用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德田李兆強小學
go

德田李兆強小學 [複製鏈接]

請問德田李兆強取錄左叩門生未呀? 有冇家長收到通知?
   0    0    0    0

回覆 1# Maychua 的文章

may,

請問有無second in過?我囡囡試過second in,到宜家都無消息,今日打過去學校,佢哋有都通知晒....

回覆 1# Maychua 的文章

may,

請問有無second in過?我囡囡試過second in,到宜家都無消息,今日打過去學校,佢哋有都通知晒,阿囡有同學仔响first round6/15已經通知收咗....

回覆 1# wingyeunglilo 的文章

只係in左一次, 我諗落選了.

原帖由 wingyeunglilo 於 09-6-23 22:33 發表
may,

請問有無second in過?我囡囡試過second in,到宜家都無消息,今日打過去學校,佢哋有都通知晒....

我們放棄德田李兆強個位 (Will be informed 德田李兆強 on 29/6). 繼續努力,希望你們成功!

我女有幾個同學已獲德田李兆強取錄,叩門成功,你們都要繼續努力,加油!

回覆 1# lololove 的文章

請問你囡囡同學係幾時收到消息話收咗?你哋係咪讀金麗?

終於得咗,感謝主!

恭喜你,見你煩左咁,真係替你開心.係唔係最終決定讀呢間嘞?唔知囝囝會唔會同你囡囡同班呢?

原帖由 wingyeunglilo 於 3-7-2009 11:58 發表
終於得咗,感謝主!

原帖由 SSL 於 09-7-3 12:27 發表
恭喜你,見你煩左咁,真係替你開心.係唔係最終決定讀呢間嘞?唔知囝囝會唔會同你囡囡同班呢?
tks!係囉兜兜轉轉入番第一志願,係呀!已經去咗官秀攞番張証,唔知會唔會同班呢!希望啦,到時有交流.....哈哈.....

回覆 5# olivia_123 的文章

hi, 我想請問你為何放棄德田李兆強?因我的孩子現在同時新舊李兆強都收了他,所以我要在7月6日前決定讀哪一間李兆強,希望你們給我些意見吧!

有個問題想問大家:
大家都鍾意TTLSK, 但如果個小朋友上不到頭果班成績, 到中一派位時, 與同樣是較普通的學校比(都係有band 1生的), 會唔會反而較輸蝕呢?

我在另一話題表達了我的意見, 請到以下連結

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1668087&page=52#pid32169687

原帖由 dorismama 於 4-7-2009 00:41 發表
有個問題想問大家:
大家都鍾意TTLSK, 但如果個小朋友上不到頭果班成績, 到中一派位時, 與同樣是較普通的學校比(都係有band 1生的), 會唔會反而較輸蝕呢? ...

原帖由 mtkdc 於 09-7-4 00:28 發表
hi, 我想請問你為何放棄德田李兆強?因我的孩子現在同時新舊李兆強都收了他,所以我要在7月6日前決定讀哪一間李兆強,希望你們給我些意見吧!
我會擇舊個間,整體佢哋有系統d,最衰唔收我,如果要俾兩間d老師同校長一樣咁有heart,功課都係勁多..........

請問2間有咩分別架 ??
原帖由 wingyeunglilo 於 09-7-4 12:17 發表
我會擇舊個間,整體佢哋有系統d,最衰唔收我,如果要俾兩間d老師同校長一樣咁有heart,功課都係勁多..........

wingyeunglilo:
你所指的系統是什麼?校政有系統?課程安排有系統?老師教學有系統?
照行內人士透露:新李兆強的老師比較拼搏肯嘗試,甚至有開放教室,TSA成績高於舊校呢?所以我應該會讓孩子讀新校!星期一會去舊校取回註冊証,再到新校辦理註冊,希望到時能跟你相識吧!

原帖由 mtkdc 於 09-7-4 21:31 發表
wingyeunglilo:
你所指的系統是什麼?校政有系統?課程安排有系統?老師教學有系統?
照行內人士透露:新李兆強的老師比較拼搏肯嘗試,甚至有開放教室,TSA成績高於舊校呢?所以我應該會讓孩子讀新校!星期一會去舊校取回註冊証,再到新校 ...
o~原來你早已有選擇,係呀,佢哋話新個間要叻過舊個間,所以咪搏d囉,不好意思,不知道佢既家協係點.....希望星期一見.....see you soon.....bye.....

各位英明同細心既家長,我怕睇錯,ttlsk個網,今日好似已經轉咗有91%升英中(今日)....tks!

係, 今年新校比舊校成績好, 身為他們的一份子, 我覺得好開心。

原帖由 wingyeunglilo 於 09-7-7 21:30 發表
各位英明同細心既家長,我怕睇錯,ttlsk個網,今日好似已經轉咗有91%升英中(今日)....tks!

原帖由 beywat496 於 09-7-7 21:34 發表
係, 今年新校比舊校成績好, 身為他們的一份子, 我覺得好開心。
Hi, 我想問吓知唔知舊個間有幾多個%派到英中.....tks!
‹ 上一主題|下一主題