用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 2009年9月決定讀禮賢, 不如過黎相認下先啦 ...
樓主: 喧嘩
go

2009年9月決定讀禮賢, 不如過黎相認下先啦 [複製鏈接]

爆丸一出我阿仔又發癲,不過我呢比較喜歡滿足人,所以第二日就買三隻比佢.可能以前自己細個時乜都冇得買,所以到依家就盡量滿足個仔.

yvonnebaby77,

三隻...又無咗百幾銀!!!
我覺得爆丸食水深d...一粒細細粒丸就五十幾六十蚊,陀螺感覺上抵d,起碼有舊鉄!

原帖由 yvonnebaby77 於 10-5-17 22:55 發表
爆丸一出我阿仔又發癲,不過我呢比較喜歡滿足人,所以第二日就買三隻比佢.可能以前自己細個時乜都冇得買,所以到依家就盡量滿足個仔.

爆丸和陀螺既卡通, 我從未睇過...  但我都覺得爆丸既玩法超無聊... 點解咁快番炒爆丸架?

原帖由 maggie2008 於 10-5-17 10:28 PM 發表
爆丸......唔好啦! E套十分十分無聊呀.....

番炒無聊..但以前我細個時都差不多,唔係小公主就係住支變身,到依家都差不多.所以D細佬都一樣.

龍柱!

我問大力游水到,佢話冇得補堂喎!咁掂呀!我又唔可以一直游到尾,但又冇得早D報,唉..阿仔又冇得早D學定啦!今個暑假又冇得學.

龍柱

我兩套都無睇,以家做亞媽好忙嫁...要了解以家興d乜,要keep住有最興ge話題呀!

爆丸...唔係翻炒呀,人哋出第2代喇(但我分唔出同第一代有咩唔同)
陀螺....都係第二代嚟嫁!

原帖由 龍柱 於 10-5-18 13:46 發表
爆丸和陀螺既卡通, 我從未睇過...  但我都覺得爆丸既玩法超無聊... 點解咁快番炒爆丸架?

yvonnebaby,

如果你唔計較$$'s問題, 你可以考慮大力單對單教嘅!  好似$4500有10堂.  再唔係, 問吓人有無相熟的私人教練, 揾個會所嘅泳池游囉.

原帖由 yvonnebaby77 於 10-5-18 02:51 PM 發表
我問大力游水到,佢話冇得補堂喎!咁掂呀!我又唔可以一直游到尾,但又冇得早D報,唉..阿仔又冇得早D學定啦!今個暑假又冇得學.

我仔個表叔, 就係陀螺第一代嘅人.  早排興起初期, 表叔俾了一大堆"第一代"嘅陀螺我個仔.  當我哋買了第一隻"第二代"嘅陀螺後, 我個仔就掂都唔掂"第一代"喇!  佢話唔同wor!

原帖由 fi-fi 於 10-5-18 05:05 PM 發表
龍柱

我兩套都無睇,以家做亞媽好忙嫁...要了解以家興d乜,要keep住有最興ge話題呀!

爆丸...唔係翻炒呀,人哋出第2代喇(但我分唔出同第一代有咩唔同)
陀螺....都係第二代嚟嫁!

...

我見大力單對單果d...好掂,教得好好!!!
同埋通常都係....某個教練教嫁,今期開始時,就係呢個教練嚟教佢哋,我心諗"發達",點知教咗2堂之後就換人....呢個教練去教私人班

原帖由 龍柱 於 10-5-18 23:21 發表
如果你唔計較$$'s問題, 你可以考慮大力單對單教嘅!  好似$4500有10堂.  再唔係, 問吓人有無相熟的私人教練, 揾個會所嘅泳池游囉.

龍柱,
我個仔就前個禮拜"行花市"話想要隻第一代唔知乜青龍(當然係同學話佢聽喇~),跟住就喺九展一間玩具店度搵到...仲要10蚊雞,條友玩咗兩日....無掂喇~

原帖由 龍柱 於 10-5-18 23:27 發表
我仔個表叔, 就係陀螺第一代嘅人.  早排興起初期, 表叔俾了一大堆"第一代"嘅陀螺我個仔.  當我哋買了第一隻"第二代"嘅陀螺後, 我個仔就掂都唔掂"第一代"喇!  佢話唔同wor!

...

我想問知唔知常識GS EXAM係全中文 OR 一半中一半英?

我諗會似數學小測, 有大部分係中文常識, 另小部分係英文的GS.

原帖由 fi-fi 於 10-5-19 04:14 PM 發表
我想問知唔知常識GS EXAM係全中文 OR 一半中一半英?

係呢, 我都想問常識的英文洗唔洗串字呢?

唔洗!

原帖由 carcar 於 10-5-19 11:38 PM 發表
係呢, 我都想問常識的英文洗唔洗串字呢?

上次家長會,老師就話常識exam paper係用英文出,但一派範圍時見到括第三冊中文書尾2課,即係唔知會點出...最r頭,我仔話出中文喎,但我就覺得無乜可能囉!

上次老師話英文深果d生字會有中文解釋,但我諗我點都叫個仔串一串d字...因為條友要串過d字先會記得實!!!

原帖由 龍柱 於 10-5-19 23:51 發表
唔洗!

我又唔覺得有咩咁難明wor!  來自中文常識課本既題目, 就緊係用中文出啦!  來自GS課本既題目, 就緊係用英文出啦!  應該類似近期既一份GS工作紙...

原帖由 fi-fi 於 10-5-20 08:10 AM 發表
上次家長會,老師就話常識exam paper係用英文出,但一派範圍時見到括第三冊中文書尾2課,即係唔知會點出...最r頭,我仔話出中文喎,但我就覺得無乜可能囉!

上次老師話英文深果d生字會有中文解釋,但我諗我點都叫個仔串一 ...

咦!我無乜印像有張GS英文工作紙喎!

原帖由 龍柱 於 10-5-20 08:39 發表
我又唔覺得有咩咁難明wor!  來自中文常識課本既題目, 就緊係用中文出啦!  來自GS課本既題目, 就緊係用英文出啦!  應該類似近期既一份GS工作紙...

果張野好似係o係學校做o掛! 因為我都唔覺對功課時見過.  唔記得係今個星期一 or 二派番.   我諗GS英文考試題, 會近似果張GS英文工作紙既形式啦!

原帖由 fi-fi 於 10-5-20 12:34 PM 發表
咦!我無乜印像有張GS英文工作紙喎!

我諗真係唔需要串wor!  只要好似英文story quiz咁, 識得認識得解, 就ok架喇!

原帖由 fi-fi 於 10-5-20 08:10 AM 發表
...上次老師話英文深果d生字會有中文解釋,但我諗我點都叫個仔串一 ...

everybody,溫好英文未呀?
‹ 上一主題|下一主題