用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part I) ...
樓主: Elona
go

快樂升中交流區 - 歡迎各位交流 ! (Part I) [複製鏈接]

醒目開學勳章

今朝係唔係俾bk食左幾個post呢? 我今朝回帖既時候定係見去到eist212之後冇喇. 下午返黎又多左幾個post係禽晚出既
Latte, 又名臭Te或臭喵.

醒目開學勳章

我今日出旺角買左書包喇. nike air短身d果一個. 都係冇得再平, 439打九折, 成條波鞋街都係呢個價, 不過有多一個色, 除左黑底紅邊原來仲有深藍底黃邊. 不過牛仔話都係要黑底紅邊.

起初仲諗住出黎旺角會平小小, 點知都係同荷里活馬拉x一樣, 好彩最後買果一間送左個水樽俾我同埋買滿三百蚊就可以特價49蚊買三對puma襪, 買左三對白色俾牛仔.

無法子啦, c9仔性格, 改唔到.

醒目開學勳章

eggbb, 你升中果個係仔定係女黎架?

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-8-2 17:07 發表
深藍底黃邊似乎靚D喎 !

嗯, 我都係咁諗, 不過牛仔今日跟爹地, 我係打電話俾佢同佢講, 佢一聽就,咦咁核突.

醒目開學勳章

原帖由 as2009 於 09-8-2 17:19 發表
HI,各位好呀,

我琴晚去左荷李活廣場(好似糸sport house)睇書包,有個nike克色的都幾好,書包上下有2層,都心郁郁想買,但是是否所有書包都無底托的,咁d書咁厚,咪墜哂落去,咪好累咯,價錢都幾貴,成4百幾呅,咁米轉去睇下ou ...

係睇呢個會唔會就係我買果一個nike, 有air係條帶度, 會舒服d.

醒目開學勳章

原帖由 as2009 於 09-8-2 17:28 發表

牛仔媽,

我琴晚都糸去睇書包呀,剛POST上來,才見到你又糸去睇書包,我都糸睇中NIKE噃,會唔會同大個呢,我睇個一個糸克色的,書包底有多一層的,前面又有一層,我起初都諗左右無袋,咁咪放唔到水樽咯,我細妹笑,佢話中學 ...

我睇果一個左加有袋架, 大size果一個就係底有多一層黎放運動鞋. 大既499九折, 細439九折.

醒目開學勳章

又出唔到post喇.

醒目開學勳章

原帖由 as2009 於 09-8-2 17:28 發表

牛仔媽,

我琴晚都糸去睇書包呀,剛POST上來,才見到你又糸去睇書包,我都糸睇中NIKE噃,會唔會同大個呢,我睇個一個糸克色的,書包底有多一層的,前面又有一層,我起初都諗左右無袋,咁咪放唔到水樽咯,我細妹笑,佢話中學 ...

我睇果一個有左右袋架, 同款有大袋同細袋, 大果一個就係底有一層可放波鞋. 大袋499九折, 細袋439九折. 不過大袋太大牛仔試過, 好似小朋友用大人袋咁, 所以決定買細袋.

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-8-2 22:46 發表
好彩你醒目, 識得打電話問仔仔, 否則佢唔鍾意就煩啦, 我都須過, 嗰次雞仔牌大減價, 我買咗一件杏色冇公仔既T-shirt比仔仔, 佢竟然話冇公仔既袗唔靚, 點都唔肯著, 經此一役, 我以後買袗都變得慬慎, 費時哂錢:nothi ...

問左就穩陣d. 佢成日話大個仔, 所以俾返佢自己決定.

醒目開學勳章

原帖由 motherlau 於 09-8-3 09:02 發表
依家都少事,有你睇住,開學後要更小心,d lunch box 好高"卡",因而小女為食,半年重左10磅

牛仔間學校係食圍菜, 七八個人一齊食, 好似有三個餸. 希望大家會用公筷啦.

