用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 中國藝x家協會
go

中國藝x家協會 [複製鏈接]

文章可能比較長,請見諒...

呢個中國藝x家協會昨晚搞左個頒獎禮,但係對於我地班得獎者黎講就一肚氣.  最初都係諗住比小朋友攞下經驗,練下膽量才去參賽,後來佢地通知得獎咁咪去攞獎攞,點知昨晚的頒獎禮後使我對這機構重新評估,佢就似早前x週刊報導的 learnxxg key - 專搞北大為名的比賽.

坊間實在太多巧立名目,睇準家長要攞證書,攞獎既心理,搞好多比賽. 呢個中國藝x家協會都搞好多唔同既比賽, 比賽項目多到不得了, 咁就可以大包圍搵盡家長報名費,每項報名費$2xx, 頒獎禮又要每位買入場券$1xx, 咁都未算,點知頒獎禮重要大混亂 - 成一百個人(冇誇張)(得獎者+家長) 企係台度一齊影幅相就落左台,冇司儀讀出得獎者名稱又冇頒獎儀式,對得獎小朋友同家長黎講係好失望, 因為小朋友努力準備比賽而有成績時,用作鼓勵小朋友的頒獎禮居然變成一個令人覺得係主辦機構用來搵錢的商業活動,草草了事,如果一早知道係成百人企係台度影幅相就係頒獎禮,我點都唔會比錢買入場券攞.

呢d 巧立名目專捉家長心理既搵錢機構,真係要小心選擇,如果唔係,浪費金錢之餘,又攞左張認受性唔高既證書,最大得益者係邊個... 各位自已判斷下啦.
   0    0    0    0

Support, for experience is okay, just don't expect anything from the association.

簡直趁火打劫, 好過去搶
原帖由 cj177916 於 09-7-21 11:54 發表

呢個中國藝x家協會昨晚搞左個頒獎禮,但係對於我地班得獎者黎講就一肚氣.  最初都係諗住比小朋友攞下經驗,練下膽量才去參賽,後來佢地通知得獎咁咪去攞獎攞,點知昨晚的頒獎禮後使我對這機構 ...

比賽

絕對冇下次

我的孩子參加了兩項比賽,沒有獎都無問題,去到攞證書仲發現上面有污跡,我費事嘈,因我係趁lunch time 去取。同Spidermum 一樣,不再有下次。

簽名被屏蔽

呢間唔掂架,參加過一次,決定永遠唔會再參加。就算係當攞經驗都唔會,超商業、唔好為張根本無用的cert 比呢D 公司有機可乘。揾D 慈善/非牟利團體好過。

I have the mark list just after the competition, both for the speech.. By the way, i did not have prize also
Daniel Cheng is my lovely boy.11/9/2005 is his brithdayWelcome to Daniel Cheng

我兩個小朋友都參加過唔少比賽,呢間同L??K??搞ge都冇參加!好彩!

唔係我叻,係教我小朋友ge老師話唔參加,所以大家可以問下d老師先,始終老師們知多過我地,唔好再比呢d私人機構呃。

趁火打劫, 好過去搶

I have very bad experience with this association.
if interested, can PM to share.

醒目開學勳章

是不是講緊'香港青少年及幼兒藝術節?

原帖由 cj177916 於 09-7-21 11:54 發表

呢個中國藝x家協會昨晚搞左個頒獎禮,但係對於我地班得獎者黎講就一肚氣.  最初都係諗住比小朋友攞下經驗,練下膽量才去參賽,後來佢地通知得獎咁咪去攞獎攞,點知昨晚的頒獎禮後使我對這機構 ...
‹ 上一主題|下一主題