用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有冇人叩門仍未成功?
go

有冇人叩門仍未成功? [複製鏈接]

已叩了10間中學, 到今天為止仍然冇消息, 真係擔心死我 ,攪到個人冇晒心機, 但又唔可以比個小朋友知我擔心, 影響埋佢, 都唔知點好.
自問佢成績唔差,英文A, 中文B+, 數 B, 是BAND 2 中頭, 我已叩埋BAND2中, 都係冇. 點解咁唔公平.
可以點.....
   0    0    0    0

me 2, my son still outstanding!!已叩了7間中學!!
http://www.flickr.com/photos/asas_family/sets/72157601057744979/

邊區呀?
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

觀塘及黃大仙區.

學校話要睇埋9,10日,可能有些人唔讀先有位,祝好運
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

原帖由 manysy 於 09-7-9 22:10 發表
已叩了10間中學, 到今天為止仍然冇消息, 真係擔心死我 ,攪到個人冇晒心機, 但又唔可以比個小朋友知我擔心, 影響埋佢, 都唔知點好.
自問佢成績唔差,英文A, 中文B+, 數 B, 是BAND 2 中頭, 我已叩埋BAND2中, 都係冇. 點 ...

今年龍頭唔"毓"...(唔設叫門位)...
根本無位謄出來重新流牌.....
我諗明天大把人要去派果間注冊...

有冇試九龍塘香島呀,今日去註冊都見到有人in.而且我發現佢S2起有英文班添,可以唸唸佢la.

原帖由 manysy 於 09-7-9 22:27 發表
觀塘及黃大仙區.
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

如果都係唔得既,我諗你去聖瑪加利男女英文中學睇睇都好,係就係要比錢,但好過你咩學校都入唔到丫...就算其他學校要你,你都可以拎番張証..
但中一佢要10601個月,20$報名費,學生要interview2次,家長都要見一見副校...
希望有學校要你啦..
我都係09既升中一生,band1去左band3尾既中學...

原帖由 chinnecat 於 09-7-9 23:28 發表
如果都係唔得既,我諗你去聖瑪加利男女英文中學睇睇都好,係就係要比錢,但好過你咩學校都入唔到丫...就算其他學校要你,你都可以拎番張証..
但中一佢要10601個月,20$報名費,學生要interview2次,家長都要見一見副校...
...

點解會band1生去左band3尾既中學??

me too, my son english - A, Math-A, Chinese-A, and is band 1 中-尾, just due to he student in Tuen Mun but need turn back to Kln City area choice school, so need deduct to band 2.... , now still waiting reply...
‹ 上一主題|下一主題