用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 4間中學都收左我讀中一,揀邊間好d?
go

4間中學都收左我讀中一,揀邊間好d?

黃笏南,九龍真光同何文田官立,嘉諾撒聖家,唔該哂!

回覆 1# tobylaucc 的文章

黃笏南,以前出過會考狀元!

原帖由 tobylaucc 於 09-7-10 17:22 發表
黃笏南,九龍真光同何文田官立,唔該哂!

當然係黃笏南!
Band1中既EMI,音樂方面幾好
至於九龍真光同何文田官立都係好既中中
如果英文程度麻麻,可考慮入呢兩間

原帖由 tobylaucc 於 09-7-10 17:22 發表
黃笏南,九龍真光同何文田官立,唔該哂!

請的問你住在那裡?
你的成績大概是什麼banding?
知否黃笏南2011會搬去沙田,2014才搬回九龍城?

回覆 1# johnmon 的文章

成績算band1,家住紅磡

請問你是否4間都是叩門的呢 ???
另黃笏南有沒有進行面試或筆試呢 ??

[quote]原帖由 phwong 於 09-7-10 18:48 發表

請問你是否4間都是叩門的呢 ???  是叩門的
另黃笏南有沒有進行面試或筆試呢 ?? 沒有

原帖由 tobylaucc 於 09-7-10 17:46 發表
成績算band1,家住紅磡

本來讀邊間小學

原帖由 tobylaucc 於 09-7-10 19:09 發表
[quote]原帖由 phwong 於 09-7-10 18:48 發表

請問你是否4間都是叩門的呢 ???  是叩門的
另黃笏南有沒有進行面試或筆試呢 ?? 沒有 ...

哇!你都好勁!好有興趣知道你讀邊間小學?本來派咗邊間中學呢?

還有你叩門時,以上4間,那間要面試?那間要加埋筆試?

請問你讀那一間小學, 本來派往那裡?

[quote]原帖由 stanleya 於 09-7-10 21:30 發表
請問你讀那一間小學?馬頭涌官立小學(紅磡灣), 本來派往那裡? 賽馬會官立中學,,,, so which one is the best? thank's a lot....

黃笏南!

check this link first and then you should have a picture

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1683935&extra=page%3D15&page=14

原帖由 Octopus1997 於 09-7-10 23:48 發表
check this link first and then you should have a picture

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1683935&extra=page%3D15&page=14

thank you

原帖由 tobylaucc 於 09-7-10 23:12 發表
[quote]原帖由 stanleya 於 09-7-10 21:30 發表
請問你讀那一間小學?馬頭涌官立小學(紅磡灣), 本來派往那裡? 賽馬會官立中學,,,, so which one is the best? t ...

band 1 怎會派band3 學校? 係第幾志願?

4間中, 黃笏南比較好.

緊係黃笏南啦, 英中band 1, 恭喜你, 不過可唔可以話比我地知你本來填賽馬會第幾志願? 因為照計數band 1 學生如果埴哂所有band 1 落去應該點都有band 1學校收, 你是否擺賽馬會好前?
如果唔係, 可能好多人轉左去九龍城網以致band 1 學校唔夠分.

quote]原帖由 tobylaucc 於 09-7-10 23:12 發表
原帖由 stanleya 於 09-7-10 21:30 發表
請問你讀那一間小學?馬頭涌官立小學(紅磡灣), 本來派往那裡? 賽馬會官立中學,,,, so which one is the best? t ...

梗係選黃笏南啦!是英中好多人想揀E間都唔得。你仔仔是Band 1 應該可以應付到唔好放棄机会呀!

4間中學都收左我讀中一,揀邊間好d?

tobylaucc,

何官有一班精英班是用英文教的,如有信心可試。(據我的一個中學朋友說)
但黃芴南是大路的選擇,兩者交通也很方便。