用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 兒童成長書桌
樓主: 雪瑩媽咪
go

兒童成長書桌 [複製鏈接]

原帖由 CandiceMaMi 於 09-7-15 16:14 發表
Hi 雪瑩 Mami

Are you looking the chair? because I some the interesting of the chair & I want go to see the chair for this weekend.

hi candicemami,

我前日睇左喇~
不過,試左,2張size都唔岩囡囡~
反而大將作o個張會岩佢d~
你可以睇番我地之前既reply都有地址/電話等~
可以去睇~
請check pm~thz!!!

原帖由 brian61950 於 09-7-16 20:46 發表

bottom of heart, i like the kowloon tong's one more than others.

money for me is not a problem,because it will affect / help my son 4-6 years or future,$2000 / 4-6 years = only $3xx-$500 per year =  ...

我都係問心o個句~
其實價錢而家兩間都差唔多一樣~
好睇媽咪鍾意邊種~同埋小朋友試落係咪真係岩~

九龍塘o個張唔岩我囡囡,所以唔考慮~
絕無因為佢係之前自己分身sale自己而唔要佢~
中環同九龍塘兩間我都真係帶埋囡囡去試~
所以比較見到真實情況囡囡fit邊張多d~

原帖由 bbJP 於 09-7-18 10:31 發表

有冇website or photos?

書桌既圖,
http://shopping.pchome.com.tw/?mod=item&func=exhibit&IT_NO=CCAA35-A40626062&c=A05
http://shopping.pchome.com.tw/?mod=item&func=exhibit&IT_NO=CCAA35-A39677237&c=A05
請自己click入去睇, or 去中環睇實物丫,thz!

原帖由 polarbb 於 09-7-20 08:36 發表
你米話另外個朋友個間你可唔可以問下有冇這款同幾錢?
http://shopping.pchome.com.tw/?mod=item&func=exhibit&IT_NO=CCAA35-A40624091&SR_NO=CCAA35&ROWNO=11

我今日send左email問佢,
佢要遲少少覆我~
公司其實係哩間:http://smartable.paymentasia.com.hk/theme/model2/index.php?D=2&q=showroom/categorylst.php&DepID=3
其實佢都應承左,就算我地唔夠5個媽咪一齊買,
佢都會幫我order~不過,只係我地要confirm到底要邊種臺&椅~ ^_^ 你打俾我啦,我無你電話呀~

原帖由 bkmum2005 於 09-7-22 09:11 發表
我想問终於有沒有mami買咗新會員Jessica sale嗰張啊,我還未有時間去睇,如果信唔個,我唔約去睇喇,或者去中環嗰間睇吓。之前雪瑩媽咪話佢地張枱幾好,但我想買張椅,唔知雪雪瑩媽咪買咗未呢?買咗邊張? ...

bkmum,

jessica 信唔信得過我就真係唔知~
但係佢張臺其實都user friendly既~
只係唔岩我屋企~
而椅子就真係2張size都fit唔到我囡囡用~

中環既一張都ok,叫做fit囡囡~
但係因為我朋友之前買左另一個model,
所以可以去佢屋企試現貨,
係大將作入面 model tc 501,
所以我會揀哩張~
http://www.etct.com.tw/cn/TC501.html
因為係可以椅背既位置較前/後,fit番小朋友背部更貼~

原帖由 chan803 於 09-7-22 09:20 發表

原來 spi都有賣類似的 chair:

http://www.spi.com.hk/moll_chair.html

http://www.spi.com.hk/2contactus.html

我岩岩打左去問....
嘿嘿...講真..我無預咁多錢買..
$5,880~~~(椅子)

原帖由 CandiceMaMi 於 09-7-22 12:24 發表
Hi 雪瑩Mami

I also want to buy the chair, pls let me know how much and PM to me? I let you know my phone no & PM to you, many thanks.

candicemami,

pls check pm~
thz!

嘩...去左書展兩日,唔得閒上網者...
乜..咁多回覆呀...

各位媽咪~
唔駛夾埋一齊買喇~
因為我之前搵既另一位代理,
佢話數目太少,同埋set俾我地既價真係太低,
佢賺唔到~所以,如果鍾意中環o個張就自己去買得喇~

哩兩日行過書展,好似另一位媽咪咁講,
有spi 同埋 唔知邊間公司既成長書桌~
其中一間show左既書桌,
係jessica賣既一款 (一模一樣)
大家有興趣可以去睇下~
不過,價錢都真係幾貴~

我而家都會再考慮清楚到底買邊張~
因為貴d o個張係user friendly既~
但係我驚囡囡玩臺,所以中環一張好似適合d~

重申,無話過jessica賣既一張唔好~

我地行完書展,亦都諗緊邊張真係fit屋企多d~
其實我都諗緊好唔好幫襯jessica架,
但係.....唉...都係算啦...
一陣又越黎越多回覆...都係停罷啦~

原帖由 polarbb 於 09-7-24 18:08 發表
雪塋,張小姐覆左我,因為佢地剛黎左一櫃貨,所以如果我要個張新款我就要等下一轉,其實唔係貴好多,唔過3千,貴2,3百,不過佢又覆唔到我下一轉幾時返貨,我明天會上去順便買埋,我要現貨費事再等.你有咩就打比我,你睇下其他 ...

polar,

想問下,知唔知中間個斜位可唔可以拆出黎架?
thz!!!
你係咪會買較角度o個張呀?

