用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 柏斯學琴?
go

柏斯學琴? [複製鏈接]

想同囡囡(5歲)報學琴, 家附近有間,  請問妳地囝囡有無在那裡學過, 質數如何, 問過好多老師選擇, 有嚴有後生, 應該揀什麼類型的老師好.

另有一間家長可免費陪上堂, 其實係咪比較好些呢.
   0    0    0    0

原帖由 LILY媽咪 於 09-6-25 15:41 發表
想同囡囡(5歲)報學琴, 家附近有間柏斯,  請問妳地囝囡有無在那裡學過, 質數如何, 問過好多老師選擇, 有嚴有後生, 應該揀什麼類型的老師好.

另有一間家長可免費陪上堂, 其實係咪比較好些呢. ...

我囝囝(4歲半)都在栢斯(荔枝角)學,個老師是後生仔(讀緊音樂文憑), 個人覺得小朋友初學一定唔好嚇驚佢,揾個後生d嘅姐姐可能好d,否則嚇怕佢仲衰...

我朋友以前在Tomlee教過,佢話兩間的老師質數都好,要考試評核喎...我自己問過Tomlee, 佢話佢地唔會請八級老師,要文憑以上喎!

不用陪上堂吧!有媽咪係身边個小朋友會冇咁尊心

thank you annienorman,

聽完妳分析, 都係揀個後生, 唔好太惡的老師, 唔係阿女實唔願上堂.

原帖由 annienorman 於 09-6-25 20:23 發表

我囝囝(4歲半)都在栢斯(荔枝角)學,個老師是後生仔(讀緊音樂文憑), 個人覺得小朋友初學一定唔好嚇驚佢,揾個後生d嘅姐姐可能好d,否則嚇怕佢仲衰...

我朋友以前在Tomlee教過,佢話兩間的老師質數都好,要考試評核喎... ...
‹ 上一主題|下一主題