用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 個仔派到聖若瑟英文中學点攪
go

個仔派到聖若瑟英文中學点攪 [複製鏈接]

個仔派到聖若瑟英文中學唔知係band2頭定尾,依架分到去英文班,前景好唔好,今日收到播道電話肯收番佢,心大心細唔知点,有冇朋友可以分享吓意見,幫幫忙?
   0    0    0    0

Band 2 頭

聖若瑟英文中學有英文班?

應是1尾2頭

我feel唔差,校風亦良好:

有2班用 NET teacher 做班主任, 亞仔接觸英文機會大增(at least listening & speaking)

播道我沒認識,but my friend who is principal in Tseung Kwan O. Last year, he didn't recommend 播道 to my son because my son was also allocated to a Band 2 school.

但只作參考!

原帖由 ys9 於 09-7-22 22:51 發表
個仔派到聖若瑟英文中學唔知係band2頭定尾,依架分到去英文班,前景好唔好,今日收到播道電話肯收番佢,心大心細唔知点,有冇朋友可以分享吓意見,幫幫忙? ...

請問係未中環個間呀, 乜吾係英中嗎?

原帖由 chunheimama 於 09-7-24 21:39 發表

請問係未中環個間呀, 乜吾係英中嗎?

(觀塘)聖約瑟英文中學, St Joseph's Anglo-Chinese School : 中中
(中環)聖約瑟英文書院, St Joseph's College : 英中

原帖由 vicky99 於 09-7-25 12:56 發表
我 個 仔 上年F.5 畢業.
之後去咗外國升學.

我想講. 仔仔由小學到中學, 都是在 ST. JOE. 讀.
中學大部份學生都是由小學升上去.
學生品行好好....成績都不錯, 公開考試成績當然不能與一 級名校 相比.但觀並其學生品 ...

以上所講的是中環聖若瑟書院吧。這校的校風很好,最近聽聞,f.1 升 f.2 這一屆的學術成績超好,音樂和運動都有佳績。

回覆 1# gloriatwins 的文章

‹ 上一主題|下一主題