用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 校巴車費,今年你地 平 或 貴 咗
樓主: 一仔媽媽
go

校巴車費,今年你地 平 或 貴 咗 [複製鏈接]

原帖由 09Civic 於 09-9-3 00:11 發表

我由始至終,都唔希望小朋友有意外,看見舊PTA委員在校外為舊巴士商宣傳,我有點不明?我花了很多時間找有關資料,坐車去九龍運輸署問了有關事情,現在清楚知道了!金錢不是問題,平10元又如何,我想有意外後悔又如何?看看巴士意外多 ...

很抱歉,我冇見倒舊PTA成員拉客, 所以回應唔倒你既問題。。

安全的確係問題,我都好希望呢件事快D解決,因為呢幾個Topic 真係令好多人頭痛~
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

原帖由 家熹媽咪 於 09-9-3 17:18 發表

FatherJ :

請怨我見識少, 我想問, 即係如果有果個証, 就會喺架車上見倒紅圈/綠圈??? 唔計盈泳. 即係話如果新校巴有牌既話, 應該係每架車都會有喇喎 ! 換言之... 個牌係跟車, 唔係跟公司? 我唔知有冇理解錯?

如果 ...

補充:

各位家長請注意 , 多謝09Civic 同Father J 提供一個好好既認證方法 , 請大家聽日一定要留意你地坐既校巴 , 不論新/舊校巴 , 都要睇清楚佢地車頭同車尾有冇貼上一張紅色(供旅遊巴)或綠色(供村巴) 既貼紙 , 如果該車冇既話, 記住記住一定要打電話去運輸處/學校等有關地方投訴呀 !

千其唔好辜負09Civic 同Father J 下既一番苦心 , 因為作為家長既每個你地 , 最終都係以小朋友為先 ! 希望認證埋呢件事之後 , 唔會再有咁多事發生 , 下星期就正常上課喇! 相信大家都可以安心投入返學校啦!
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲
‹ 上一主題|下一主題