用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 保母車
go

保母車

請問有沒有小朋友是在奧運站附近(e.g.柏景灣)住,是到播道書院或將軍澳其他學校上學, 有沒有興趣一起找保母車, 或有沒有介紹?  其實我已找到了一間, 不過他要多一兩個小朋友, 如有興趣, 請盡快pm本人! 謝謝!

Hi ejcastle,

I have interest, would you urgent pm me please ?

I live Ngau Chi Wan (Choi Hung), my daughter is EC.

Thanks !

原帖由 ejcastle 於 09-7-10 17:03 發表
請問有沒有小朋友是在奧運站附近(e.g.柏景灣)住,是到播道書院或將軍澳其他學校上學, 有沒有興趣一起找保母車, 或有沒有介紹?  其實我已找到了一間, 不過他要多一兩個小朋友, 如有興趣, 請盡快pm本人! 謝謝! ...

Hi,

可否pm 資料比我, 我只係單程由ec 去慧安園. or 可否provide 公司no. 比我查下佢地有無區內路線.

I want to know also, Kwun Tong to EC.
Thanks a lot

校車唔到你嗰邊咩?我係熙熙媽咪呀!有時間call我,有d野問你要唔要!

原帖由 kaka1124 於 09-9-7 12:35 發表
I want to know also, Kwun Tong to EC.
Thanks a lot

Hi cvcheung,

Please check pm.  Thanks!

ejcastle

mandy_lee,

Please check pm.

ejcastle

各位,
我代一位家長問的, 知唔知清水灣道有沒有車到EC, 指保母車或家長自組的送學團. (她知校車不經她那裡) 因她有兩個小朋友要一起回EC的. 若有資料請通知. 謝謝!

原帖由 ejcastle 於 09-9-9 15:46 發表
mandy_lee,

Please check pm.

ejcastle
好多..好靚外貿出口歐美日品牌嬰兒童服裝,快Dclick入去[個人網頁]睇啦!!!

我都係住清水灣,上年有搭媬姆車返學,只是單程,放學夾唔到時間,要工人去接放學。不過今年唔搭,因為個司機叔叔好多時都會遲,同埋脾氣比較燥,之前我有跟車時,有時其他車可能阻住少少,或者搶住出車唔讓,會用好粗俗的說話鬧人,我唔想我小朋友成日聽聽埋埋呢D野,所寧願辛苦D自己送返學。如果你朋友覺得OK,我可以俾個電話你打去問下。

原帖由 candyocean 於 09-9-14 17:14 發表
各位,
我代一位家長問的, 知唔知清水灣道有沒有車到EC, 指保母車或家長自組的送學團. (她知校車不經她那裡) 因她有兩個小朋友要一起回EC的. 若有資料請通知. 謝謝!

...

媬姆車

Hi ejcastle,

My son will study in Evangel in September but we currently live in Hung Hom.  Heard that it usually takes around 1 hour for traveling to and from school everyday if we take schoolbus.  

Where did you get the information of 媬姆車 ?  do you know any route to Hung Hom ?  How much does it cost ?

Please pm me the information. thks.  

原帖由 ejcastle 於 09-7-10 17:03 發表
請問有沒有小朋友是在奧運站附近(e.g.柏景灣)住,是到播道書院或將軍澳其他學校上學, 有沒有興趣一起找保母車, 或有沒有介紹?  其實我已找到了一間, 不過他要多一兩個小朋友, 如有興趣, 請盡快pm本人! 謝謝! ...