用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 兒童成長書桌
樓主: 雪瑩媽咪
go

兒童成長書桌 [複製鏈接]

呢個 Topic 幾有趣......

凡是客觀d..... 就喺你地成日講, 又冇人話買到, 所以我就專登走去九龍塘睇吓.  誰不知千里馬遇百樂.....
我囡囡都坐緊張chair 喺度做功課囉...

祝你地快d買到心頭好◇

原帖由 polarbb 於 09-7-24 14:14 發表
你講得好啱,來說是非者便是是非人,之前個 post成10幾個人比人block原因係版主check到根本係同一個人sale緊野,10幾個人不停自問自答張枱有幾好,已經收到貨,個sales 有幾 nice,送貨有幾準時,個小朋友腰骨唔好,食左飯未......... ...

王國長老

原帖由 Halabeoji 於 09-7-23 18:54 發表
恭喜你終於買到心頭好:loveliness: :loveliness: :loveliness:  

Block左你十幾個account, 你仲黎? 我有晒record, 唔該, 要賣廣告請正式向bk落廣告好嗎?

醒目開學勳章

你講得好啱,希望你地可以block哂個D"用家"
原帖由 edea 於 09-7-24 22:19 發表

Block左你十幾個account, 你仲黎? 我有晒record, 唔該, 要賣廣告請正式向bk落廣告好嗎?

醒目開學勳章

你都好得意,由頭到尾我冇阻止任何人去邊到買,我去中環買又關你咩事?我講過D咩令你有咁得意的回應?
如果一間住宅同要一次比哂錢而我唔知除左搵佢重可以搵邊個.上面重係成日冇人,你要去預約至得.重要不停10幾個分身响到玩,講大話.
一間係正式鋪頭,裡面買好多小朋友野,有現貨,你可以搵到寫字樓D人.
咁你會揀邊到幫襯?
我冇話Jessica一定呃人,不過我只係睇到佢地D分身不停比人block踢穿.
你唔覺你地好奇怪咩,我冇去干涉你地同邊個買,我只係話去中環買姐,你地就quote我D野去評激我,你地真係好好笑
原帖由 mylittlegirl88 於 09-7-24 19:12 發表
嘩 ! 寫咁多嘢 ......

有無信心就是好個人見解, 你估鋪頭有個鬼老喺度就信得過咪  ??????

醒目開學勳章

我有言論自由,如果段野有問題版主自然會出聲,我相信如果係"真用家"大家都想知究竟買成點.
你想干涉唔該等你做左版主至講 唔該比D有建設性D的提議
原帖由 mylittlegirl88 於 09-7-24 19:02 發表
其實這段對話是不是用PM比較適合d呢 ?

希望有建設d ......哈哈.

嘩...去左書展兩日,唔得閒上網者...
乜..咁多回覆呀...

各位媽咪~
唔駛夾埋一齊買喇~
因為我之前搵既另一位代理,
佢話數目太少,同埋set俾我地既價真係太低,
佢賺唔到~所以,如果鍾意中環o個張就自己去買得喇~

哩兩日行過書展,好似另一位媽咪咁講,
有spi 同埋 唔知邊間公司既成長書桌~
其中一間show左既書桌,
係jessica賣既一款 (一模一樣)
大家有興趣可以去睇下~
不過,價錢都真係幾貴~

我而家都會再考慮清楚到底買邊張~
因為貴d o個張係user friendly既~
但係我驚囡囡玩臺,所以中環一張好似適合d~

重申,無話過jessica賣既一張唔好~

我地行完書展,亦都諗緊邊張真係fit屋企多d~
其實我都諗緊好唔好幫襯jessica架,
但係.....唉...都係算啦...
一陣又越黎越多回覆...都係停罷啦~

原帖由 polarbb 於 09-7-24 18:08 發表
雪塋,張小姐覆左我,因為佢地剛黎左一櫃貨,所以如果我要個張新款我就要等下一轉,其實唔係貴好多,唔過3千,貴2,3百,不過佢又覆唔到我下一轉幾時返貨,我明天會上去順便買埋,我要現貨費事再等.你有咩就打比我,你睇下其他 ...

polar,

想問下,知唔知中間個斜位可唔可以拆出黎架?
thz!!!
你係咪會買較角度o個張呀?

