用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 (2009-2010 ) - P.2D 家長物流(勿留)會
go

(2009-2010 ) - P.2D 家長物流(勿留)會 [複製鏈接]

今次容許我作新的物流會(勿留會)平(台)長可以嗎?

WHY ? 叫勿留會,意思是希望其他 P.2D家長能參與此處
發言,盼望一個都不能漏,一個都不能少的活動.

無論在嚟近的日子,發生何事,如功課上的問題,參與活動
及大無小事都可在這裏發表意見,延續CHINGFUNG DAD 在上一年度的再新版.請各家長踴躍參與.謝謝!

CHEUKUE
   0    0    0    0

CHEUKUE,
多謝你, 看見新的P2D TOPIC, 好感動, 再次提醒我認識了你們一班很熱心的家長, 我和小兒都很幸運...

希望我們來年在此繼續互相發問, 互相勉勵.

多謝SUKI, 同意心心的講法!
柏妡已經話佢自己係P.2D拉.

原帖由 心心 於 09-6-29 15:53 發表
CHEUKUE,
多謝你, 看見新的P2D TOPIC, 好感動, 再次提醒我認識了你們一班很熱心的家長, 我和小兒都很幸運...

希望我們來年在此繼續互相發問, 互相勉勵.
希望囡囡係個健康快活B,將來係個開心快活人 :-D :-D :-D

多謝心心, Perrymum 的支持.

另心心有無興趣 join 我們嚟近1/7(wed) 的忠僕號之旅.

(內容參觀書船 + Charlie 餐廳午飯)
地點: 尖沙咀海港城
時間:  約10:30am 出發

另Perrymun,請放心,我哋成班會照顧柏妡兩姐妹.

Cheukue

新地頭, 擔張櫈仔霸個位先

雖然我唔係P.2D,
不過都入黎熱鬧下.

我都唔係P.2D,我都入黎湊下熱鬧,D班真係好勁,好熱鬧,好團結,好多活動 ,點解我地嗰兩班咁靜o既? 不如唔好分班,成個P2一齊傾啦!

原帖由 bignose 於 09-6-30 10:56 發表
雖然我唔係P.2D,
不過都入黎熱鬧下.

Dear Bignose & bbdou,

其實不分任何班別,隨時隨地可在這裏發表意見,
我哋好似大家庭一樣,不份彼此.互相幫助.
更是的我哋已經當咗你哋係 1D 班了.

Cheukue

另Chingfung,

行程有啲變動,koho 話書船入面好熱及好多蚊,(因有朋友去過),是否需可行程? 請答覆.我下午6:00後致電你詳談.

Hi cheukue / all parents :

終於有自願人仕接火把, 開拍 09 / 10 EC P.2D 續集, 我都可功成身退, 安享晚年。   希望大家一起繼續支持, 使參與人仕的數目再創新高。

善哉善哉

chinfung

原帖由 cheukue 於 09-6-29 11:24 發表
今次容許我作新的物流會(勿留會)平(台)長可以嗎?

WHY ? 叫勿留會,意思是希望其他 P.2D家長能參與此處
發言,盼望一個都不能漏,一個都不能少的活動.

無論在嚟近的日子,發生何事,如功課上的問題,參與活動
及大無小事 ...

可以考慮下去科學館的糖果嘉年華:

http://hk.science.museum/spexh/candy/tc/index.html

原帖由 cheukue 於 09-6-30 13:38 發表
Dear Bignose & bbdou,

其實不分任何班別,隨時隨地可在這裏發表意見,
我哋好似大家庭一樣,不份彼此.互相幫助.
更是的我哋已經當咗你哋係 1D 班了.

Cheukue

另Chingfung,

行程有啲變動,koho 話書船入面好熱及好多 ...

Cheukue,
明天我要幫我娘親搬屋呀, 你地玩開心d, 希望下次再有節目可以一齊玩啦

Chinfung,
宣眾要求, 一致通過你是我們的永久會長, 直至班細路亭亭玉立先考慮比你甩身

thanks Suki 開拍續集呀!

Chinfung dad,
0麥你唔知你已被封為永遠榮譽會長:D

Suki, 千萬個多謝!!!

原帖由 cheukue 於 09-6-29 16:53 發表

另心心有無興趣 join 我們嚟近1/7(wed) 的忠僕號之旅.

另Perrymun,請放心,我哋成班會照顧柏妡兩姐妹. ...
希望囡囡係個健康快活B,將來係個開心快活人 :-D :-D :-D

suki & maggie
千萬個多謝

chinfung dad
係ar,無得退休ga....呢個銜頭最少跟足六年,hehee...

perrynmom
原帖由 cheukue 於 09-6-29 16:53 發表

另Perrymun,請放心,我哋成班會照顧柏妡兩姐妹. ...

Hi Kakamum,

I'm Pak Him mami, I forgot your mobile phone no. can you call me or PM me? Tks!!

PHmami

原帖由 KAKAMUM 於 09-6-30 16:25 發表
  :D
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

提提各位家長,記得上學校綱幫小朋友報LWL ar.

原帖由 PERRYNMOM 於 09-6-30 23:50 發表

suki & maggie
千萬個多謝

chinfung dad
係ar,無得退休ga....呢個銜頭最少跟足六年,hehee...

perrynmom

Perrymun,

多謝溫馨提示.

昨天一大班小朋友玩得很開心,我哋改咗一些行程,原本去書船,後因太熱及有蚊,所以去咗太空館,後去Charlie brown cafe食 lunch,再去科學館玩,柏妡好大力,在某一個環節,有三個重達14kg沙包,輕易地拉到三個.我真的佩服她小小的年紀已更大力.其餘都需要家長協助.

CHEUKUE

Cheukue

行程實在太豐富啦,辛苦晒! 小朋友玩得超開心哩.

柏妡好大力架,我至怕佢變大隻妹啫.

原帖由 cheukue 於 09-7-2 21:47 發表
Perrymun,

多謝溫馨提示.

昨天一大班小朋友玩得很開心,我哋改咗一些行程,原本去書船,後因太熱及有蚊,所以去咗太空館,後去Charlie brown cafe食 lunch,再去科學館玩,柏妡好大力,在某一個環節,有三個重達14kg沙包,輕 ...

Hi Cheukue, Perryn Mum

昨天和你們緣慳一面, 因我遲了一點才去到科學館, LUCY 告訴我, 你們在館內相遇了.

一看見 (2009-2010) P2D 家長物流(勿留)會開張,心裡很開心, 好像有很多歡樂時光及交流派對即將開始.  

regards
Ginly (Lucy mum)

原帖由 PERRYNMOM 於 09-7-2 22:03 發表
Cheukue

行程實在太豐富啦,辛苦晒! 小朋友玩得超開心哩.

柏妡好大力架,我至怕佢變大隻妹啫.

各位家長:

呢近暑期有好多精采電視節目:

由11/7/09 開始 (逢星期六)

4:30PM 問問Master Joe (探討有趣科學)
5:00PM 新YES光之美少女
5:30PM 我們這一家

另 28/7/09 開始(逢星期一至五)
4:15PM 放學ICU (喜洋洋與灰太狼)

CHEUKUE
‹ 上一主題|下一主題