用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問邊間學校仲有k3學位
go

想問邊間學校仲有k3學位 [複製鏈接]

想問邊間學校仲有k3學位 ( 九龍區)
   0    0    0    0

原帖由 Hochingman 於 09-7-2 22:47 發表

間學校好似幾好, 咁課程深唔深,
多唔多功課

原帖由 Hochingman 於 09-7-3 00:08 發表
間學校好似幾好, 咁課程深唔深,
多唔多功課

我都唔多清楚, 因我而家都係同你同一間幼稚園架

kingofmelon ;
咁你有冇諗過轉校呢, 你個小朋友讀緊咩班呀!

原帖由 Hochingman 於 09-7-3 23:51 發表
kingofmelon ;
咁你有冇諗過轉校呢, 你個小朋友讀緊咩班呀!

P.G.S係邊間呀

原帖由 Hochingman 於 09-7-5 01:08 發表
P.G.S係邊間呀

原帖由 Hochingman 於 09-7-2 22:47 發表

Hochingman,

你個女讀梗個班既老師好唔好架?係咪K1 & K2都係同一個班主任呀?

HI Hochingman,

你搵到新學校未呀,我囝囝同你小朋友同一學校呀,現在K1升K2,我都想轉,明明全日班應該5號,月初開學,而家重係話教處未有通知能否開學,重話極力要求教處批准13號連同半日班一同能開學,即全日班5號仍未能開學,問佢6-7月停課未教的內容點處理,佢重話未教的已在所有家課及工作紙中列出,不會再重教,開課日期無了期:;pppp: 7月學費都已交,8月仍然無了期 ,同區人地間"x茵"話哂都有分批小班補課活動,我地間就"百無".唔怪得知教育處回應某bk媽咪話其實你地都唔使上幼稚園都可升小學,只得家課及工作紙我使比幾升元一個月佢返學,自已係書局買本10-20元習作比佢自己做咪得羅!

回覆 2# kingofmelon 的文章

KINGOFMELON !

我亞仔PGS同NC係唔同班主任的,你而家打算轉邊間呀?

原帖由 mclfbb 於 09-7-7 14:04 發表
KINGOFMELON !

我亞仔PGS同NC係唔同班主任的,你而家打算轉邊間呀?

原帖由 mclfbb 於 09-7-7 14:00 發表
HI Hochingman,

你搵到新學校未呀,我囝囝同你小朋友同一學校呀,現在K1升K2,我都想轉,明明全日班應該5號,月初開學,而家重係話教處未有通知能否開學,重話極力要求教處批准13號連同半日班一同能開學,即全日班5號仍未能 ...

Hi mclfbb,

請問你係幾時問學校架, 因我問過主任, 佢話係一定會5號開學, 而10號就開始有校車, 佢話係真架, 你不如再打去問吓啦, 其實講真, 我覺得呢間學校都唔錯架, 啲老師同嬸嬸都幾好架, 我個仔有啲咩問題時, 我都會同班主任同埋個主任投訴佢, 佢哋都好樂意幫我同個仔傾架, 仲係主動話幫我添, 個主任仲係問咩都會好快可以答到我同幫到我, 而且在停課期間, 我都有比我個仔返學, 初初我都佢因冇乜人返會悶, 但唔係呀, 我個仔都開心架, 佢每日返黎都有學咗啲新野, 我就問佢係邊個教, 佢就話係miss xxx, 咁我就知佢唔係冇人理, 而且仲會教佢野, 如冇同學返時, 個嬸嬸仲會同佢玩, 係個仔自己同我講架, 所以我覺得呢間學校真係幾有愛心, 可能你哋真係有啲誤會, 你試吓再打去問吓啦。

回覆 1# smalleatb 的文章

hi, smalleatb

你小朋友係咪都係全日班呀,邊班呀?睇下亞仔識唔識你小朋友,因全日班小朋支好多時唔同班的下午都一齊玩架,其實我都好想比佢返架,但何主任話而家唔希望小朋友返,都無小朋友返,因為返來都不會教學,只係帶口罩自己坐埋一邊,重話唔會提供茶點及午飯,要自備,我心想唔係已經比咗雜費,茶點,午餐費嗎?何解費用要照交,但停課如沒人照顧小朋友,要求返學,但樣樣都無!

原帖由 mclfbb 於 09-7-8 10:20 發表
hi, smalleatb

你小朋友係咪都係全日班呀,邊班呀?睇下亞仔識唔識你小朋友,因全日班小朋支好多時唔同班的下午都一齊玩架,其實我都好想比佢返架,但何主任話而家唔希望小朋友返,都無小朋友返,因為返來都不會教學,只係 ...

check pm

smalleatb
pls check pm

我個小朋友而家都有時返~
佢都ok喎*不過未必系佢班主任睇佢~
佢返來講個時都話有手工做有野玩下!
不過個d主任真系好唔想我個小朋友返law
個校長仲黑晒面甘~
又話關心返小朋友0既健康為理由
佢想我交$$冇可能唔俾我返la!!!!
我真系攪個小朋友唔掂先俾佢讀全日班姐~

唔怪得知教育處回應某bk媽咪話其實你地都唔使上幼稚園都可升小學,只得家課及工作紙我使比幾千元一個月佢返學,自已係書局買本10-20元習作比佢自己做咪得羅!

十分應同(如果可解除家長搵食個死穴)
‹ 上一主題|下一主題