醒目開學勳章

我比你叫你問個張,其實今日張小姐同我問完佢已經建議我唔好等,因為佢話佢可以幫我訂,不過如果要等佢下一轉佢唔知要等幾時,因為佢地係一貨櫃貨返,佢地剛剛返左一櫃,下轉唔知幾時,如果我要自己一個叫佢運黎,個運費會貴過張枱 ,所以我已經冇心機再問,我宜家約左佢明天我會上去鋪頭,因為個鬼妹成日好似咩都唔知咁,我應該會買唔較角度個張同埋張chair.如果成張都可以較角度個張我唔會諗,因為好似好煩,一較就要拎開哂D野.
唉,算把啦,你唔好再提"J......." 部份人好敏感,佢地自己話去果到買就得,我話去中環買就即刻比人嘈,個頭話有言論自由,個頭又去干涉人地,咩都係佢地講哂,我見到佢地不停前言不對後語就覺得好好笑
原帖由 雪瑩媽咪 於 09-7-24 23:27 發表

polar,

想問下,知唔知中間個斜位可唔可以拆出黎架?
thz!!!
你係咪會買較角度o個張呀?

醒目開學勳章

我都覺得大家應該停止單打同干涉人地同邊個買,邊個係用家邊個係sales 大家 mami心知肚明,唔好再quote人地D post去攻擊,留返啖氣去買枱啦
原帖由 雪瑩媽咪 於 09-7-24 23:26 發表
嘩...去左書展兩日,唔得閒上網者...
乜..咁多回覆呀...

各位媽咪~
唔駛夾埋一齊買喇~
因為我之前搵既另一位代理,
佢話數目太少,同埋set俾我地既價真係太低,
佢賺唔到~所以,如果鍾意中環o個張就自己去買得 ...

醒目開學勳章

其實我地幾個家長一直 through PM 交換唔同牌子/唔同鋪頭嘅資料,  即使話去中環睇, 都只係睇欵, 未必同佢地買...

雖然而家冇咗集體訂購優惠, 我都會去睇去試, 包括 Central / TST shop....  就到時間 ge 話 書展都會去.

Anyway, 唔該晒 雪瑩媽咪 用咗咁多時間幫我地揾資料.

回覆 1# polarbb 的文章

唉!唔知點解事情會演變成這樣。睇到我矇查查,唔知邊個係sales邊個係用家。我哋都係為咗仔女,想買張好啲的枱椅,係想聽真正用家的意見。請問係唔係有mami去書展睇過有Jessica個張一樣款的,有冇人可以話俾我知張椅幾多錢,如果價錢差不多,我不如去書展度睇把啦。

醒目開學勳章

其實邊到買,幫邊個買有咩所謂,你自己個心舒服米得law,好似我唔鍾意人地唔老實咁我米幫另一個買 law,你唔介意米照去咁解,之前幾10個分身個post 我都問左好多次究竟有冇人買左九龍塘個張,之後10幾個新會員話買左,我都覺得奇怪,因為話冇現貨,人地個個冇現貨個D都起碼要等一個月時間,不過佢地好似即睇即有咁我已經覺得唔妥.
買咩都會有風險,就算去shop買都有,我只想將個風險減到最低.就算九龍塘個張係好,我寧願比貴D搵間好信譽D的shop幫襯,唔通咁都有錯?咁都要比人單打?我冇自由去揀一間幫襯?
其實好得意,只要你留意下某D會員的註冊日期同佢地講D野,你就好易發現邊D人可能係sales扮用家. 當然又唔係個個"新"會員都有問題.不過這個topic特別多咁解姐
原帖由 bkmum2005 於 09-7-25 00:18 發表
唉!唔知點解事情會演變成這樣。睇到我矇查查,唔知邊個係sales邊個係用家。我哋都係為咗仔女,想買張好啲的枱椅,係想聽真正用家的意見。請問係唔係有mami去書展睇過有Jessica個張一樣款的,有冇人可以話俾我知張椅幾多錢,如果 ...

緊喺唔關我事啦 !  我都以經買咗囉. 不過你寫咁多嘢又解釋得咁清楚喺, 幾好睇呀 !!!!  所以咪搭傘囉O
如果唔喺哩個討論區邊處有咁旺呀 ??

原帖由 polarbb 於 09-7-24 23:18 發表
你都好得意,由頭到尾我冇阻止任何人去邊到買,我去中環買又關你咩事?我講過D咩令你有咁得意的回應?
如果一間住宅同要一次比哂錢而我唔知除左搵佢重可以搵邊個.上面重係成日冇人,你要去預約至得.重要不停10幾個分身响 ...

醒目開學勳章

我覺得你重好睇喎,人地個個分享你就"討論"人地去邊到買
做人清楚D好,講野清楚D好,為左小朋友更加應該清清楚楚,我唔鍾意用10幾個分身分10幾次講.
原帖由 mylittlegirl88 於 09-7-25 01:37 發表
緊喺唔關我事啦 !  我都以經買咗囉. 不過你寫咁多嘢又解釋得咁清楚喺, 幾好睇呀 !!!!  所以咪搭傘囉O
如果唔喺哩個討論區邊處有咁旺呀 ??

