用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K3好唔好轉校
go

K3好唔好轉校 [複製鏈接]

小女好幸運地考入協恩幼稚園插班K3,但係現在開始有d猶疑好唔好轉校呢?

插班入協幼是希望多個叩門機會,但係K3先插班入,如果第一及第二個round入唔到,到第3個round會唔會冇機會比選中去interview呢?

唔該大家比d意見我!謝謝!!
   0    0    0    0

好難講...
因為k2同k3成績都好重要...
原帖由 yingb 於 09-7-20 11:13 發表
小女好幸運地考入協恩幼稚園插班K3,但係現在開始有d猶疑好唔好轉校呢?

插班入協幼是希望多個叩門機會,但係K3先插班入,如果第一及第二個round入唔到,到第3個round會唔會冇機會比選中去interview呢?

唔該大家比d意見 ...

系協恩個TOP到答左啦!再PM多次比你!
咁難得協恩有空位,仲要小朋友都考到,唔讀真系幾嘥,不過K3先轉校的確系麻煩啲,除非小朋友之前個基礎好好,唔擔心學業上問題,如果唔系小朋友既要適應轉校壓力,又要應付學業壓力都會幾辛苦下,仲有一上K3,馬上要考慮選校問題,如果MS唔系太了解小朋友情況,好難比到專業意見家長,呢啲都系樓主要考慮嘅問題。
如果都林通晒,咁就唔使再猶疑啦!
請問樓主,你小朋友之前系讀邊間學校架?可以PM我嗎?THANK YOU!
阿女叫我地做:爸BB同媽媽C!

多謝你的意見
Thanks!!

K3真係唔轉好過轉.

‹ 上一主題|下一主題