用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 2009年9月決定讀禮賢, 不如過黎相認下先啦 ...
樓主: 喧嘩
go

2009年9月決定讀禮賢, 不如過黎相認下先啦 [複製鏈接]

唉!我終於由感動醒過來,見到阿仔份數學卷真係唔醒至奇,我都唔明點解次次都要錯"大至小"呢,我諗老師大大個圈咁圈住佢相信都只有我個答錯啦!真瘀...

yvonnebaby77

我哋班未派數學卷,但我仔都應該唔好得你個仔幾多....我發覺佢哋係用"直覺"去做題嫁,佢哋一睇到果幾粒數字,就唔理三七廿一.....寫!

ALL,
我哋派咗中文卷,我仔話...佢哋班有人唔合格呀!不過你問我,我又唔覺得份卷深囉!

原帖由 yvonnebaby77 於 10-5-5 23:06 發表
唉!我終於由感動醒過來,見到阿仔份數學卷真係唔醒至奇,我都唔明點解次次都要錯"大至小"呢,我諗老師大大個圈咁圈住佢相信都只有我個答錯啦!真瘀...

各位!

母親節快樂呀!依家大家D小朋友已經識得掂樣會令媽媽開心!唔再係幼稚園時,佢大個,我自然鬆啦!你話係唔係呀!

你地有無買飛去睇誴合表演?如果亞仔無份表演, 又要請假去, 好似有點......你地有無買飛呢?

我就冇啦
原帖由 carcar 於 10-5-10 22:59 發表
你地有無買飛去睇誴合表演?如果亞仔無份表演, 又要請假去, 好似有點......你地有無買飛呢?

我當然有買啦!  我個仔有份!  但到時就無咩熟人一齊睇喇!

原帖由 喧嘩 於 10-5-10 11:38 PM 發表
我就冇啦

yvonnebaby77 ,

你就好啦! 你阿仔識得掂樣會令你開心!!

原帖由 yvonnebaby77 於 10-5-7 10:49 PM 發表
母親節快樂呀!依家大家D小朋友已經識得掂樣會令媽媽開心!唔再係幼稚園時,佢大個,我自然鬆啦!你話係唔係呀!

all,

請問你哋有無收過exam範圍呀???
我仔上個禮拜某日手冊寫咗"寫貼考試範圍",但又唔見呢張嘢喎...上埋學校個網都無喎,係咪其實都未派呢?

exam 範圍.......無喎!

原帖由 fi-fi 於 10-5-11 19:19 發表
all,

請問你哋有無收過exam範圍呀???
我仔上個禮拜某日手冊寫咗"寫貼考試範圍",但又唔見呢張嘢喎...上埋學校個網都無喎,係咪其實都未派呢?

其實係唔係普通話口試及筆試範圍呀?

我都懷疑係普通話果張...but果張嘢喺之前普通話堂已經派咗貼埋喇....所以我以為還有第2張囉

原帖由 yvonnebaby77 於 10-5-11 22:43 發表
其實係唔係普通話口試及筆試範圍呀?

all,

原來今日全校著PE衫呀!!!
oh!我仔又寫漏手冊喇....今朝送咗佢上車後,收到校車叔叔電話叫我晏d拎套pe衫比佢拎返學校比佢換,我就R哂頭"著咩PE衫"呀????
跟住打返學校....原來今日公民教育玩遊戲要著PE衫,話琴日寫哂手冊通告家長喎,唉~仲比人話我無睇手冊!

哼!本來可以拎套PE衫返去比佢換,但諗諗吓都係唔係....等佢受下罰都好,等佢知道自已做嘢甩甩漏漏有咩後果!

係呀,我仔由星期一巳寫手冊話今日一定要著 PE 衫呀。
佢仲叫我記得洗衫,因為連埋星期四游水,一共要著三日PE 衫喎。

原帖由 fi-fi 於 10-5-12 08:11 發表
all,

原來今日全校著PE衫呀!!!
oh!我仔又寫漏手冊喇....今朝送咗佢上車後,收到校車叔叔電話叫我晏d拎套pe衫比佢拎返學校比佢換,我就R哂頭"著咩PE衫"呀????
跟住打返學校....原來今日公民教育玩遊戲要著PE衫,話琴日 ...

好彩有maggie提我,如果唔係呀仔都同你一樣,不過佢唔係冇寫手冊而係冇兩日所以唔知,今朝終於返學,佢就話又唔係day one同day four點解著運動衫.佢仲話我係唔係未訓醒.

呀媽真係未訓醒的話.....就大大鑊啦.....hehehe...
今日派左考試範圍啦,又要作戰啦.....考好多課呀......

原帖由 yvonnebaby77 於 10-5-12 14:39 發表
好彩有maggie提我,如果唔係呀仔都同你一樣,不過佢唔係冇寫手冊而係冇兩日所以唔知,今朝終於返學,佢就話又唔係day one同day four點解著運動衫.佢仲話我係唔係未訓醒. ...

考試範圍....我仔又漏帶喇,頭先問佢,佢竟然話"有嫁,我明明放咗入功課袋嫁",但當然...係無喇~

除咗通告漏帶外,中文課業無帶返嚟...數學ws被隔離同學仔拎咗!真係對住佢想....死!

原帖由 maggie2008 於 10-5-12 18:01 發表
呀媽真係未訓醒的話.....就大大鑊啦.....hehehe...
今日派左考試範圍啦,又要作戰啦.....考好多課呀......

fi-fi!

你阿仔好黑喎!咁都可以一次過lost咁多!好勁呀!機會%好難才做得到.反而就問佢點做得到?

各位!

六月飯單出,不過我有疑問,如果五月份仲有飯錢未出咁係唔係就當之後作廢?新一年度係咪換公司,咁到最後D代用券就冇用呀?

今次考試多英常真係好難,好多生字要記.阿仔剛病好,我諗又要遲D先叫他書.但係D又怕迫晒一切仲難記.唉!都唔知點好,不過我阿仔都照樣乜都唔諗去訓覺.

yvonnebaby77,

我今次無炳佢呀,我只係問佢點善後...佢話佢今日會同老師解釋喎!

原帖由 yvonnebaby77 於 10-5-12 22:50 發表
你阿仔好黑喎!咁都可以一次過lost咁多!好勁呀!機會%好難才做得到.反而就問佢點做得到?
‹ 上一主題|下一主題