用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問藍田遁道衛理叩門收到通知未呀?
go

請問藍田遁道衛理叩門收到通知未呀? [複製鏈接]

有無人收到通知呀?分享下吖
   0    0    0    0

未o和,佢哋學校話要十幾號以書面通知,老公同事舊年就in完兩日後就收到信....不過我都無......祝您好運.....

頭先12點幾收到通知, 得咗!

原帖由 lowah 於 09-7-7 12:17 發表
有無人收到通知呀?分享下吖

回覆 1# dorismama 的文章

係咪電話通知? 因為收信通常係唔掂掛?

係電話通知的!

原帖由 Maychua 於 09-7-7 13:55 發表
係咪電話通知? 因為收信通常係唔掂掛?

回覆 1# dorismama 的文章

我啱啱打去又話七月中前會寄信. 我諗都係唔得先收到信架啦

我諗我囝囝都係唔得啦, 因為又係收唔到電話.........

原帖由 Maychua 於 09-7-7 14:12 發表
我啱啱打去又話七月中前會寄信. 我諗都係唔得先收到信架啦

我諗我唔得啦, 因為又係收唔到電話.........

原帖由 dorismama 於 09-7-7 13:08 發表
hi,dorismama,你好勁,又多間收咗,但係你ttlsk買咗未?甘你擇邊間?

我都未收到呀..

原帖由 奪愛 於 09-7-7 18:13 發表
我都未收到呀..
唔好太過擔心啦.....今日先至7號,可能人哋學校好忙呢!今日升中派位.....有d人要返學校問學校攞信....

神的安排真的很奇妙, 面試那天完本決定不去了, 但老公話想俾阿女多D面試經驗, 所以都係去了, 而面試時, 阿女表現自然, 我則可能因今趟扣門經驗與女女經歷很多, 答完問題老師話我幾了解我的小朋友, 另一方面, 咁橋昨天早上有一間直資學校通知我今早2nd in, 所以只交了簿費, 而今天見完那間學校之後, 中午便收到藍循電話, 所以仲叫做有得揀, 如果昨日什麼都交哂, 就唔會轉了, 過兩日直資學校若無結果便要認真決定了, 今天我遇見了一些認識藍循的人, 得到很多意見, 如果阿女讀藍循, 就會有三個同學同一間學校, 而家仲諗緊!祈禱中!

原帖由 wingyeunglilo 於 09-7-7 17:57 發表
hi,dorismama,你好勁,又多間收咗,但係你ttlsk買咗未?甘你擇邊間?

奪愛, wingyeunglilo,

請問你地去官秀買左書, 校服未呀?  我乜都未買, 只因為我仲存有一絲希望, 但.......現在睇黎唔多樂觀了.  今日官秀又打電話黎, 問我地會幾時買書, 使唔使幫我地向書商留書, 但我地回覆話我地會自行出去購買.  

原帖由 wingyeunglilo 於 09-7-7 17:51 發表
我諗我唔得啦, 因為又係收唔到電話.........

波子媽,
不要灰心住, 今年小一就係因為好多人派得不理想, 好多人會hold 住D私校位, 另一方面亦有很多人去扣不同學校的門, D位係仲有機會放出來的, 好似我waiting那間直資學校, 沒想過會call我返去2nd in, 我亦冇找他們, 但昨天便收到電話返去面試, 所以未到9月, 什麼都有可能!

你可以問學校取書商電話, 直接聯絡書商可否稍後上去公司買全套書, 咁到時你真係要買都冇咁煩, TTLSK的書商話OK的, 為了做生意, 我估D書商是願意的掛!

原帖由 波子媽 於 09-7-7 23:32 發表
奪愛, wingyeunglilo,

請問你地去官秀買左書, 校服未呀?  我乜都未買, 只因為我仲存有一絲希望, 但.......現在睇黎唔多樂觀了.  今日官秀又打電話黎, 問我地會幾時買書, 使唔使幫我地向書商留書, 但我地回覆話我地 ...

原帖由 dorismama 於 09-7-7 13:08 發表

dorismama

請問您小朋友是boy or girl? 是否全部問題都懂得答?

是女
我聽不清她是否全懂, 因我在門口等, 只憑她的聲線估她態度自然!

原帖由 QooKU 於 09-7-8 10:18 發表

dorismama

請問您小朋友是boy or girl? 是否全部問題都懂得答?

原帖由 dorismama 於 09-7-8 13:11 發表
是女
我聽不清她是否全懂, 因我在門口等, 只憑她的聲線估她態度自然!

多謝回覆, 真的令人心憔呢!!

你地收到電話或者信未? 我兩樣都冇. 唔知點算好. 將入讀的小學要交書簿費同飯錢.....等埋聽日, 冇就算了.

原帖由 dorismama 於 09-7-7 23:09 發表
神的安排真的很奇妙, 面試那天完本決定不去了, 但老公話想俾阿女多D面試經驗, 所以都係去了, 而面試時, 阿女表現自然, 我則可能因今趟扣門經驗與女女經歷很多, 答完問題老師話我幾了解我的小朋友, 另一方面, 咁橋昨 ...
係啊!神既安排係最奇妙,更加能從聖經(神既話語),得到更多的啟示,好似我甘就係最好例子,神令我改變,以前我會凡事都慌慌張張,但係而家我會成個人冷靜好多,會懂得分析,同埋值著禱祈禱,從固中環境,得到考驗,更懂珍惜,佢其實從來未離開過我,他一直看顧著我呢!.....至於dorismama放心吧!全交給他,你會得到更加多的,超越妳所想的......話唔定唔早有電話say ok!

原帖由 Maychua 於 09-7-8 17:55 發表
你地收到電話或者信未? 我兩樣都冇. 唔知點算好. 將入讀的小學要交書簿費同飯錢.....等埋聽日, 冇就算了.
不要太過擔心,我也不是完全沒有消息.......可否等多幾天....?
‹ 上一主題|下一主題