用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 派到入 "官塘基智中學"的入來鼓勵一下...... ...
go

派到入 "官塘基智中學"的入來鼓勵一下......

我仔仔派了入去, 當時我選為第2自願,
現在已經後悔莫及, 叩了好多間中學, 都冇回音,
唯有打定輸數, 面對這間中學吧!!!!!!!!
話佢太差又唔係, 都有 band 2 中的, 是嗎?
網上 band 2 頭,中尾都有人講, 連 band3都有人講,
都幾大差別. 不過, 當沒有得選時, 唯有自己按佢為
band2中去睇會好d.

我未去注冊, 打算明天才去.
有小朋友派了去的家長, 請入來大家互相免勵一下,
日後如何參與這校的活動, 多謝支持...
好開心加入這個大家庭............

Wish you good luck.

只要努力,總有出頭天

原帖由 beauty-wife 於 09-7-9 11:17 發表
我仔仔派了入去, 當時我選為第2自願,
現在已經後悔莫及, 叩了好多間中學, 都冇回音,
唯有打定輸數, 面對這間中學吧!!!!!!!!
話佢太差又唔係, 都有 band 2 中的, 是嗎?
網上 band 2 頭,中尾都有人講, 連 band3都有人 ...

其實70~8X年...果陣基智中學都系一間唔錯既中學....有無人知點解而家會差成甘呢....

唔知將軍澳香島中學好唔好呢?
2間謗間好d........

點解冇人入來傾下呢?
家長門唔該........

今日終於去了註冊, 不過都希逞有奇蹟出現.所以全部嘢都冇訂到. 等多 1,2日.

醒目開學勳章

hi,

這間我表哥個囡讀緊,冇學壞,好鍾意係學校打排球,但讀書就...

yuk hei mum

原帖由 beauty-wife 於 09-7-9 12:59 發表

將軍澳香島中學一般la,點解唔試下正校呀,作日去註冊仲有人去in.成績&校風都好好多,而且佢派位後段有80個位,易考d.

原帖由 beauty-wife 於 09-7-9 12:59 發表
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

原帖由 motherlau 於 09-7-10 20:58 發表
將軍澳香島中學一般la,點解唔試下正校呀,作日去註冊仲有人去in.成績&校風都好好多,而且佢派位後段有80個位,易考d.

我知道清水灣三育中學有得寄宿.....但唔知好唔好....
不過如果成績唔好....試下寄宿生涯可能有新出路....

最終都係沒有其他學校打來.
真係要讀這間了........
去了註冊當天, 先知今年因豬流感取消了
中一新生預備班, 真的好失望.
成個暑假咁長, 點算?今年冇報任何活動,
因以為會有學返. 大家有冇好提議呢?