用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 今日買左書, 有D擔心?
go

今日買左書, 有D擔心? [複製鏈接]

因為除左中文中史其他全英, HIST/GEO/MATHS/通識......, 真係有D擔心亞女讀吾讀得來呢? 其實如果來多次, 不如小學都讀英文, 唉, 各位家長有無同感, 睇來牛咪咪要擔心到九九啦
   0    0    0    0

我由當初開心轉左做擔心啦!
我個囡果間英文全部用F.2呀!!!
我都好擔心呀...........

原帖由 牛咪咪 於 09-7-11 17:54 發表
因為除左中文中史其他全英, HIST/GEO/MATHS/通識......, 真係有D擔心亞女讀吾讀得來呢? 其實如果來多次, 不如小學都讀英文, 唉, 各位家長有無同感, 睇來牛咪咪要擔心到九九啦 ...

全班同學都係面對相同的課程,何需擔心!
派得入所間學校,證明孩子是夠班的。而且這才能發掘孩子的潛能。

係呀,甘講吾講得係邊間呀
原帖由 annexli 於 09-7-11 18:04 發表
我由當初開心轉左做擔心啦!
我個囡果間英文全部用F.2呀!!!
我都好擔心呀...........

希望啦, 因為有好多人話小學成績好好到中學都會打折扣, 希望亞女吾好俾甘大折扣我啦, 9折8折都吾好半價呀
原帖由 kenny325i 於 09-7-11 18:20 發表
全班同學都係面對相同的課程,何需擔心!
派得入所間學校,證明孩子是夠班的。而且這才能發掘孩子的潛能。

如果擔心,可以睇定d書既內容
check定d字既meaning
到時老師教會吸收得快d

都有人講過有D 小朋友小學一般,上中學會好好.....
不過好彩我女間中學(英中),通識用中文教,唔係真頭痕...
通識用中文教都未必明.何況用英文呢..........
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

亞女今日同我講好彩我一向都有俾讀英國文化0既西人英語甘佢先無驚英文, 希望到時真係OK啦啦
原帖由 dder 於 09-7-12 17:38 發表
都有人講過有D 小朋友小學一般,上中學會好好.....
不過好彩我女間中學(英中),通識用中文教,唔係真頭痕...
通識用中文教都未必明.何況用英文呢.......... ...
‹ 上一主題|下一主題