用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇好嘅中文、英文或數學補習班介紹
go

有冇好嘅中文、英文或數學補習班介紹

想幫仔仔(小四)搵補習班, 有否好介紹?

回覆 1# sandylam199 的文章

小四的話我建議找私人補習老師較好~
尢其親暑假打好個底!
我個侄女都補緊個, 係大學生, 幾好ga!

小朋友是小四take一間油麻地centre,中文+英文,可取的地方是導師是學位教師/碩士編輯,教材是單元,每堂都要學生作文/作句/比起學校還要"精"現在已讀一年,平均作文速度可以30分鐘作200字文(小三程度)
有興趣可pm

- how about the ratio of teacher & student?
- how about the cost?
- Could you tell me the school name of your kids?
- the tel. no. & address of learning centre.

Please PM the information to me.

Winleg

原帖由 jysjj 於 09-7-25 01:22 發表
小朋友是小四take一間油麻地centre,中文+英文,可取的地方是導師是學位教師/碩士編輯,教材是單元,每堂都要學生作文/作句/比起學校還要"精"現在已讀一年,平均作文速度可以30分鐘作200字文(小三程度)
有興趣可pm ...

因為暑假班包括了/英/數/art/書法
平均$66一小時
都好好
1:6人
教師是學位及律師負責

回覆 4# jysjj 的文章

請問有沒有聨系的補習社, 我住港島東區, 去油麻地太遠了.

油麻地centre,中文+英文

Pls PM me. I am interested for my daughter.
Thanks.

有興趣可pm ...

原帖由 Van_Dii_Chan 於 09-7-25 00:01 發表
小四的話我建議找私人補習老師較好~
尢其親暑假打好個底!
我個侄女都補緊個, 係大學生, 幾好ga!

我都覺我係呀...

最緊要係好個底!

有興趣可pm ...

我都有興趣可以PM資料比我嗎  

THANKS

有些mama是銅鑼灣軒小自組專赴學中文
現在有免費試堂,大家可以試下,check小朋友夾唔夾到導師是好重要

原帖由 樂豬懶媽媽 於 09-7-27 11:50 發表
請問有沒有聨系的補習社, 我住港島東區, 去油麻地太遠了.

請問如何取得資料 ?

我女女個老師好好,女女英文考試上學期唔合格,得30幾分,但跟左依家個老師之後,下學期考到70幾分。我好開心,而老師今日仲送左份小禮物給女女作鼓勵!

想問, 怎樣取以下資料呢 ?

原帖由 jysjj 於 09-7-27 23:18 發表
有些mama是銅鑼灣軒小自組專赴學中文
現在有免費試堂,大家可以試下,check小朋友夾唔夾到導師是好重要

都是收到mama介紹
可以打電話問

momsusan,

請問可唔可以pm你囡囡的老師資料給我?我都想揾英文補習老師呀.

原帖由 momsusan 於 09-7-28 21:16 發表
我女女個老師好好,女女英文考試上學期唔合格,得30幾分,但跟左依家個老師之後,下學期考到70幾分。我好開心,而老師今日仲送左份小禮物給女女作鼓勵!

回覆 2# jysjj 的文章

Hi Jysjj

知悉, 謝謝

Hi momsusan

請問你在那區呢?
可吾可以 介紹這個老師給我呢?
請 pm 給我

原帖由 momsusan 於 09-7-28 21:16 發表

我住中西區,老師係來我屋企幫女女補習既,一星期來兩次。

樂豬懶媽媽,我已經pm左老師個電話俾你,詳情,你打去問老師啦,佢好好人。