用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 有無2009讀PN同學仔
樓主: 211715e
go

有無2009讀PN同學仔 [複製鏈接]

聽日就開課呀~好緊張好似我開課咁~訓唔著, 唔知佢ok 唔ok~呢兩日有我陪亞仔都好似好好~ 希望在明天
有時我一個都搞唔掂亞仔~希望老師得呀~不過佢都比到好大信心我,
大家都要加油呀!!! 老師同校長都話要比多d正面的信息比仔仔, 亞仔都好似聽唔明的。

原帖由 rlandrl 於 09-8-26 20:42 發表
bb_sunny, 你個係囝囝家囡囡? 如果係囝囝就快d買鞋, 因為男仔白鞋唔多, 我上兩個禮拜去吉吉島買 (我都唔知除左嗰度邊度有得賣), 人頭湧湧, 有d款已經冇貨 (其實男仔白鞋都冇咩款可言).

今日班主任都打左電話比我,  ...

第一日自己番學, 各位 bb 點呀?
(kimmy 要 2/11 先可以番學)

早上爸爸送囡囡返學,囡囡無喊同埋自己上車.放學落車,囡囡仲同司機叔叔和老師講“拜拜”.

wow shan shan 好叻叻呀!
shan shan 係讀邊室呀?

同Kimmy一班(B班). 昨天Kimmy在音樂室都好活潑. Kimmy到11月返學應該會好乖同唔喊.

csung 你記性好好呀!
haha kimmy 坐唔定, 有得周圍走佢最開心
我唔係好記得晒其他組小朋友 d 名 tim :)
shan shan 係邊一組呀? hehe 可能講位置我會記得 :p

原帖由 CSUNG 於 09-9-4 16:57 發表
同Kimmy一班(B班). 昨天Kimmy在音樂室都好活潑. Kimmy到11月返學應該會好乖同唔喊.

昨天收到學校訂冬季校服訂購表格,你地會怎樣訂呀?

返學一星期啦~亞仔好似好好多. 唔知星期一正常返學佢會點??
老師都好好呀!!日日都打一次電話來, 等我都好放心, 你地小朋友返學點呀??

wow 咁快要買冬季校服啦
大家既小朋友返季返成點呀?

bb_sunny, 家長陪返學嗰兩日冇同你相認tim! 我有諗過喺班房大叫問邊個係你黎架! 不過好似好唐突咁咪冇做lor!

今日我個仔先正常返學, 之前佢唔舒服冇返左兩日! 老師冇日日打電話比我地wor! 有冇講d咩呀? 我pm我電話比你, 你有咩想傾就打比我啦!

原帖由 bb_sunny 於 09-9-10 23:52 發表
返學一星期啦~亞仔好似好好多. 唔知星期一正常返學佢會點??
老師都好好呀!!日日都打一次電話來, 等我都好放心, 你地小朋友返學點呀??
[img align=left]http://bd.lilypie.com/SnzSp8.png[/img]

好耐無上黎同大家傾偈啦﹐ 你地D小朋友適認學校生活未呀? 我聽我個仔在家背 "學校裡﹐朋友多。。。"

知唔知教其他language的老師教成點呢?

我問過仔仔, 佢話好喜歡英文老師!!!
普通話佢就好似聽唔明, 我叫佢唔明問Miss Ip, 佢話都唔知Miss Ip講咩, 再問佢, 先知Miss Ip 都係講緊普通話, 比亞仔激死。

佢都有返來唱歌, 唱大波波同埋中秋節歌都有, 照咁睇亞仔都適應左學校生活。希望佢可以開開心心上學, 我地就放心。

原帖由 little_ribs 於 09-9-18 14:28 發表
好耐無上黎同大家傾偈啦﹐ 你地D小朋友適認學校生活未呀? 我聽我個仔在家背 "學校裡﹐朋友多。。。"

知唔知教其他language的老師教成點呢?

bb_sunny, 你個仔幾好wo, 會講甘多野你聽。我無聽過我個仔唱大波波同埋中秋節歌﹐等我返去問下佢先。 呢兩首歌歌書好似無bor﹐係唔係呀?

原帖由 bb_sunny 於 09-9-19 11:03 發表
我問過仔仔, 佢話好喜歡英文老師!!!
普通話佢就好似聽唔明, 我叫佢唔明問Miss Ip, 佢話都唔知Miss Ip講咩, 再問佢, 先知Miss Ip 都係講緊普通話, 比亞仔激死。

佢都有返來唱歌, 唱大波波同埋中秋節歌都有, 照咁睇 ...

bb_sunny, mud你個仔識講咁多野比你聽架! 我嗰個只係識講單字咋! 問極佢鍾唔鍾意返學都唔答, 工人尋日就話聽到佢好似有唱下國歌 (前進前進嗰句咋! 都唔知係咪!).

little_ribs, 你個bb有d咩講/唱呀?

原帖由 little_ribs 於 09-9-21 14:51 發表
bb_sunny, 你個仔幾好wo, 會講甘多野你聽。我無聽過我個仔唱大波波同埋中秋節歌﹐等我返去問下佢先。 呢兩首歌歌書好似無bor﹐係唔係呀?
[img align=left]http://bd.lilypie.com/SnzSp8.png[/img]

rlandrl,

背"上學去", 唱"Who is wearing red today...", "手可以..." and 放學歌等等啦

wei wei, 我約左呢度兩個媽媽星期一(28/9)食lunch(中環), 大家有冇興趣?

原帖由 little_ribs 於 09-9-23 12:31 發表
rlandrl,

背"上學去", 唱"Who is wearing red today...", "手可以..." and 放學歌等等啦

rlandrl,
其中一個係我嗎?
我仲約多左一個 B 班媽咪 :)

原帖由 rlandrl 於 09-9-23 13:59 發表
wei wei, 我約左呢度兩個媽媽星期一(28/9)食lunch(中環), 大家有冇興趣?

little_ribs,
小朋友好鐘意番學咁喎!
見到咁我地d家長最開心! :)

kimmy 依家成日都話要著校服番學學揾張老師呀
好期待佢正式番學! :)

原帖由 little_ribs 於 09-9-23 12:31 發表
rlandrl,

係呀, 我想搵下A 班d媽咪嘛! l

little_ribs同bb_sunny, 你地ok嗎? 如果你地ok, 唔該pm你地個電話方便聯絡.

原帖由 MoJoJoJo 於 09-9-23 14:10 發表
rlandrl,
其中一個係我嗎?
我仲約多左一個 B 班媽咪 :)

mud你地d B, 個個都識表達咁多野ge? 我嗰個仲係一舊飯咁.

原帖由 MoJoJoJo 於 09-9-23 14:14 發表
little_ribs,
小朋友好鐘意番學咁喎!
見到咁我地d家長最開心! :)

kimmy 依家成日都話要著校服番學學揾張老師呀
好期待佢正式番學! :)
‹ 上一主題|下一主題