用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 兒童成長書桌
樓主: 雪瑩媽咪
go

兒童成長書桌 [複製鏈接]

各位,昨天行書展3/F 見到有2間賣書枱及椅, 其中有間有之前提過的可調教角度的(不是大將作) ,做promotion, a small table and a chair = $7,300, a small table and a bigger chair = $8,800, a bigger table and a chair (忘記價錢), 不過散買都有15%, 我都好喜歡, 這間還有Lego書包賣.
第二間, 有張好似Spi 椅價錢好大約$680, 都幾好, 等閒去下

原帖由 kkdkkj 於 09-7-23 08:13 發表
各位,昨天行書展3/F 見到有2間賣書枱及椅, 其中有間有之前提過的可調教角度的(不是大將作) ,做promotion, a small table and a chair = $7,300, a small table and a bigger chair = $8,800, a bigger table and a c ...

我都見到,啲款同九龍塘嗰間一样,不過會展嗰間貴差不多一倍。係咪我眼花!!!!!

都係再約時間睇多次就扑搥la........

Hi  parents,

今天我已經收貨了,喺九龍塘嗰間showroom買, 嗰sales 都好nice.

非常滿意Quality 和 color, 我囡囡都好鐘意張紅色chair .....(Oxford 嗰款), 坐起來真喺好貼背, 四平八穩唔怕囡囡玩到跌.

不過我只是淨喺買張chair, 因我地裝修已經訂做入牆書櫃和枱, 如果早啲知道有咁好用D書枱就唔要訂做啦........

下一次有好嘢記住通知聲........

Mylittlegirl88

原帖由 雪瑩媽咪 於 09-7-17 20:03 發表

我都係問心o個句~
其實價錢而家兩間都差唔多一樣~
好睇媽咪鍾意邊種~同埋小朋友試落係咪真係岩~

九龍塘o個張唔岩我囡囡,所以唔考慮~
絕無因為佢係之前自己分身sale自己而唔要佢~
中環同九龍塘兩間我都真係帶埋囡 ...

恭喜你終於買到心頭好:loveliness: :loveliness: :loveliness:
原帖由 mylittlegirl88 於 23/7/2009 18:26 發表
Hi  parents,

今天我已經收貨了,喺九龍塘嗰間showroom買, 嗰sales 都好nice.

非常滿意Quality 和 color, 我囡囡都好鐘意張紅色chair .....(Oxford 嗰款), 坐起來真喺好貼背, 四平八穩唔怕囡囡玩到跌.

不過我只是 ...

Hi   bkmum2005

我囡囡現在坐緊Oxford 嗰款(九龍塘嗰間買), 幾好用,最緊要囡囡鐘意坐和舒服.  作為一個消費者最緊要去睇和compare吓, 正所為一分錢一分貨, 了解清楚才買, right ?

Mylittlegirl88

原帖由 bkmum2005 於 09-7-22 09:11 發表
我想問终於有沒有mami買咗新會員Jessica sale嗰張啊,我還未有時間去睇,如果信唔個,我唔約去睇喇,或者去中環嗰間睇吓。之前雪瑩媽咪話佢地張枱幾好,但我想買張椅,唔知雪雪瑩媽咪買咗未呢?買咗邊張? ...

又嚟啦! 又嚟啦!

醒目開學勳章

又係同之前講個D野一模一樣 好hard sell

醒目開學勳章

雪瑩我頭先打左比張小姐,不過佢好忙要一陣覆我,我等佢覆左我再上黎報料 我費事煩又要book去睇又要等貨,我都係諗住去中環鋪頭有現貨同穩陣D好. 問心我到宜家都冇見有真會員幫 Jessica買過,個個都係分身比人block哂,佢地重要一次過比哂錢之後等送貨,人地都唔駛.

原帖由 polarbb 於 09-7-24 11:53 發表
雪瑩我頭先打左比張小姐,不過佢好忙要一陣覆我,我等佢覆左我再上黎報料 我費事煩又要book去睇又要等貨,我都係諗住去中環鋪頭有現貨同穩陣D好. 問心我到宜家都冇見有真會員幫 Jessica買過,個個都係分身比人blo ...

本來 事不關己,己不勞心
但公道話,不吐不快
其他人我唔知,但我老婆同個仔睇嗰洒其他都 likely呢張既咪準備買囉,第一次去時,我同你一様,.......
1. 做乜要約時間?
2. 點解好似住宅既?
但細心諗下又唔覺得有乜呀!
1. 比人地準備下好啲招呼唔好咩?
   人流管制點都好過好似行花市咁迫迫貢
2. 可能幾百萬層樓用黎做show room 來騙你千零二千蚊?
next week i will go again & 扑搥,睇下收唔收到貨?
重申,為個仔好,我理鬼佢係咪sales 定乜乜物
我只信自己的眼睛及judgement
at last.....................
來說事非者
便是是非人

敬而遠之

如有得罪,一笑置之

You are right,   真係不吐不快,
九龍塘嗰間係買牌子嘢, 這隻牌子非常出名的. 如果唔知就上網check 下啦 !!!!

