用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問深水埗區邊間幼兒園/幼稚園好呀!請介紹 ...
go

請問深水埗區邊間幼兒園/幼稚園好呀!請介紹 [複製鏈接]

請問深水埗區邊間幼兒園/幼稚園好呀!請介紹

請問深水埗區邊間幼兒園/幼稚園好呀!請介紹
   0    0    0    0

原帖由 cherrytam2468 於 09-6-24 11:57 發表
請問深水埗區邊間幼兒園http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=71&cb=12345612&n=a9e3aee1/幼稚園好呀!請介紹

請問深水埗區邊間幼兒園http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid ...

又一村

原帖由 kingofmelon 於 09-7-5 17:17 發表

又一村

不過又一村無N班架

間間幼稚園的教學理念和方法都唔同,你可上教育處查詢,睇邊間符合你既想法lo再同D家長了解下。我覺得學校的距離都系要考慮ge。我都系深水步個仔就來要報幼稚園,其實都有幾多唔錯既學校啊。

深水步有d咩幼稚園好架...中上個隻...

原帖由 baby0120 於 09-7-10 18:00 發表
深水步有d咩幼稚園好架...中上個隻...

唔知係想要咩中上果隻喎...

我仔仔+女女係崇真小學暨幼稚園, 都ok架。不過升小一就冇選深水步既學校, 我地自己出左去考直資。

回覆 6# silvia_ng 的文章

Your kids studied in Chi/Eng class or Eng/Phu class previously? Which school you choice for your kids finally? Because no other information found from TT, how about other kids located to good private or gov primary schools? Thanks.

回覆 2# silvia_ng 的文章

崇真小學暨幼稚園啦!我的兒子今年升k3(國際班)都幾好,我仲專登由屯門出去讀添

請問國際班功課量如何? 中文程度呢? how about discipline? thanks.
原帖由 mattianmama 於 09-8-16 01:10 發表
崇真小學暨幼稚園啦!我的兒子今年升k3(國際班)都幾好,我仲專登由屯門出去讀添

原帖由 momobbli 於 09-7-10 14:34 發表
間間幼稚園的教學理念和方法都唔同,你可上教育處查詢,睇邊間符合你既想法lo再同D家長了解下。我覺得學校的距離都系要考慮ge。我都系深水步個仔就來要報幼稚園,其實都有幾多唔錯既學校啊。 ...
你有咩心水??

回覆 2# kingofmelon 的文章

可以分享下又一村好既方面係邊嗎..thx
‹ 上一主題|下一主題