醒目開學勳章

原帖由 motherlau 於 09-8-3 09:02 發表
依家都少事,有你睇住,開學後要更小心,d lunch box 好高"卡",因而小女為食,半年重左10磅

牛仔今日再重左一磅喇, 不過再高左半個cm. 算啦, 十日左加都高左半個cm, 都算快, 希望暑假可以再高多兩個cm就好喇.

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-8-3 09:53 發表
你指係唔係中學 ? 食圍菜好好feel喎, 可以曾進同學之間既感情, I like it !

係呀, 中學. feel就好,不過要大家肯用公筷, 有c兄講d人摷餸又唔用公筷.

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-8-3 09:19 發表
仔仔食咗高卡lunch box 六年都仍未衝破80磅大關:naughty: , 你地"過" D磅數比我隻臭豬就好啦 !:joyous:

唔駛牛仔過俾你仔仔, 呢d粗重野阿媽做得喇. 我私底下過d俾佢, 廿磅夠唔夠?  

醒目開學勳章

原帖由 motherlau 於 09-8-3 09:08 發表
我都係sell屎呀!都真係幾厭惡性工作.

係sell咩架? 咁我地快樂升中家長同學會有冇discount架?

醒目開學勳章

原帖由 EggBB 於 09-8-3 13:04 發表

Hi, Veronna :

我升中果個係仔仔,同時我發覺這個交流區内的子女,男仔比較多。

果一年係牛仔多過牛女架, 身邊既朋友幾乎全部生仔.

醒目開學勳章

原帖由 EggBB 於 09-8-3 19:00 發表

as2009, 多謝妳。我也是同妳一樣被他們深深吸引着而忍唔住要加入。

有幾吸引啫...............

醒目開學勳章

原帖由 as2009 於 09-8-3 15:13 發表

牛仔媽,

但我見到一個乍,個底糸有一層的,咁應該糸大袋掛,唔通仲有另一個款,不過我個仔背都ok.我地ok既意思是勉強可以,因我個仔實在太thin(80磅),只得146cm高,同佢買backpack都好難好睇,希望佢呢個暑高d啦,但都過 ...

係呀, 有兩個款, 一個大D有底層可以放波鞋, 一個細D冇底層, 我鍾意可以放波鞋, 可惜牛仔太矮.......

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-8-3 21:42 發表
又一個書痴 ! 不過我比你幸運, 我個書櫃仲有大把空間, 嘻嘻 !

我都係書痴黎, 不過你地鍾意果D唔係我杯茶. 我有兩個大書櫃, 一個吊既書櫃同埋一個三層既書架, 有D唔睇既收左係床底. 依家就黎爆.

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-8-3 21:57 發表
我係書展買咗本好有趣既書, 叫 (不抱怨的世界), 讀者要帶上隨書付附上既手環, 只要一發現自己講人壞話, 埋怨, 指責, 就要將手環轉去另一隻手, 如是者, 若21日內讀者都冇抱怨過就算完成練習..... ...

我諗我實唔得喇. 對住牛仔真係好難做到唔指責.

醒目開學勳章

原帖由 Elona 於 09-8-3 22:32 發表
我都驚驚地, 不過個picture係好靘既, 當我正面就會吸引好既事情同結果, 個作者係一個美國既牧師, 可能你會啱key..

你有咁多書, 係d咩書嚟架 ?

有二三十本麵包, 蛋糕, 曲奇, 甜品既烹飪書, 仲有十幾本煮餸既. 仲有幾套武俠小說, 莎士比亞全集, 茶花女, 小王子, 魔介, 福爾摩斯, 魔幻王國, 哈利波特, 哈爾移動城堡漫畫版同原著小說及同系列其他書, 一D如何教小孩既書, 一D資優兒童既書,  一D講情緒既, 教小朋友畫畫既..................等等, 當然仲有為數不少既宗教書. (一下子我都數唔晒, 都仲未數牛仔果D.)
‹ 上一主題|下一主題