用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基灣小學 小一編左班啦
樓主: DDC
go

小一編左班啦 [複製鏈接]

好鍾意你呢句,..真係想自己頂哂佢好個.... 說得對!

原帖由 AK 於 09-9-11 16:50 發表
唔係...呀女冇入到院...不個個次同佢睇醫生 都見好多小朋友發燒, 而家 d 菌真係勁左好多....大家都要小心d...見到佢地病..真係想自己頂哂佢好個....

5 ...

醒目開學勳章

AK and all,

take good care la!!!

原帖由 DDC 於 09-9-11 17:19 發表
好鍾意你呢句,..真係想自己頂哂佢好個.... 說得對!

我都係講出各位媽媽既心聲o者...嘻嘻~

又一個 week 喇.... 兩日假..大家開心d   Yeah~

醒目開學勳章

係呀可以玩得開心d,有時間就要溫定默書。

原帖由 AK 於 09-9-11 23:55 發表
我都係講出各位媽媽既心聲o者...嘻嘻~

又一個 week 喇.... 兩日假..大家開心d   Yeah~

請問你地有沒有收到通告 No. 020 呀,我地無喎?

DDC,

有呀, 係 電子平台 既 login ID & Password , 如果你冇就要問下班主任喇.....

唔該哂!唯有問老師啦.

原帖由 AK 於 09-9-12 18:12 發表
DDC,

有呀, 係 電子平台 既 login ID & Password , 如果你冇就要問下班主任喇.....

Xanthe,

有野想請教你, 見學校有張通告係買 longman express CD & E-books, 想問係咪一定要買既呢?? 我估係比家長同小朋友用既, 佢地係學校應該冇用架.係咪呢? 即係我唔買都得..係咪呢 ? 嘻..thank you 哂你~

原帖由 AK 於 14/9/2009 23:41 發表
Xanthe,

有野想請教你, 見學校有張通告係買 longman express CD & E-books, 想問係咪一定要買既呢?? 我估係比家長同小朋友用既, 佢地係學校應該冇用架.係咪呢? 即係我唔買都得..係咪呢 ? 嘻..thank you 哂你~ ...

Dear AK,

Those CD & E-book are additional learning materials.

Jacqueline

醒目開學勳章

AK,

可以唔買。但如果冇時間/唔識教小朋友讀英文,我就建議買CD給小朋友。

原帖由 AK 於 09-9-14 23:41 發表
Xanthe,

有野想請教你, 見學校有張通告係買 longman express CD & E-books, 想問係咪一定要買既呢?? 我估係比家長同小朋友用既, 佢地係學校應該冇用架.係咪呢? 即係我唔買都得..係咪呢 ? 嘻..thank you 哂你~ ...

Jacquelinelty & Xanthe,

Thank you, , 唔該哂 )))))))))))))))

Thank You..Thank You...!!

我都煩惱緊這套英文cd是否一定要買, 多謝各

位報一報料!!

我現在仍然很不適應做一個小學家長, 實在有

很多事情跟進....真的要繼續努力!!!

mimoma,

哈!!!! 我都係努力學習中, 大家得閒交流交流下就得架喇, 呢度又有好多有經驗既 mami.......係呢, 你小朋友仲有冇喊呀???

原帖由 mimoma 於 09-9-16 23:31 發表
Thank You..Thank You...!!

我都煩惱緊這套英文cd是否一定要買, 多謝各

位報一報料!!

我現在仍然很不適應做一個小學家長, 實在有

很多事情跟進....真的要繼續努力!!! ...

AK :

無呀....但差不多到門口又好緊張, ..見到他忍

住忍住,.我想..他自己很努力適應緊了...我覺

得他進步左...班主任之前有覆我電話, 說他其

實係學校都OK!! 所以, 我放心了小

總之, 大家一齊努力加油加油.....

係呀!我地都係咁呀!兩公婆好似自己讀書咁,仲辛苦的.又要教個仔做功課,又要睇通告,的通告鬼咁多,慢慢適應啦.

哈哈...大家一起努力加油喇 )))))))))))))

醒目開學勳章

開學初期係會有好多通告派,慢慢會習慣!

原帖由 DDC 於 09-9-17 18:51 發表
係呀!我地都係咁呀!兩公婆好似自己讀書咁,仲辛苦的.又要教個仔做功課,又要睇通告,的通告鬼咁多,慢慢適應啦.

又到星期五啦!!我明天短週不用上班, 有2日休息呀,好開心....哈哈,覺得仲開心個仔仔

各位各位, 你地同小朋友商量好參加什麼課外活動未呀? 我仔仔話參加田徑, 跆拳和比比呢? 其實想問, 比比和朋友仔是什麼課外活動??

我都係咁唸,希望遲的會習慣的啦     

原帖由 Xanthe 於 09-9-18 10:26 發表
開學初期係會有好多通告派,慢慢會習慣!

我返五日既,好開心到咗星期五,有兩日休息呀!我地想參加管樂,弦樂和兵乓球.

我仔K3有參加比比的,都ok架.老師會叫小朋友做一的事,會叫他們寫低開心定唔開心咁.

原帖由 mimoma 於 09-9-18 13:25 發表
又到星期五啦!!我明天短週不用上班, 有2日休息呀,好開心....哈哈,覺得仲開心個仔仔

各位各位, 你地同小朋友商量好參加什麼課外活動未呀? 我仔仔話參加田徑, 跆拳和比比呢? 其實想問, 比比和朋友仔是什麼課外活動?? ...
‹ 上一主題|下一主題