用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 沙田校網
go

沙田校網 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 yan321 於 09-7-1 11:57 發表
唔該哂你,你分析得好詳細呀,多謝你的分享。
但現在你小朋友在91叩門,唔係住果度會蝕底d咩?
叩門唔係唔會分地區嚟決定收生架咩?

因為我唸住就算揀91網,我都想去沙官叩門咁囉。

...

我去沙官叩門o既時候都聽到同一時段o既幾個小朋友係91網o既, 所以我諗叩門機會唔會因為唔係同一網而冇o左o既, 不過同網會唔會高分d我就唔肯定o勒!

醒目開學勳章

原帖由 CrystalMok 於 09-7-19 21:26 發表
Hi,
大家好!我都是思前想後用邊個?沙田定大圍?
阿仔本身讀聖心,但聖心真係好難入!我得基本分!
沙官我自己在那裡小學畢業,有多5分!
但沙田又好似選擇多我又幾喜歡培基,大家比下意見啦!
其實是否不用想,沙官就算啦! ...

沙官你有20分, 基本上就入梗o家o勒! 俾我就會入o左沙官先, 再等出年大抽獎之後去培基叩門, 今年培基都有20個叩門位, 都算多. 大抽獎真係好講運, 抽唔到就係抽唔到, 所以如果有間自己ok o既o係手就唔好錯過o勒!

醒目開學勳章

原帖由 CrystalMok 於 09-7-20 21:07 發表
Hi,
但是如果我沒選培基第一,會唔會連叩門機會都無架?
張表應該點填呢?
多謝各位的意見

自行派位只可以揀一間學校, 如果你報o左沙官就冇得揀培基. 又如果沙官自行已經有位俾你, 咁大抽獎你就唔駛玩, 冇機會填培基. 之但係根據今年o既情況, 好似人人都有機會in, 所以我覺得叩門入o既機會都唔少.

講係咁講, 不過有幾樣o野你真係要考慮o下o既, 例如沙官你係咪真係覺得ok? 你對小朋友面試能力有信心d定對大抽獎有信心d? 依家仲有時間, 不妨慢慢諗o下!
‹ 上一主題|下一主題