用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 好煩惱!!!! 做唔到決定!!!
go

好煩惱!!!! 做唔到決定!!! [複製鏈接]

請問各位媽咪陳瑞祺好定油天好?? 可否俾d意見....
   0    0    0    0
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

點解你可以揀??咁好???

原帖由 Fionyiu 於 09-7-15 16:31 發表

原帖由 Fionyiu 於 09-7-15 16:31 發表

我選油天

其實兩間都係好多家長ge心儀小學. 各有fans.
現在是要分析哪一間小學適合自己.
1) 上/落校車時間
2) 宗教問題
3) 心目中中學校網
4) 小朋友喜歡哪一間 ( 因為係佢自己選的, 真係會比心機讀)

綜合以上幾點, 應該會有答案.

咁邊間名氣高d呀??  我自己prefer上課時間唔好太早.

原帖由 HIN2003 於 09-7-16 10:01 發表

其實兩間都係好多家長ge心儀小學. 各有fans.
現在是要分析哪一間小學適合自己.
1) 上/落校車時間
2) 宗教問題
3) 心目中中學校網
4) 小朋友喜歡哪一間 ( 因為係佢自己選的, 真係會比心機讀)

綜合以上幾點, 應該 ...
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

原帖由 Fionyiu 於 09-7-16 14:26 發表
咁邊間名氣高d呀??  我自己prefer上課時間唔好太早.

名氣如浮雲,最好是親自去了解阿B的能力,La Salle & Marynoll 名氣最高,如要名氣擇呢兩間
‹ 上一主題|下一主題