用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Piano Teacher
go

Piano Teacher

有冇piano teacher 可以答到我, 這本書適合第幾級彈:

BURGMULLER: Twenty Five Easy & Progressive Studies

我在網上&琴行見到不同版本,
(有黃色底藍字, 有白色底, 有紫紫地色, 有法文曲名,e.g. la candeur, 有英文曲名, e.g. serenity)
應該買邊本?

原帖由 diamondring 於 09-6-24 11:30 發表
有冇piano teacher 可以答到我, 這本書適合第幾級彈:

BURGMULLER: Twenty Five Easy & Progressive Studies

(有黃色底藍字, 有白色底, 有紫紫地色, 有法文曲名,e.g. la candeur, 有英 ...

Burgmuller Op.100
Twenty Five Easy & Progressive Studies
你可以買SCHIRMER'S LIBRARY出版的版本。

你見到第1首,
La Candeur是法文,
譯作英文是Frankness

通常學生有2級程度就可以開始彈。

25La Chevaleresque2007-2008ABRSM Piano Exam Grade 5考試曲目。
24L' Hirondelle2009-2010ABRSM Piano Exam Grade 5考試曲目。

喜歡真正享受音樂

原帖由 diamondring 於 09-6-24 11:30 發表

(有黃色底藍字, 有白色底, 有紫紫地色, 有法文曲名,e.g. la candeur, 有英 ...

You can ask your  piano teacher

死喇, 我買左purple 嗰本!
駛唔駛番去換?

原帖由 bibian 於 09-6-24 15:47 發表

Burgmuller Op.100
Twenty Five Easy & Progressive Studies
你可以買SCHIRMER'S LIBRARY出版的版本。

你見到第1首,
La Candeur是法文,
譯作英文是Frankness。

通常學生有2級程度就可以開始彈。

第25首La Chevale ...

我就係唔想直接問老師, 所以先上黎睇下有冇人答到...
小女考完5級, 老師先叫佢彈呢本, 我見d歌淺,
問老師係咪會skip 住咁教, 如果只係教幾首, 不如影印,
但老師話由教, 當textbook,
咁我有d懷疑, 咪上黎問下大家law

原帖由 RedHeart 於 09-6-25 12:14 發表

You can ask your  piano teacher

just the same!

原帖由 diamondring 於 09-6-25 14:44 發表
死喇, 我買左purple 嗰本!
駛唔駛番去換?