醒目開學勳章

我已經去左中環買,其實張chair我老公唔係好鍾意,佢話個背冇得向前只可以高低,不過我唔理,唔想再周圍搵所以買左先. 不過佢地係冇保養,佢話如果有咩問題佢地會搵師傅上去睇,不過如果零件有問題就要我地自己比錢攪掂.
不過個sales都話一分錢一分貨,冇得同外國成萬蚊個D比,個D就會多D功能同外形靚D. 佢地係台灣貨,佢話台灣有好多類似的健康桌,功能都係差唔多.

原帖由 polarbb 於 09-7-25 23:50 發表
我已經去左中環買,其實張chair我老公唔係好鍾意,佢話個背冇得向前只可以高低,不過我唔理,唔想再周圍搵所以買左先. 不過佢地係冇保養,佢話如果有咩問題佢地會搵師傅上去睇,不過如果零件有問題就要我地自己比錢攪掂.
...

我聽日會打多次去中環,
問下tc 501既價..如果等耐d其實我都ok,
因為我都係想買張fit囡囡既俾佢~
始終我都認同你老公所講,
有得較前後,其實係會fit小朋友多d架~

台灣o個邊我都知運費會貴,
所以而家諗緊我地會唔會今個summer去台灣旅行,
"順便"買埋番黎~嘿嘿~

原帖由 bkmum2005 於 09-7-25 00:18 發表
唉!唔知點解事情會演變成這樣。睇到我矇查查,唔知邊個係sales邊個係用家。我哋都係為咗仔女,想買張好啲的枱椅,係想聽真正用家的意見。請問係唔係有mami去書展睇過有Jessica個張一樣款的,有冇人可以話俾我知張椅幾多錢,如果 ...

bkmum

書展入面有兩款,都係九龍塘有既~
但係價錢真係爭幾遠~
書展 kinder fun vs 九龍塘
HARVARD DESK WITH CHAIR:
$8,800    VS    $6000
OXFORD SMART WITH CHAIR
$7,800  (九龍塘無哩張)

淨 CHAIR , SPI $5880, (書展無問價,但有PROMOTE)

其實價錢係九龍塘OK既,
但係因為始終佢係私人公司
同埋公司"背景"比較特別,O係私人住宅區,
所以買既時候就要承擔一定風險~
同埋之前問左要等一個月~

KINDER FUN係大公司,相對價錢就貴左一半~
(佢O係書展完左之後,要買都係SPI做代理)
但係即時有現貨及保證~

如果你考慮哩張就要自己諗下幫襯邊度~

中環既就完全係另一個STYLE(顏色/較高低既方法都唔一樣)可以去試左先,比較左先囉~
可能你去完之後,覺得中環好D就唔駛諗,
可以一心一意去買~
如果你鍾意九龍塘款式,到時再諗下去邊間公司,
唔好令自己太多煩惱,睇完可能就已經決定到~

原帖由 CML2006 於 09-7-25 00:00 發表
其實我地幾個家長一直 through PM 交換唔同牌子/唔同鋪頭嘅資料,  即使話去中環睇, 都只係睇欵, 未必同佢地買...

雖然而家冇咗集體訂購優惠, 我都會去睇去試, 包括 Central / TST shop....  就到時間 ge 話 書展都 ...

CML

唔駛客氣,我都係幫囡囡睇既時候,
順便報下料者~
不過,唔格下價,真係唔知而家D書臺咁貴~

亦唔知一張椅可以咁多野要諗~

你係咪琴日睇完喇?OK嘛?

bkmum

頭先睇少左,淨係椅~
會展$3200 or #3700 (兩款)
有15% off~
九龍塘,around $2000 (唔記得左)
因為唔岩我用,所以無記住~

Thank you 雪瑩媽咪 for your detail information. I have try the chair with my daugther yesterday in central. But I cannot find the one in book fair today, because I do not know which booth. And I think that the one in the book fair is too expensive for me if it cost more than $3000. My daughter like the one in central, but I have some hesitation. First, the chair seems to be too small for my daugther, she is already 10 years old. The size of the seat will be too small for her after one or two years. Secondly, I agree with polarbb's husband, it cannot adjust the angle of the back, it can only adjust the height.

雪瑩媽咪, where can I find the photo and the size of tc 501. Is it better than the one show in central? If it is better, I prefer to wait for one month.

I also went to the Ocean Terminal to see the one said by the other BK mom (like two leaves shape), but my daughter says her back not feel quite comfortable when she sit on it. So I will not consider this one.

After I have seen all the post here, I don't want to bear the risk to buy in Kwoloon Tong if no other BK mom have try it and say it is reliable.
原帖由 雪瑩媽咪 於 09-7-26 19:04 發表

bkmum

頭先睇少左,淨係椅~
會展$3200 or #3700 (兩款)
有15% off~
九龍塘,around $2000 (唔記得左)
因為唔岩我用,所以無記住~
‹ 上一主題|下一主題