用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問有無小朋友用緊夜間矯視隱形眼鏡
樓主: wendyhue
go

請問有無小朋友用緊夜間矯視隱形眼鏡 [複製鏈接]

Frankly speaking, it is not cheap!  

原帖由 mimigirl 於 09-9-1 11:31 發表
502,

剛剛問過兩家,價錢相當高昂,介不介意PM妳的視光師資料給我參考? 我很猶豫,謝謝幫忙 !
:-D :-D :-D :-D

囝囝8歲,剛戴了三星期,他本身275度近視,戴咗2晚已經話望得好清楚,日頭唔洗戴眼鏡,仲問我扔得副舊眼鏡味,佢係自己戴同除,頭三晚戴成9個字先搞掂,一星期後大約要10-15分鐘,依家只要2-3分鐘,小朋友好快上手

醒目開學勳章

502~~可否pm我詳細資料?THX

原帖由 502 於 09-9-1 11:33 發表
Frankly speaking, it is not cheap!  

pls PM the information to me , Thanks

My son is also same problem.

原帖由 502 於 09-9-1 10:44 發表
我個仔用了差不多兩個星期, 效果不錯, 右眼從差不多四百度減到不用帶眼鏡, 日常生活和做運動比較方便, 不過因爲亞仔比較粗心, 視光師同我都不放心他自己處理, 所以我早晚都要替他帶同除, 比較麻煩。

不過我個仔有個朋友仔 ...

我囝囝現9歲都有深近視問題, 可否PM資料予我??

原帖由 Benbenmum 於 09-9-1 16:10 發表
囝囝8歲,剛戴了兩星期,他本身275度近視,戴咗2晚已經話望得好清楚,日頭唔洗戴眼鏡,仲問我扔得副眼鏡味,佢係自己戴同除,頭三晚戴成9個字先搞掂,依家大約要10-15分鐘 ...

Benbenmum,

please check pm,thx.

no pm received.

原帖由 fp 於 09-9-7 10:23 發表

Benbenmum,

please check pm,thx.

原帖由 Benbenmum 於 09-9-7 12:18 發表
no pm received.

sorry, I have tried to send it again, please check,thx.

Hi 502,

Can you pm me the info ?

Tks so much.:loveliness:

Hi Benbenmum,

請pm 驗光師既詳細資料給我. 我囡囡同埋阿仔都有近視問題. 請問有散光可以配戴嗎?? :)
‹ 上一主題|下一主題