買嘢最緊要自己D仔女鐘意和對佢有益處,又啱budget... right ?

原帖由 brian61950 於 09-7-24 13:23 發表

但公道話,不吐不快
其他人我唔知,但我老婆同個仔睇嗰洒其他都 likely呢張既咪準備買囉,第一次去時,我同你一様,.......
1. 做乜要約時間?
2. 點解好似住宅既?
1.  ...

醒目開學勳章

你講得好啱,來說是非者便是是非人,之前個 post成10幾個人比人block原因係版主check到根本係同一個人sale緊野,10幾個人不停自問自答張枱有幾好,已經收到貨,個sales 有幾 nice,送貨有幾準時,個小朋友腰骨唔好,食左飯未..........., 原來成班話買左的都係同一個人,如果一個正常的人根本唔會咁做,我覺得一個人誠信好緊要,如果連這一點都做唔到就算佢D貨用左識飛天我都唔會幫佢買,就係咁簡單,這是我做人的原則。牌子出名都好,唔係只得一處有得買,同埋佢地都係台灣貨(中環個張都係),根本就冇外國個幾隻咁出名,我一早已經叫台灣D朋友同我check左。
我冇評論過九龍塘個張好定唔好,因為我未見過,但中環個張我去睇過所以我穩陣起見去中環買,就算我真係要買九龍塘個張我都會去書展個到睇/買。
講真,到宜家我只係間唔中見有人突然走出黎話買左九龍塘個張,同之前個10幾個會員講D野係一模一樣,我都係想做個精明消費者姐。我唔會話九龍塘果位一定係呃人,因為冇人買過我唔知(起碼我地識個班媽咪冇)。不過始終之前發生的事好難令人釋懷。
個個都係為小朋友好,上得黎都係想聽真正用家的說法,但有幾多個係真正用家?
希望D sales有D良心,唔好用我地愛仔女之心加以利用。
原帖由 brian61950 於 09-7-24 13:23 發表

但公道話,不吐不快
1. 做乜要約時間?
2. 點解好似住宅既?
1.  ...

原帖由 polarbb 於 09-7-24 14:14 發表
你講得好啱,來說是非者便是是非人,之前個 post成10幾個人比人block原因係版主check到根本係同一個人sale緊野,10幾個人不停自問自答張枱有幾好,已經收到貨,個sales 有幾 nice,送貨有幾準時,個小朋友腰骨唔好,食左飯未......... ...

好似黎明 fans vs 劉華 fans 咁
各花入各眼啦.....

曹操亦有知心友
關公亦有對頭人

愈講愈逺tim
奉勸一句,自由社會,鐘意買邊張自己揸fit及考慮清楚,因這不是玩具, it can help your kid's health.
又或者姿勢正確,唔駛買

醒目開學勳章

你都識話自由社會,我從來冇強迫人認同我
我之前重一路有問邊個有幫Jessica買我想知收左貨未同埋得唔得,不過答我個D人比版主block哂之ma,唔明點解一講親Jessica就會有人好激動掉轉哂D野講。
第一冇人話過九龍塘個張唔好,不過就好似有幾個睇完話鍾意中環個張多D,咁大家鍾意邊張有咩所謂,正如你講小朋友啱米得,不過我覺得好既野唔駛用幾10個分身去sale law,你係好既,一定會有人買,又唔見中環個張攪10幾個分身事件出黎,個point唔好張枱好唔好,係個人老唔老實,間野可唔可靠。如果有間野買海味,佢D野好正,不過成日呃你斤兩你會唔會幫襯佢咁解,唔見得只有佢至有得買。我之前都問過Jessica佢地間野,佢答我好多人幫襯佢地,佢地好出名,荷花網都有好多人讚佢地,同埋佢地行內好出名,咁當然我求証過唔係啦,我為左個女張枱已經做左好多功夫,又打過去台灣個邊問。
講真,由頭到尾大家mami只係想聽真正用家的說法之後決定點。不過唔知點解Jessica D fans次次都好激動
我唔代表任何一方,因為中環個邊重未覆我,我可以會去書展睇Jessica個張都唔定,不過就一定唔會幫襯唔老實個D人law
原帖由 brian61950 於 09-7-24 14:47 發表

好似黎明 fans vs 劉華 fans 咁
各花入各眼啦.....

曹操亦有知心友
關公亦有對頭人

愈講愈逺tim
奉勸一句,自由社會,鐘意買邊張自己揸fit及考慮清楚,因這不是玩具, it can help your kid's health.
又或 ...

蝦!!!

好奇怪點解 Jessica 嗰名成日見你地提起 ???

中環嗰間鋪又有地址又有电話又有聯絡人post 曬上嚟 ?
你地識???

原帖由 polarbb 於 09-7-24 15:13 發表
你都識話自由社會,我從來冇強迫人認同我
我之前重一路有問邊個有幫Jessica買我想知收左貨未同埋得唔得,不過答我個D人比版主block哂之ma,唔明點解一講親Jessica就會有人好激動掉轉哂D野講。
第一冇人話過九龍塘 ...

