用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中交流區 - 屯門
樓主: khmama
go

升中交流區 - 屯門 [複製鏈接]

原帖由 天娜 於 10-1-24 11:03 發表
似乎很多人揀了陳瑞芝, 競爭很大!

我都係選陳記呀!大家加油!但呂中今年又可開英文班喎好難選

好難講~ BECAUSE 自行佢會有25%比胡小同何小D學生, ,
不過MIC博下lor

原帖由 joe612 於 10-1-9 22:39 發表
大家好,屯官真係麻麻,因小兒讀緊。本人小女亦升中讀呂小考全級十名內,自行1st choice 梁銶琚 2nd choice 陳瑞芝,請問如在大抽奬入梁銶琚機會高嗎?thx ...
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

原帖由 Skywan 於 10-1-25 14:03 發表
我念左好久才決定, 今天才遞交 (1)馬可賓 (2)田家炳

我揀左同 grade 之 "賓記" & "南屯官".

我最初都同你一样 "賓記" & "南屯官", 我系截止當天才遞表到南屯, 我住元朗可能系我吾識答車, 我用左成粒鐘先南屯, 即時覺得吾方便, 心念阿仔每天返學來回各須1小時怕佢辛苦, 所以到達校門打電話同C6商量, 最后立刻轉軚改為選另一間 "田家炳"

點知因為兩間都系呢中學今年都好多人遞表, 競爭真好大

原帖由 Joe媽媽 於 10-1-27 13:42 發表

我揀左同 grade 之 "賓記" & "南屯官".

原帖由 Skywan 於 10-1-27 15:53 發表
我最初都同你一样 "賓記" & "南屯官", 我系截止當天才遞表到南屯, 我住元朗可能系我吾識答車, 我用左成粒鐘先南屯, 即時覺得吾方便, 心念阿仔每天返學來回各須1小時怕佢辛苦, 所以到達校門打電話同C6商量, 最后立刻 ...

算啦, 米已成"吹", 最多咪等大抽獎. 賓記 16個人爭一個位, 都好難入!

又唔係全級頭10名, 邊一間都係都見下世面姐

早知田家炳第一啦 ! 都係要等大抽獎 lu

收到面試信了, 如果2間同一日 interview 點算好? 其中一間未知時間, 但肯定是同一日, 即13號

Joe 媽媽:

恭喜! 收到面試信。
如果兩間是同一天, 我認為可以致電通知改期,要快!咁样會感覺有成意!

原帖由 Joe媽媽 於 10-2-23 22:55 發表
收到面試信了, 如果2間同一日 interview 點算好? 其中一間未知時間, 但肯定是同一日, 即13號

有冇媽媽已經收到陳瑞芝面試信, 係唔係 100% 有得面試呢 ? 田家炳2/27 第一次面試 ! 你地呢 ?

我入表前致電查問, 吾系間間都會入表有得 INTERVIEW, 例如我問過"譚柏羽"佢地話去年是只 INT 成績次遞內首250名, 今年未定要收齊 Form 之決定 int 人數, 所以你亦可以打電話去"陳"問吓!

田家炳2/27 第一次面試, 好快啊! 我有收到信要3月中!

祝面試成功!

原帖由 paklamryan 於 10-2-25 09:30 發表
有冇媽媽已經收到陳瑞芝面試信, 係唔係 100% 有得面試呢 ? 田家炳2/27 第一次面試 ! 你地呢 ?

原帖由 Joe媽媽 於 10-2-23 22:55 發表

好開心, 無撞時間.
Same day, A school: 12:30pm, B school: 2:15pm

升中交流區-屯門

有沒有人收到(陳瑞芝,董玉蒂)的面試信呀????
我還沒收到

原帖由 winkylau 於 10-3-11 10:20 發表
我還沒收到

董玉娣未收到, 好似話27號 in, 這個星期 (19號前) 會收到, 但未收到呀. 不過, 可以打電話問下...

回覆 1# Joe媽媽 的文章

董玉娣校網已經有名單

http://www.plktytc.edu.hk/doc/F1App/F1Interview2010.pdf

收到陳瑞芝面試信, 其實係唔係人人都有得面試呢 ?

原帖由 winkylau 於 10-3-11 10:20 發表
我還沒收到

請問有無人知道 董玉娣名單個 AppNo 是代表甚麼 ?它不是由1至500.

原帖由 hk001682 於 10-3-16 14:04 發表
董玉娣校網已經有名單

http://www.plktytc.edu.hk/doc/F1App/F1Interview2010.pdf

董玉娣名單個 AppNo 是代表甚麼

*** 如果我無理解錯誤是你遞表時你排第几個, 咁即系話如你 APPNO 系 200, 你入表時排第 200個

不是由1至500
*** 董玉娣收左 446份申請表, 並且佢是分左 3 GROUP 及吾同時間 INTERVIEW.

但是我發現二間學校的回郵信上都寫有相同的Number, 而同APPNO是一樣的.

原帖由 Skywan 於 10-3-17 15:55 發表
董玉娣名單個 AppNo 是代表甚麼

*** 如果我無理解錯誤是你遞表時你排第几個, 咁即系話如你 APPNO 系 200, 你入表時排第 200個

不是由1至500
*** 董玉娣收左 446份申請表, 並且佢是分左 3 GROUP 及吾同時間 INTE ...
‹ 上一主題|下一主題