用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 有無2009讀PN同學仔
樓主: 211715e
go

有無2009讀PN同學仔 [複製鏈接]

淨係睇落好似係羅, 其實朝朝都要"乙水"先肯番學呢!

好羨慕你地o個個甘主動:)

原帖由 MoJoJoJo 於 09-9-23 14:14 發表
little_ribs,
小朋友好鐘意番學咁喎!
見到咁我地d家長最開心! :)

kimmy 依家成日都話要著校服番學學揾張老師呀
好期待佢正式番學! :)

我都好想可以面對面同大家傾下偈﹐不過我要番工wo.

你地係咪全職媽媽黎架?

原帖由 rlandrl 於 09-9-23 20:48 發表
係呀, 我想搵下A 班d媽咪嘛! l

little_ribs同bb_sunny, 你地ok嗎? 如果你地ok, 唔該pm你地個電話方便聯絡.

唔係, 不過jojo同我都係中環返工, 你返工好遠架? 咁可能要11月旅行先有機會見? 你地星期六/星期日多數去邊架?

原帖由 little_ribs 於 09-9-24 12:14 發表
我都好想可以面對面同大家傾下偈﹐不過我要番工wo.

你地係咪全職媽媽黎架?
[img align=left]http://bd.lilypie.com/SnzSp8.png[/img]

我果個返學都話唔要返架, 同埋上車有時都喊, 不過我問佢鍾唔鍾意老師, 佢話鍾意, 有時又講到老師教d咩, 而家成日唱a fo apple.... 我見佢咁我就由佢返學前喊

可能我地屋企平時好多人錫佢, 幫佢做野, 寵壞左佢, 我而家唔理佢架, 我知道學校是好的, 是他有時太扭計。我覺得miss yip 好有經驗,都有heaart 去教小朋友, 佢第一二日就已經連仔仔的性格, 都好快知道, 暫時見到都幾細心, 我又問過隔離班, 佢地都覺得ms yip 比佢地老師好, (b 班家長唔妒忌)哈哈!!! little_ribs 放心啦!!

原帖由 little_ribs 於 09-9-24 12:01 發表
淨係睇落好似係羅, 其實朝朝都要"乙水"先肯番學呢!

好羨慕你地o個個甘主動:)

e, 11 月有旅行呀?
去邊呀?

原帖由 rlandrl 於 09-9-24 20:04 發表
唔係, 不過jojo同我都係中環返工, 你返工好遠架? 咁可能要11月旅行先有機會見? 你地星期六/星期日多數去邊架?

返九龍呀! 不如約o下D星期六日啦.

11月旅行我去唔到呀! 我老公會同亞仔去。

原帖由 rlandrl 於 09-9-24 20:04 發表

哈哈﹐我講到好似好擔心咩 ^_^

so far 我都滿意學校D安排既。淨係想知分組時間效果好唔好﹐同埋NET pro 唔 pro 羅﹐ 你地有無idea 呀?

原帖由 bb_sunny 於 09-9-24 22:49 發表
我果個返學都話唔要返架, 同埋上車有時都喊, 不過我問佢鍾唔鍾意老師, 佢話鍾意, 有時又講到老師教d咩, 而家成日唱a fo apple.... 我見佢咁我就由佢返學前喊

可能我地屋企平時好多人錫佢, 幫佢做野, 寵壞左佢, 我而 ...

11 月學校旅行嘛﹐ 好 似係 26號。

原帖由 MoJoJoJo 於 09-9-24 23:19 發表
e, 11 月有旅行呀?
去邊呀?

係26號, 家長會嗰日返班房班主任講架bor, 去邊就未知.

原帖由 little_ribs 於 09-9-25 10:58 發表
11 月學校旅行嘛﹐ 好 似係 26號。
[img align=left]http://bd.lilypie.com/SnzSp8.png[/img]

mud野係NET?

原帖由 little_ribs 於 09-9-25 10:49 發表
哈哈﹐我講到好似好擔心咩 ^_^

so far 我都滿意學校D安排既。淨係想知分組時間效果好唔好﹐同埋NET pro 唔 pro 羅﹐ 你地有無idea 呀?

我都覺得miss yip幾好.

bb_sunny, 下星期一你有冇興趣食lunch ?

原帖由 bb_sunny 於 09-9-24 22:49 發表

可能我地屋企平時好多人錫佢, 幫佢做野, 寵壞左佢, 我而 ...

所以我咪問你星期六日多數去邊lor?

原帖由 little_ribs 於 09-9-25 09:52 發表
返九龍呀! 不如約o下D星期六日啦.

11月旅行我去唔到呀! 我老公會同亞仔去。

唔記得左問大家tim: 學校d獎劵/捐款大家諗住出幾多力呢? 雖然話隨心, 但都想參考下嘛!

張老師也很好呀!

其實RHS的老師都很有經驗,很有heart, 許多老師都很專業,我囡囡今年讀高班,讀playgroup時是張老師教的,她也很好,很有經驗,我朋友的囡囡之前由playgroup至高班也是張老師教的,評價也很高,所以不用妒忌啊!葉老師很好,張老師很好,還有陳老師、吳老師、黃老師、霍老師、莫老師、潘老師....都很好呀,是真的,我這四年發覺RHS的老師都很成熟、穩重,有heart, 所以各班有各班好,不用擔心啊!

我買左5張
原帖由 rlandrl 於 09-9-25 23:51 發表
唔記得左問大家tim: 學校d獎劵/捐款大家諗住出幾多力呢? 雖然話隨心, 但都想參考下嘛!

我家尚有一個Baby 出街暫時未可能 sorry
原帖由 rlandrl 於 09-9-25 18:43 發表
我都覺得miss yip幾好.

bb_sunny, 下星期一你有冇興趣食lunch ?

net 應該是英文老師, right?
原帖由 rlandrl 於 09-9-25 18:41 發表
mud野係NET?

下星期三中秋活動~你地會帶咩~除左月餅, 還有d 咩~聽日出去睇下買咩比小朋友食~ 唔知果日有咩玩?希望小朋友玩得開心

係呀~ 學校的老師都很好的同埋校舍都係我選學校的其中一個因素, 要不然我都不揀呀~

我並不是說張老師唔好呀(可能誤會左)~~~ 我個朋友讀b班架~ 佢都張老師好架!!! 佢話係適應週時期都比佢地影相, ~ 相反miss yip 係我先生一舉機的時候就講唔好意思~唔可以影相(佢係影相發燒友)~我先生都唔知幾嬲~佢都只係想留低小朋友第一次上學情況(之後都唔會有chance)~

我都好想先生影d相比我睇~因為我家中有個baby 唔方便返學校, 事後佢知道朋友有得影佢冇, 佢都覺得勁唔抵呀~ 嬲左幾日~激死我

原帖由 daisy100 於 09-9-26 17:44 發表

其實RHS的老師都很有經驗,很有heart, 許多老師都很專業,我囡囡今年讀高班,讀playgroup時是張老師教的,她也很好,很有經驗,我朋友的囡囡之前由playgroup至高班也是張老師教的,評價也很高,所以不用妒忌啊!葉老師很好,張老師很好 ...

oo 睇番學校 calendar 話係 sat 28/11...
要打電話問吓老師先... 如果係 thu 26/11 又要攞假...

原帖由 rlandrl 於 09-9-25 18:40 發表
係26號, 家長會嗰日返班房班主任講架bor, 去邊就未知.
‹ 上一主題|下一主題