用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 help:選擇邊間小學?
go

help:選擇邊間小學? [複製鏈接]

請問各位住係北角丹拿花園或者附近的媽媽,小朋友明年要入讀小學,係咪依家要開始選擇學校呢?邊間好d呢?報名時要注意d咩事項?
唔乖晒!
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

如果你小朋友升k3, 而家要密切留意小學報名日期了
部分直資/私校已經開始接受報名(even截左止)
如果你只想報官津校, 幼稚園應該o係9月頭派政府份form同埋有家長會
原帖由 cceileen 於 09-7-3 10:05 AM 發表
請問各位住係北角丹拿花園或者附近的媽媽,小朋友明年要入讀小學http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=69&cb=12345611&n=a084433c,係咪依家要開始選擇學校呢?邊間好d呢?報名時要注意d咩事項?
唔 ...

小朋友今年九月升k3,請問邊幾間小學好d,直資/私校/官立?
唔乖晒!
原帖由 Charlotte_mom 於 09-7-3 11:30 發表
如果你小朋友升k3, 而家要密切留意小學報名日期了
部分直資/私校已經開始接受報名(even截左止)
如果你只想報官津校, 幼稚園應該o係9月頭派政府份form同埋有家長會
...

醒目開學勳章 王國長老

14網津校我唔多熟.........港島區私校/直資就8多d
你心目中想要間點樣既學校先.........
原帖由 cceileen 於 09-7-3 02:31 PM 發表
小朋友今年九月升k3,請問邊幾間小學好d,直資/私校/官立?
唔乖晒!

有冇d心水官立小學呢?而私立又有d咩選擇?
thanks!
原帖由 Charlotte_mom 於 09-7-3 15:27 發表
14網津校我唔多熟.........港島區私校/直資就8多d
你心目中想要間點樣既學校先.........
‹ 上一主題|下一主題