用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 匯豐幼兒學校
go

匯豐幼兒學校 [複製鏈接]

請問有否匯豐員工的子女是讀這間學校?  評價如何?
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

你地都是滙豐員工呀? 因只有員工才可以報

之前打電話問過,只有員工才可以報

簽名被屏蔽

我係hsbc員工, 都諗住幫阿囡報呢間N1, 因為學費比較平, 又係活動教學, 不過都想知多d先決定.

唔知有無bk mami有小朋友係度讀可以share下?

原帖由 joeywongmy 於 09-7-29 13:52 發表
我先生係員工
我都知只可以員工先可以報
所以估計比出面既幼兒園競爭會少D
不過我住大圍
返大角咀其實都幾遠
所以想聽多D其他人既COMMENT

Hi~~ 我記得你好似係0811定0812媽媽? 咁岩我都打算報滙豐幼兒學校.  我好d, 住荃灣, 都係一程地鐵, 不過如果我放假, 就要特登湊阿囡出去返學...

我囡囡原本上年9月讀n1, 買好校服,書包, 午睡用品和身體檢查..., 點知爸爸8月唔做, 人事部通知幼兒學校, 主任來電話可安排屬下機構幼兒學校, 那是都好徬徨, 人事部還扣了3個月學費, 都幾甘. 因hsbc常layoff 人, 如要讀, 請三思, 一旦離開, 囡囡便要轉校.

回覆 8# tjbb168 的文章

聽到你咁講真係有d驚... 點解HR要扣起3個月學費呀?

不過果度學費真係比出面平好多, so far我dept.都未話要炒人, 我都會搏一舖, 希望可以到阿囡畢業, 我都仲保得住份工啦...

匯豐幼兒學校

我都好想知呢間學校嘅教學方法同師資, 同埋希望小朋友係匯豐幼兒學校讀嘅家長可以分享下, 因為真係好難搵有關資料!
謝!

匯豐幼兒學校隸屬基督教服務處, 課程與其它同系幼兒學校一樣, 如大坑東.

學校屬活動教學, 着重全人發展, 小朋友可愉快學習.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

hello hello..冇諗過BK有討論公司間幼兒園...我同先生都係同事..

我以前係hsbc centre返工..好多同事的小朋友都係度讀..評價好好...而且升小一都唔錯..有升到陳守仁和男小拔等...

我自己都留意到佢有好多活動...公司每年xmas係總行有special xmas lunch buffer..小朋友們會去唱歌..又聽講佢地畢業係chairman主持...呢d exposure係其他學校俾唔到的

bb一歲就可以報...另外扣3個月學費呢樣呢...係因為公司規定離校要3個月notification..我地resign都要3個月notification咁

我和先生宜家都係中環返工...爭扎緊點帶個女返學...但點都好..我都會報

hi joey..我都係0812mama呀..你好!你都好似係沙田友...有冇諗過點湊女返學?定係先生係hsbc centre?

點申請? 是否hsbc人人可以申請? 會唔會好多人申請...我都想申請到...我都係hsbc staff...thanks

點申請? 是否hsbc人人可以申請? 會唔會好多人申請...我都想申請到...我都係hsbc staff...thanks

我覺得環境好好喎, 座落HSBC Center平台,課室有落地大玻璃, 外邊種左好多樹木, 好有自然feel.

不過基教課程比較淺,不少媽咪都會在K1轉一些程度比較深的幼稚園.

唔係個個HSBC員工都可以申請架,我家姐係總行投資銀行個邊就唔可以申請.

唔係喎..只要係HBAP staff過了probabtion就可以...不分banding...在staffonline download form..要1歲先可以報...

又聽講都幾多同事報架..尤其係在hsbc centre返工的

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題