用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 派到聖母玫瑰
go

派到聖母玫瑰 [複製鏈接]

囡囡派到聖母玫瑰(第二志願),全家都好開心,佢學校老師都話派到呢間真係幾好。

不過囡囡就唔係好開心,囡囡話之前面試個時老師好惡,同埋面試過時除左考好多野之外,佢最唔開心就係老師問佢有無去過遊學團,佢答無,之後答去過d咩外地,老師就個樣好唔like咁用英文講咩你遊學團都無去過,個次見完佢即時已經好唔開心。而上智d老師就好好人,因為佢第一志願係上智,昨天同囡囡雙量左今天去了上智扣門,反正其實讀邊間都無咩所謂,因為兩間都係好學校。

不過我估都唔知有無位/機會,問過上智有無扣門位,佢地答:暫時唔知,先填好表格交回。

囡囡成績都算過得去,平均中英數都A,不過唯一係操行,佢地小學成績表分開好多Park,佢一些係A, 一些係B+,而上智寫明中英數同操行一定要達A級先可以交表。

因為我都希望囡囡去到間佢自己鐘意的中學

0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

唔好理,試了先,
希望心想事成!!!

原帖由 ZZdaphne 於 09-7-9 00:02 發表
唔好理,試了先,
希望心想事成!!!

我都係咁想,試左唔得又無壞,多謝曬先~

你女女好叻,佢讀邊間,全級考第幾?
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

原帖由 cat0831 於 09-7-8 20:19 發表
囡囡派到聖母玫瑰(第二志願),全家都好開心,佢學校老師都話派到呢間真係幾好。

不過囡囡就唔係好開心,囡囡話之前面試個時老師好惡,同埋面試過時除左考好多野之外,佢最唔開心就係老師問佢有無去過遊學團,佢答無,之後答去過d咩 ...

舊年我都係這個時候(註冊後),之前試過幾間學校只是面試,知道機會渺茫,
當時心想應該好多學校已經收夠人了,
但是自己又走去試第二間,都是只放低資料,
幸好過了兩日學校通知去面試,之後收了.

可能有些學生叩了幾間,同時又有收了,放棄了其餘的學校,
因此應該有些學校還有位的.

講番你囡囡所派的中學,當天她遇到的老師,只是她不好彩,我想學校咁大,應該還有其他好老師的.

無論是否叩間成功,
希望你囡囡有個快樂的中學生活!

原帖由 easonkinki 於 09-7-11 01:25 發表
你女女好叻,佢讀邊間,全級考第幾?

好成績一般啦!希望佢上到中學可更上一步 。小女兒讀大角咀(海帆道) 天主教小學,講開佢間學校派位大部份都派到頭三志願

原帖由 maomaochan 於 09-7-11 10:13 發表

舊年我都係這個時候(註冊後),之前試過幾間學校只是面試,知道機會渺茫,
當時心想應該好多學校已經收夠人了,
但是自己又走去試第二間,都是只放低資料,
幸好過了兩日學校通知去面試,之後收了.

可能有些學生叩了幾間 ...

唯有全心全意交比聖母

醒目開學勳章

I HAVE聖母玫瑰 S1 SECOUND HAND BOOK  ALL FOR $200
PM ME THX 

回覆 3# cat0831 的文章

我女兒都是海帆道,佢派俉到聖母玫瑰,但係佢已經即日去叩門,到現在都沒有消息,你囡囡考第幾呢?那麼幸運叩門收左喇!幾時通知取錄呢?何時通知面試?有沒有面試或筆試?
自行及統一有沒有選它?

回覆 5# maomaochan 的文章

我女兒都是海帆道,佢派俉到聖母玫瑰,但係佢已經即日去叩門,到現在都沒有消息,你囡囡考第幾呢?那麼幸運叩門收左喇!幾時通知取錄呢?何時通知面試?有沒有面試或筆試?
自行及統一有沒有選它?我女兒有3A1B 只是英文B 現在還有沒有機會呢?

原帖由 穎穎媽咪 於 09-7-15 20:28 發表
I HAVE聖母玫瑰 S1 SECOUND HAND BOOK  ALL FOR $200
PM ME THX 

你好,
我個女今年拍門入了聖母玫瑰, 有以下問題想問,
1/ 功課多唔多?
2/ 校風如何?
3/ 課外活動是否在星期六?
4/ 是否需要找外出補習班?
最後你女兒返學開不開心?其實小女都喜歡,但是她還等另一間中學, 所以舊書暫時不要,等遲啲佢心定下來再說。
希望以後可以多交流, 謝謝!

回覆 1# chipdalecandy 的文章

自行及統一有沒有選它?我女兒有3A1B 只是英文B 現在還有沒有機會呢?
‹ 上一主題|下一主題