keep起,touch wood3個月內有相同病徵就會拎比佢食。

醒目開學勳章

原帖由 天藍 於 09-9-15 14:08 發表
all mama,

昨晚個風好勁成晚係咁吹到個窗砰砰、
珀珀嘈到我成晚訓唔到, 昊藍同昊爸
就好好訓, 真羨慕佢地何時段環境都
咁好訓, 我係好醒訓既人少少聲音就
會醒, 仲要醒左有排訓唔到真煩~
個風又走左, 又要趕返工,  ...

我琴晚好好訓呀,連洛遙4點走左入黎都唔知,係遙爸陪佢返房訓,我完全唔知有哩件事 ,我係一訓左就好難嘈得醒架!

醒目開學勳章

原帖由 muichujamie 於 09-9-15 15:41 發表
講開小朋友咳....

唔會呀,因為驚d藥會好重呀,之前問過e生,佢話成藥既藥會重d,所以食左好快好返,不過其實係唔好,因為咁細個食咁重,遲d就唔知用咩藥好!
不過我會睇情況,如果唔係太重病,我會等佢自己好!

尋日,我比左樂信咳水佢食, 食左真係好左好多wor!!
不過唔敢再比第二次,因為始終個心都好驚,怕唔知得唔得....
所以最後去左睇醫生,不過醫生就話佢無咩事....只係小小喉發炎.... 今日都無再咳~

原帖由 natalielin 於 09-9-16 00:41 發表

唔會呀,因為驚d藥會好重呀,之前問過e生,佢話成藥既藥會重d,所以食左好快好返,不過其實係唔好,因為咁細個食咁重,遲d就唔知用咩藥好!
不過我會睇情況,如果唔係太重病,我會等佢自己好! ...

各位各位, 好消息 !!

基哥哥上咗開學 D 相啦...  K1 有分組相, K3 有班相, 不過唔知點解K2冇... 所以我都只是揾到哥哥, 揾唔到焯熹呀...   祝大家好運...

http://hk.myblog.yahoo.com/sosingki2002/article?mid=2011

天藍, 昊藍有相呀...   看呢條link先"睇"為快呀!!

http://hk.myblog.yahoo.com/sosin ... =-1&action=prev

昊藍好返哂返學未呀?

基哥哥都有放上facebook呀!
‹ 上一主題|下一主題