用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖瑪加利男女英文中小學 Any waitlist receive call?
樓主: LeiaT
go

Any waitlist receive call? [複製鏈接]

聽說今年暫時未有考到而又放棄學位, 所以未有位置可以放出嚟比waiting list.  相信要等到8月中/底左右, 等大部份扣門程序完成, 咁應該會有d人考到更top既學校, 會有d位放番出嚟.

happyrain,

繼續努力啦! 雖然扣門既過程係好辛苦, 不過為左小朋友將來, 都係值得既, 仲未開學, 仲有機會.

就算開左學都仲有機會, 我見過有d同學係開左學1-2月先轉入嚟.

原帖由 happyrain 於 09-7-13 10:27 發表
Dear G-ma,
Thanks for your information - but waiting is so painful! I have done almost everything to "knock door" but still not succeed. I don't really know if I should continue to wait or what. My gi ...

catcatmon & mabelzero

恭喜你地小朋友入左tsl, tsl咁難考都考到, 證明你地小朋友係好有實力.

smc位比較少競爭係大d, tsl 收生應該差不多比smc收多一倍.  不過遊戲尚未結束, 可能8月份你地會收到好消息呢, 到時再慢慢諗都唔遲, 起碼宜家有一間不錯既學校係手, 個心都會定d.

我都識得個係8月尾先收到通知, 機會常在, 千其唔好灰心.
‹ 上一主題|下一主題