醒目開學勳章

唔係我post架喎,你地究竟有冇睇之前10幾個人分身自己傾計個post架?
最好睇哂所有野至去批評人law,人地媽咪好心post中環個地址出黎(不過佢都係比錯哂野,連地址都比錯我唔相信佢係sales law),我去到都冇佢講果個大廈,Jessica個名緊係成日講啦,之前個10幾個分身不停讚到佢天上有地下無,不停Jessica前Jessica後 ,同埋宜家一路都係講緊一係九龍塘Jessica個張,一係中環個張,咁簡單D米講Jessica or 中環law
唔止中環果個有地址,之前九龍塘果個都係有地址同電話啦 ,唔好分散注意la,我地舊個幾位媽咪一路私下有講這件事,去邊到買,所以係唔係真用家一睇就知啦。
我只係睇到10幾個人sell九龍塘,我好相信明眼人知咩事,其實sell野冇所謂,不過就唔須要用10幾個唔同身份去自問自答,一有人話佢唔好就10幾個人出黎話人 真係嘆為觀止,連這裡的版主都話第一次見有人可以開10幾個account自問自答,LEE個係事實,我只係睇事實。
如果中環個張係又玩分身,一早已經有人出黎話買左啦,重駛個個在這裡討論
點都好,你鍾意邊張,同邊個買大家都有自由,不過希望做生意老實D。亦希望唔係真正用家的人有D良心,我地mami都係為小朋友,唔好大家互相攻擊人地唔好,開幾10頁自問自答,我响BK都有一大班識左好耐的媽咪,我唔鍾意玩單打,明人不說暗事,我係真正用家,最憎人唔老實。
同埋中環個間一定唔駛咁買廣告啦,人地做鬼佬生意架,正經鋪頭唔駛咁玩。佢成間都係買小朋友野,好多野買我相信上過去D媽咪會知,唔係只得兩三樣,亦唔係單一鋪。
原帖由 mylittlegirl88 於 09-7-24 15:49 發表
蝦!!!

好奇怪點解 Jessica 嗰名成日見你地提起 ???

中環嗰間鋪又有地址又有电話又有聯絡人post 曬上嚟 ?
你地識???

原帖由 polarbb 於 09-7-24 16:19 發表
唔係我post架喎,你地究竟有冇睇之前10幾個人分身自己傾計個post架?
最好睇哂所有野至去批評人law,人地媽咪好心post中環個地址出黎(不過佢都係比錯哂野,連地址都比錯我唔相信佢係sales law),我去到都冇佢講果個大廈,Jes ...

一石撃起千層浪
莫生氣
為了小事發脾氣,回頭想想又何必;
別人生氣我不氣,氣出病來無人替;
我若氣死誰如意,且傷神又費力.

醒目開學勳章

你錯la,我一D都唔嬲,有咩好嬲,第一我唔係sales,第二我唔會為一D我唔識的人嬲.
其實係好小事,邊個係做媒好多心水清媽咪一早就知 不過我覺得唔好因為人地唔認同你就去攻擊人law.同埋我只係唔鍾意D人借父母愛仔女的心態黎加以利用. 幫邊個買大家都有自由,我從來冇阻止人地去幫Jessica買,亦冇話過佢張枱唔好,只係發生左分身事件令我對佢有保留,你地其他人話要幫佢買我亦冇出過聲,只不過你地quote我段野黎講我米回應咁簡單,只係你地過敏左D姐
一直都係你地太緊張la,我地只係話唔同佢買姐,你地就.... 我都冇話你地唔去中環買.咁你地諗下發生咩事
原帖由 brian61950 於 09-7-24 17:43 發表

一石撃起千層浪
莫生氣
為了小事發脾氣,回頭想想又何必;
別人生氣我不氣,氣出病來無人替;
我若氣死誰如意,況且傷神又費力.

醒目開學勳章

雪塋,張小姐覆左我,因為佢地剛黎左一櫃貨,所以如果我要個張新款我就要等下一轉,其實唔係貴好多,唔過3千,貴2,3百,不過佢又覆唔到我下一轉幾時返貨,我明天會上去順便買埋,我要現貨費事再等.你有咩就打比我,你睇下其他媽咪點,其實都係多個95折,所以我買先

其實這段對話是不是用PM比較適合d呢 ?

希望有建設d ......哈哈.

原帖由 polarbb 於 09-7-24 18:08 發表
雪塋,張小姐覆左我,因為佢地剛黎左一櫃貨,所以如果我要個張新款我就要等下一轉,其實唔係貴好多,唔過3千,貴2,3百,不過佢又覆唔到我下一轉幾時返貨,我明天會上去順便買埋,我要現貨費事再等.你有咩就打比我,你睇下其他 ...

嘩 ! 寫咁多嘢 ......

有無信心就是好個人見解, 你估鋪頭有個鬼老喺度就信得過咪  ??????

原帖由 polarbb 於 09-7-24 16:19 發表
最好睇哂所有野至去批評人law,人地媽咪好心post中環個地址出黎(不過佢都係比錯哂野,連地址都比錯我唔相信佢係sales law),我去到都冇佢講果個大廈,Jes ...
‹ 上一主題|下一主題