用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝中英文幼稚園 請問天水圍英藝n 班評價如何?
go

請問天水圍英藝n 班評價如何? [複製鏈接]

請問天水圍英藝n 班評價如何?
   0    0    0    0
爸爸媽媽愛囝囝 ^3^

回覆 1# 兼媽媽 的文章

地方夠大,這是唯一優點,中央空調,沒有(生風)空氣對流,如果有其他小朋友患病,發燒都照返學,就很容易傳染,我囝囝返了一個月﹝二月份),現已退學,但三月份學費要照交。英文(老外)老師很有問題。

我又唔係好覺得間學校有問題wor....其實小朋友返kg就好似打仗一樣....因為未試過成日同其他小朋友一齊嗎? 病都好平常...而且如果小朋友本身抵抗力好....都應該唔係問題...而且學校每日都有量體溫, 發燒都唔比返學啦.....

而我都好想知外籍老師有咩問題????

我囡囡現在都返緊n班, 因為我要返工, 學校的情況都係透過爺爺同囡囡話我知....囡囡返咗2個月學....比我感覺係佢返得好開心, 成日放學返屋企都會主動囉d功課出黎做, 而且又講我知學校教d咩, 唱咩歌, 每日都會主動叫爺爺去幫佢換校服.....總之佢成日同我講鍾意返學啦!.....可能我對n班要求底...只要小朋友開心,學到守規矩, 禮貌就ok...因為學術上的知識,我都可以教到佢....

如果你小朋友被打,不準上廁所,你覺唔覺得有問題呢?正一學店,只顧金錢利益,學人作育英材,一丁點社會道德良心都沒有。
原帖由 maywaibb 於 10-3-26 11:40 發表
我又唔係好覺得間學校有問題wor....其實小朋友返kg就好似打仗一樣....因為未試過成日同其他小朋友一齊嗎? 病都好平常...而且如果小朋友本身抵抗力好....都應該唔係問題...而且學校每日都有量體溫, 發燒都唔比返學啦. ...

小朋友被打,不準上廁所.....是否真的......咁你可以去告學校wor.....是那位老師???? am or pm???

請問這位家長的小朋友是屬於n班嗎?
這些事是小朋友說的?
可信性高嗎?
因為我小朋友之前在元朗讀的,
不過我們跟老師感情好好,
不相信會發生這種事喇,
我的兒子在n班的時候, 都會跟我說不想上學的, 每天都哭, 校服也不肯換,
看到就已經走開了!
可是跟老師聊過後,可以做的只有忍耐,
還要學會放手,狠心!不狠心點讓他去獨立,嘗到怎會有幫助?你說你的兒子只讀了一個月?好像不夠說服力!
我曾經都有懷疑我小孩說的是真的,
他也有說被小朋友打被老師打,我雖沒校長說,但有跟班主任提起,可是跟班主任談過後,我的確開始認同班主任的話,
兒子只有兩歲,他會明白的有多少?打,玩,拍是會經常誤會,好像仔跟表哥表姐玩的時候都會經常投訴,不是要幫什麼人,只是人家一間學校,不用這樣到處說壞話,去破壞吧?

我仔仔是大埔英藝的. 我好認同baby 023的講法..
我仔讀N1班... 我本人係自己接送小朋友返學放學的. 有一次放學. 我仔仔見不到我. 只有我看到他. 當我接他時. 他哭. 說後面小朋友打佢..但我親眼看到的. 同學仔只時拍他的書包. 而且. 經過老師說. 其實同學仔是想拖住他手仔. 而我仔仔不肯. 所以同學仔拍他書包叫他已而...
其實..家長也必須主動去了解情況. .

回覆 1# taiyingchun 的文章

係唔係得一位鬼佬老師?因為我女依家返緊pg(我陪上堂),果位鬼佬(男)真係冇咩heart教小朋友囉
原帖由 asap2122 於 10-3-11 23:22 發表
地方夠大,這是唯一優點,中央空調,沒有(生風)空氣對流,如果有其他小朋友患病,發燒都照返學,就很容易傳染,我囝囝返了一個月﹝二月份),現已退學,但三月份學費要照交。英文(老外)老師很有問題。 ...

天水圍英藝個外籍老師已經出左名唔好, 無HEART教學生啦!
但元朗個間就好唔同, 教得好好架 ( 我姪女讀緊)
其他地區就唔清楚
‹ 上一主題|下一主題