用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急.....唔交七月學費,無得取回學卷
go

急.....唔交七月學費,無得取回學卷 [複製鏈接]

我們在8月會轉校,想回取學卷。

在6月11日H1N1停學至今,未能上學,故不交七月學費。

原來要一個月前通知舊學校退學,故停學中在6月30日正式書面通知舊學校退學但唔交七月學費,學校話無得取回學卷,因我們沒有交七月學費。

現在8月中新校開學。

1.學校唔給回學卷,有權嗎?
2.如我一定不交回七月學費,我怎取回學卷?向有交部門投訴?
   0    0    0    0

學卷是你的財物。報警!

現時d幼稚園越來越差,點可以唔比番個學卷人,快d打去有關部門問吓...可以打去教育局問吓,tel:2891 0088

原帖由 honaldo 於 09-7-24 10:17 發表

原來要一個月前通知舊學校退學,故停學中在6月30日正式書面通知舊學校退學但唔交七月學費,學校話無得取回學卷,因我們沒有交七月學費。

...

我覺得學校無權不發還學卷, 但家長亦無理由short notice唔交7月學費.

如果學卷真係咁重要, 我諗我會交七月學費的.

原帖由 honaldo 於 09-7-24 10:17 發表

...

原帖由 安兒媽 於 09-7-24 11:17 發表
學卷是你的財物。報警!

Agree, since you agree use 1 year.  In the contract said these belong to you.

公開幼稚園名稱.  咁唧幼稚園教師品德....

家長真係唔應該short notice....好無品﹗
‹ 上一主題|下一主題