用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 有冇N1E1的同學仔?
go

有冇N1E1的同學仔? [複製鏈接]

0    0    0    0

Hi, My son Bono will also study N1E1 am. We live in Kwai Chung. Wish that we can meet soon!

My boy CYRUS LO also N1E1 AM. Nice to meet everyone!

啱啱今日收到通知,我囡囡都轉咗上上午N1E1,我住荃灣.大家好

My son Nico will also study N1E1 AM. Nice to meet you all :)

大家好呀, 我囡囡都係N1E1架...  佢哋12/8就返學喇...  唔知新校舍係點架呢... 星期六果日經過望下, 都仲係搭晒棚架...

8月12日見

大家好!

我想請問各位有沒有幫你既小朋友訂茶點? 還是打算自己帶呢? 謝謝.

回覆 1# bonomama 的文章

大家好!

在家長會看見校長介紹新的校舍,環境十分好喎,唔知實際是否一樣咁靚呢!

8月12日你們的小朋友是否會坐校車?而你們會否自己去學校看小朋友上落校車? 我仔仔是第一次坐校車,有D擔心 :( 可否share你在8月12日的安排?

BTW, 我已訂了茶點,跟之前其他的費用一次過付。

hi, my son is wilton chan.  he will also study at N1E1 class.  nice to meet you

我囡囡都是N1E1,9月先坐校車,因為坐校車要7:55A.M上車,怕趕唔切,佢又未適應咁早起床,所以8月我同佢返,適應下,等到9月先坐校車,茶點我就自己帶,因為我怕有時D茶點唔啱囡囡食,佢會唔食,如果果日茶點係雪菜肉絲米粉,忌廉旦糕,佢實唔洗食,果汁汽水都唔飲,只係鍾意飲水,所以我都冇訂到茶點.

多謝貓女和 Evasky 既分享.

我之前冇幫阿仔訂茶點, 一黎覺得好貴好唔底, 二黎都怕佢唔食學校既野.... 但唔訂之餘又驚佢同其他同學仔唔同, 佢會有奇怪既感覺, 所以請大家分享你地既情況. 而家知道原來都有同學仔冇訂茶點, 咁先安心d.

至於校車, 我都未決定. 原本幫佢申請搭校車, 但 check 過車程, 早上要 8 am 上車, 放學要成 1:25 pm 先落車!!! 返學那程免強接受, 但放學那程大久了, 返到屋企先食飯太餓了. 但如果唔跟校車搵人接放學, 又要佢哋中午12nn 行果條又無野遮又曬既路, 落雨天又會濕晒, 大人細路都會好辛苦. 所以而家都十五十六, 唔知點好.

同埋, 我個仔比較怕差, 都驚佢一個人自己搭校車佢會驚, 會有排喊.... 所以都好煩....

仲有, 好開心可以 join 呢班, 似乎我哋呢班既媽咪好多都上網, 可以大家交流下.

班主任聯絡咗你地未? Ms Nip call 咗我, 話我地呢班有 25 位小朋友, 2位老師帶. 希望各位小朋友都能適應到同埋 enjoy 學校既生活啦 ....

謝謝Bonomama的分享:)
我都很開心識到咁多同班既媽咪,記得多D上來傾傾啦!

Ms Nip 今天call 咗我,聽把聲都幾nice. 我仔仔Nico之前是在另一間幼稚園上了一年pre-nursery, 希望他鍾意返新學校同埋認識多D新同學仔啦!

原帖由 bonomama 於 09-8-6 09:36 發表
仲有, 好開心可以 join 呢班, 似乎我哋呢班既媽咪好多都上網, 可以大家交流下.

班主任聯絡咗你地未? Ms Nip call 咗我, 話我地呢班有 25 位小朋友, 2位老師帶. 希望各位小朋友都能適應到同埋 enjoy 學校既生活啦 .. ...

Nice to meet you too!
今天是第一日上學,我仔仔Nico也是第一日自己搭校車,出奇地他返學和放學都無喊到,而且他說返學好開心!真是一個好開始:)
其他家長,你地的小朋友又如何?大家分享下啦!

原帖由 joanneinnyc 於 09-8-12 09:01 發表
My boy Ray Yao also belongs to N1E. Nice to meet everyone here!

That's great to hear that! My son takes the school bus #18, how about your son? See if they will they the same school bus...

原帖由 joanneinnyc 於 09-8-12 14:30 發表
Yes, ray ray seems to be pretty happy too! Even though it takes longer to come home by school bus due to the rain...

‹ 上一主題|下一主題