用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 有無2009讀PN同學仔
樓主: 211715e
go

有無2009讀PN同學仔 [複製鏈接]

in 既都係d大路野, 唔洗點緊張啦.

學校細仔都收, 係咪信徒都收.

如果一定要入既話, 可以考慮下午班, 通常都會比較易入.  (反正k3都要轉下午班.)

thanks shan shan ma! :)

原帖由 CSUNG 於 09-10-1 20:35 發表
專提講座-「6A品格教育」,由「香港有品運動」總幹事凌葉麗嬋女士主講.日期和時間:Oct. 30, 2009 19:00-21:00pm 地點:銅鑼灣聖保祿學校禮堂.

我囡囡 10 月尾出世, 上年 in 果時都係未係點講野同未識行.
我覺得老師都係睇吓佢地既反應居多, 所以唔洗太擔心.
interview 其間老師比囡囡玩 puzzle, & 其他小手指活動.
english, mandarin & cantonese 老師都有同我地傾計, 問吓小朋友既野咁.
我地唔係教徒. 但係收尾都有幸收左 am.
加油呀! :)

原帖由 hv245 於 09-10-3 14:04 發表
Hello 各位媽咪
我想同囝囝報10年PN 班, 好似十一月已面試. 囝囝剛一歲未識行及講野, 想問下面試會考D物野. 及細B (囝囝九月尾出世)是否多數唔收?

仲有不是天主教徒會否收呢?

Thanks! ...

Hi All

I'm new to this and my son is attending PNA. Nice to 'meet' you all : ))

原帖由 MoJoJoJo 於 09-7-28 12:39 發表
PNA~ Miss Yip
1. Sunny ~ m
2.
PNB~Miss Cheung
1. Charlotte Ng
2. Kimmy
3.
PNC~
1.
PND~Miss Poon
1.
PNE~
1.

Welcome, Obeanbean! Let's exchange more information through this platform.

好耐無嚟~我女女剛剛星期一開始返學啦~佢都好開心,雖然有喊吓~
張老師會日日打電話報告返小朋友係學校嘅表現.令你安心d.
阿女仲可以補祝生日(佢九月出世)and十月份B班無小朋友生日....我估Kimmy都可以係十一月開始返學時補祝生日呢!!
so far覺得學校同老師都好好~但係校車就....又熱(尤其係放學)同唔on-time囉~~希望慢慢有改善啦......
點解哩到咁少B班咖??!!!!

hi hv245,

我女女都係九月尾出世,佢本來收咗P.M但最後都轉都A.M啦~~我都唔係天主教徒仲要係窮人啊!!總之比囝囝瞓夠去interview當係帶佢去玩咁囉~~因為我都無信心佢地會收我女ka~因為佢果時都係未識行及講野~
加油!!加油!! good luck to u & yr son!!

原帖由 hv245 於 09-10-3 14:04 發表
Hello 各位媽咪
我想同囝囝報10年PN 班, 好似十一月已面試. 囝囝剛一歲未識行及講野, 想問下面試會考D物野. 及細B (囝囝九月尾出世)是否多數唔收?

仲有不是天主教徒會否收呢?

Thanks! ...

hi charlotte ma,
我正想 text 你問吓 charlotte 今個星期返學點 tim :)
charlotte 好叻女呀, 咁鐘意番學!
oh 可以補番 celebrate 生日真係好啦!

原帖由 211715e 於 09-10-7 15:27 發表
好耐無嚟~我女女剛剛星期一開始返學啦~佢都好開心,雖然有喊吓~
阿女仲可以補祝生日(佢九月出世)and十月份B班無小朋友生日....我估Kimmy都可以係十一月開始返 ...

吓, 我地嗰架校車吹到我個仔傷風bor!

原帖由 211715e 於 09-10-7 15:27 發表
阿女仲可以補祝生日(佢九月出世)and十月份B班無小朋友生日....我估Kimmy都可以係十一月開始返 ...
[img align=left]http://bd.lilypie.com/SnzSp8.png[/img]

welcome!

原帖由 Obeanbean 於 09-10-5 23:02 發表
Hi All

I'm new to this and my son is attending PNA. Nice to 'meet' you all : ))
[img align=left]http://bd.lilypie.com/SnzSp8.png[/img]

playtown去過一次, 勁多人, 好恐怖bor! 所以都係咪嘞.  我10月11日可能約d bk媽咪去數碼港, 約得成話你知睇下你有冇興趣?

原帖由 little_ribs 於 09-9-28 10:33 發表
無一定架﹐公園呀﹐library o甘羅

interested to go to playtown
http://www.playtown.com.hk/ on 10 Oct or 17 Oct?

halloween唔知有咩玩~我地PN 係唔係唔洗比35 元?? 又要同亞仔唸下扮咩好!!! 哈哈!! 唔知佢會唔會好驚~

得得意意就得啦,我囡囡當年扮小南瓜,都幾可愛,有些同學仔扮女巫、蜘蛛俠,但有個同學仔個媽咪好---唔知點形容,比囝囝穿件衫個肚有d腸跌出嚟,個小朋友望住個肚喊到收唔到聲,奉勸各位媽咪千奇唔好太恐佈呀!

原帖由 bb_sunny 於 09-10-10 11:08 發表
halloween唔知有咩玩~我地PN 係唔係唔洗比35 元?? 又要同亞仔唸下扮咩好!!! 哈哈!! 唔知佢會唔會好驚~

"件衫個肚有d腸跌出嚟" ==" 唔怪得個小朋友喊到收唔聲~
agree "唔好太恐佈and得得意意就得啦"

原帖由 daisy100 於 09-10-11 03:44 發表
得得意意就得啦,我囡囡當年扮小南瓜,都幾可愛,有些同學仔扮女巫、蜘蛛俠,但有個同學仔個媽咪好---唔知點形容,比囝囝穿件衫個肚有d腸跌出嚟,個小朋友望住個肚喊到收唔到聲,奉勸各位媽咪千奇唔好太恐佈呀!

...

你仔仔吹到傷風咁慘啊~我6號車~Orientation Day嘅時候試過冷氣唔work要轉另一架車,佢地放學時先開冷空~架車曬到熱辣辣好鬼焗>< 依家秋天好d啩...

原帖由 rlandrl 於 09-10-7 19:04 發表
吓, 我地嗰架校車吹到我個仔傷風bor!

"件衫個肚有d腸跌出嚟,個小朋友望住個肚喊到收唔到聲"==>唔駛咁逼真嘛

原帖由 daisy100 於 09-10-11 03:44 發表

...

hehe, 倒轉依家涼d, 我又擔心佢冷親, 唔知幾時換季呢?

原帖由 211715e 於 09-10-12 11:09 發表
你仔仔吹到傷風咁慘啊~我6號車~Orientation Day嘅時候試過冷氣唔work要轉另一架車,佢地放學時先開冷空~架車曬到熱辣辣好鬼焗>< 依家秋天好d啩...

我諗住去利源東西街睇下

原帖由 bb_sunny 於 09-10-10 11:08 發表

今日去利源東西街, 冇收獲! 主要原因係其實我覺得呢個主題冇咩野可以扮得得意, 下星期去埋石板街睇下先. 反斗城都有, 大家可以睇下.

原帖由 rlandrl 於 09-10-12 20:05 發表
我諗住去利源東西街睇下
‹ 上一主題|下一主題