用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校 九龍城聖家是否band 1學校?
go

九龍城聖家是否band 1學校? [複製鏈接]

請問大家九龍城聖家是否band 1學校?
   0    0    0    0

回覆 1# scac 的文章

小學不是無分banding的嗎?...

聖家書院是band1的...
Hello

只係較好的小學有很多人都能升到英中, 才叫佢地做band 1,
其實只係中學才分banding架, 以前分五級 band 1 –5, 依家分 三級 band 1 - 3
今年我个同事佢个女學校成績係全級考第五, 但派位時去咗中中, 因為佢地
間學校質素較差, 就算係 band 1 料, 攪珠no. 唔夠前, 英中位都唔到佢,
攪到要再去扣門至入得返 英中, 所以我們算好, 有直屬中學, 至唔洗到外边d
好叻几人爭歺死

目前係依 三年級 和 六年級考TSA來評級小學等級,
所以希望每介d師姐幫下手考好d个TSA , d師妹先至入得返自己的中學

1) 過往我地九龍都若 60个人上到聖家中
2) 头10个好叻, 就去咗更好的英中(St. Paul co-ed 都試過)
3) 早几介d師姐, 如果成績最差, 尾个10几 – 20个,
到交意願表時, 老師會隨即开声叫你媽咪去 “德蘭中學”,
不會有得你地去亂填表, 唔想你連3甲不入, 到時可能30位都入唔到就慘

band 2

band 2 from last year

原帖由 mipig2008 於 10-2-16 15:36 發表
band 2 from last year

今界D中一妹妹, 有SPANISH學(更正)

原帖由 0507MUM 於 10-3-16 15:37 發表

‹ 上一主題|下一主題