用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 南華會 vs 大力
go

南華會 vs 大力 [複製鏈接]

仔仔 4 歲半, 想學游水. 但佢勁怕水. 洗頭都唔敢低頭. 怕水入眼. 係 BK 上聽好多媽咪講南華同大力都唔錯. 有 D 媽咪話南華泳姿最正確. 但地區上好似唔多方便. 唔知 2 間泳會 D 教練細唔細心同會唔會好惡. 太惡怕嚇驚亞仔以後唔敢游. 亞仔都幾細膽架.
   0    0    0    0

其實學游水真係好睇你跟個教練好唔好..... 我朋友個女4歲開始係南華會學, 佢好似你仔仔咁, 洗頭都會怕, 宜家佢唔再怕洗頭, 但就學左一年都未學識呢.... (佢冬天都照學冇停過)

我朋友係游泳教練, 當年我個細路4歲, 我搵佢教, 佢唔肯教, 佢話4歲都係細, 唔係唔可以學, 而係要學到識要花較多時間=花較多錢$$, 朋友一埸, 佢勸我等個細路5歲才搵佢教. 那時佢建議我自己陪細路去玩多d水, 等佢唔怕水就夠.

結果今年7月我細路有5歲才開始學游水, 一星期兩堂, 學咗5-6堂已經識得自己游小小. 我都好滿意個進度, 教練估計今個夏天應該可以學懂自由式和蛙式.

原帖由 invitation 於 09-7-20 17:59 發表
我朋友係游泳教練, 當年我個細路4歲, 我搵佢教, 佢唔肯教, 佢話4歲都係細, 唔係唔可以學, 而係要學到識要花較多時間=花較多錢$$, 朋友一埸, 佢勸我等個細路5歲才搵佢教. 那時佢建議我自己陪細路去玩多d水, 等佢唔怕 ...

嘜唔係愈細學愈好咩. 我諗住會容易學識 D tim.
‹ 上一主題|下一主題