用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 小學履歷表(急)
go

小學履歷表(急) [複製鏈接]

我想問我個小朋友今年9月份6年班,想自己去喜歡中學叩門係唔係小朋友要有張履歷表介紹自己,唔知有冇媽媽有稿教我點寫呢,請各位多多幫忙.謝
   0    0    0    0

履歷表

[quote]原帖由 小芊 於 09-7-3 14:39 發表
我想問我個小朋友今年9月份6年班,想自己去喜歡中學叩門係唔係小朋友要有張履歷表介紹自己,唔知有冇媽媽有稿教我點寫呢,請各位多多幫忙.謝 [/quote]   真系好既中學...唔會睇你整到靚一靚d履歷表....到自行派位果陣填張入學申請表已經足夠, 加埋成績表,獎狀副本file埋一齊已經ok啦,(我好欣賞我仔申請果間中學直情要d家長用file整到靚一靚成本書甘既申請表退晒出來,就甘一個夾夾埋交).....根本學校收唔收你個仔,睇既系成績表,獎項, 過左呢關,就俾機會你既仔面試.....

原帖由 samuel89 於 09-7-27 15:26 發表
   真系好既中學...唔會睇你整到靚一靚d履歷表....到自行派位果陣填張入學申請表已經足夠, 加埋成績表,獎狀副本file埋一齊已經ok啦,(我好欣賞我仔申請果間中學直情要d家長用file整到靚一靚成本書甘既申請表退晒出來, ...

舉手贊成,我都係好似你一樣就咁交出去。若學校的申請表有關獎項的位置不夠寫,就可利用電腦把資料打印出來一起交。

原帖由 樂樂家 於 09-7-27 22:36 發表

舉手贊成,我都係好似你一樣就咁交出去。若學校的申請表有關獎項的位置不夠寫,就可利用電腦把資料打印出來一起交。

我交表見有d家長誇張到買埋有間中學校徽既file,初時仲以為佢有阿哥系樹讀or識得校長....原來系d書店俾錢買..... 我心諗如果間學校因為呢本用錢做出來既履歷表file收你個仔而唔收我阿仔, 甘既學校我真系唔恨入...:(

原帖由 samuel89 於 09-7-27 22:51 發表

我交表見有d家長誇張到買埋有間中學校徽既file,初時仲以為佢有阿哥系樹讀or識得校長....原來系d書店俾錢買..... 我心諗如果間學校因為呢本用錢做出來既履歷表file收你個仔而唔收我阿仔, 甘既學校我真系唔 ...

咁利害連有校徽既file都搵到。

其實d學校一睇遞交既資料就心裡有數,唔關係你整得幾靚幾吸引,最緊要"內容"是否有用。我知道有些學校收表時巳由校務處職員把你遞交的資料過濾,把沒需要的全抽起連file發回,只留下佢地認為有用的。

原帖由 樂樂家 於 09-7-28 14:21 發表
其實d學校一睇遞交既資料就心裡有數,唔關係你整得幾靚幾吸引,最緊要"內容"是否有用。我知道有些學校收表時巳由校務處職員把你遞交的資料過濾,把沒需要的全抽起連file發回,只留下佢地認 ...

咁利害連有校徽既file都搵到。<---我親眼見架 我覺得個家長誠意真系足夠, 可惜就讀果個系佢既仔,...
我自行交表第一志願果間就系甘過濾.....我極之欣賞呢個做法...:loveliness:

原帖由 samuel89 於 09-7-28 14:59 發表

唔知會唔會係同一間呢? 這個方法值得推廣,大多數學校都唔睇啲花巧野點解唔等家長輕鬆啲啫。

原帖由 小芊 於 09-7-3 14:39 發表
我想問我個小朋友今年9月份6年班,想自己去喜歡中學叩門係唔係小朋友要有張履歷表介紹自己,唔知有冇媽媽有稿教我點寫呢,請各位多多幫忙.謝

請收pm

原帖由 樂樂家 於 09-7-28 18:47 發表

唔知會唔會係同一間呢? 這個方法值得推廣,大多數學校都唔睇啲花巧野點解唔等家長輕鬆啲啫。

甘橋 唔會瓜....

請問可否PM或E-MAIL一份給我呢?
電郵: [email protected]
thanks

請收pm

我個囝囝今年自行申請的學校只需要從學校網頁download他們的表格填寫便可,並不需要特别做一个履歷表。

請收pm

Pls check pm.

電郵: khli20@yahoo.com.hk
many thanks

原帖由 louiseyyy 於 09-8-22 00:46 發表
thanks

請收pm

原帖由 hinviv 於 09-8-23 14:15 發表

Pls check pm.

請收pm

原帖由 RABBITJOEY 於 09-8-23 15:14 發表
many thanks

請收pm

原帖由 樂樂家 於 09-8-23 15:41 發表

請收pm

Thank you very much!!

回覆 15# 樂樂家 的文章

thanks a lot !

回覆 16# 樂樂家 的文章

Many thanks !
‹ 上一主題|下一主題