原帖由 polarbb 於 09-7-25 23:50 發表
我已經去左中環買,其實張chair我老公唔係好鍾意,佢話個背冇得向前只可以高低,不過我唔理,唔想再周圍搵所以買左先. 不過佢地係冇保養,佢話如果有咩問題佢地會搵師傅上去睇,不過如果零件有問題就要我地自己比錢攪掂.
...

我聽日會打多次去中環,
問下tc 501既價..如果等耐d其實我都ok,
因為我都係想買張fit囡囡既俾佢~
始終我都認同你老公所講,
有得較前後,其實係會fit小朋友多d架~

台灣o個邊我都知運費會貴,
所以而家諗緊我地會唔會今個summer去台灣旅行,
"順便"買埋番黎~嘿嘿~

原帖由 bkmum2005 於 09-7-25 00:18 發表
唉!唔知點解事情會演變成這樣。睇到我矇查查,唔知邊個係sales邊個係用家。我哋都係為咗仔女,想買張好啲的枱椅,係想聽真正用家的意見。請問係唔係有mami去書展睇過有Jessica個張一樣款的,有冇人可以話俾我知張椅幾多錢,如果 ...

bkmum

書展入面有兩款,都係九龍塘有既~
但係價錢真係爭幾遠~
書展 kinder fun vs 九龍塘
HARVARD DESK WITH CHAIR:
$8,800    VS    $6000
OXFORD SMART WITH CHAIR
$7,800  (九龍塘無哩張)

淨 CHAIR , SPI $5880, (書展無問價,但有PROMOTE)

其實價錢係九龍塘OK既,
但係因為始終佢係私人公司
同埋公司"背景"比較特別,O係私人住宅區,
所以買既時候就要承擔一定風險~
同埋之前問左要等一個月~

KINDER FUN係大公司,相對價錢就貴左一半~
(佢O係書展完左之後,要買都係SPI做代理)
但係即時有現貨及保證~

如果你考慮哩張就要自己諗下幫襯邊度~

中環既就完全係另一個STYLE(顏色/較高低既方法都唔一樣)可以去試左先,比較左先囉~
可能你去完之後,覺得中環好D就唔駛諗,
可以一心一意去買~
如果你鍾意九龍塘款式,到時再諗下去邊間公司,
唔好令自己太多煩惱,睇完可能就已經決定到~

原帖由 CML2006 於 09-7-25 00:00 發表
其實我地幾個家長一直 through PM 交換唔同牌子/唔同鋪頭嘅資料,  即使話去中環睇, 都只係睇欵, 未必同佢地買...

雖然而家冇咗集體訂購優惠, 我都會去睇去試, 包括 Central / TST shop....  就到時間 ge 話 書展都 ...

CML

唔駛客氣,我都係幫囡囡睇既時候,
順便報下料者~
不過,唔格下價,真係唔知而家D書臺咁貴~

亦唔知一張椅可以咁多野要諗~

你係咪琴日睇完喇?OK嘛?

原帖由 bkmum2005 於 09-7-25 00:18 發表
唉!唔知點解事情會演變成這樣。睇到我矇查查,唔知邊個係sales邊個係用家。我哋都係為咗仔女,想買張好啲的枱椅,係想聽真正用家的意見。請問係唔係有mami去書展睇過有Jessica個張一樣款的,有冇人可以話俾我知張椅幾多錢,如果 ...

bkmum

頭先睇少左,淨係椅~
會展$3200 or #3700 (兩款)
有15% off~
九龍塘,around $2000 (唔記得左)
因為唔岩我用,所以無記住~

原帖由 bkmum2005 於 09-7-27 00:11 發表
Thank you 雪瑩媽咪 for your detail information. I have try the chair with my daugther yesterday in central. But I cannot find the one in book fair today, because I do not know which booth. And I think ...

bkmum

tc 501
http://www.tctnano.com/index.php?cPath=3
第二行,第二張~

岩岩中環梁小姐報左價, 哩張 $1200~
(好開心呀!仲平過我之前諗)
但係就要等shipping,可能係 9 or 10月,
我請左梁小姐有船期通知我,
我再上去買~ ^_^

如果你唔急,都可以考慮下~

我都要買一臺一椅,即係2件~

原帖由 bkmum2005 於 09-7-28 18:14 發表
tc 501好似啱我囡囡多啲,但這張是不是沒有得試,要等到10月又太耐了,如果冇得試,囡囡唔一定鍾意,可能我要買原來嗰張。多謝雪塋媽咪幫忙查詢。

...

其實兩張分別不大架,
只係一張有下面個盤,
tc 501就無~但係可以較"前後"~

原帖由 貪玩媽咪 於 09-7-29 16:55 發表
Hi all,

我頭先問左, 如果group 到買10件以上, 有九折, 不論買desk or chair total 10 件.

有無人有興趣一齊買?
我想買一張枱同埋一張椅.  我已經算買兩件.

"大將作"平面書桌: $2985
"大將作"斜面書桌: $4695 ...

貪玩媽咪~

我頭先打去問,梁小姐話唔係呀~
佢話你誤會左佢既意思,
佢係話如果買"十張臺" 先有 9折呀~
唔係十件貨品呀~~~

所以我估o個0.5折都好難有喇~
嘿嘿~都係算罷啦~~~

我決定訂之前polarbb查詢o個張~
同埋 tc 501~
‹ 上一主題|下一主題