用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 仁立面試經歷...
樓主: kawai呢
go

仁立面試經歷... [複製鏈接]

video_ming,
你唔係叩九龍啲小學咩 ????
sarali

原帖由 video_ming 於 09-6-23 19:33 發表
kawai
你姨生女仁立收唔收呀?我囡囡叩門成功了.

咁你係咪會讀呀 ??? 好似話上中學 去 Band 1 嘅機會好大
o家, 恭喜晒.....

原帖由 video_ming 於 09-6-23 20:44 發表

我仁立都有叩,因仁立是葵青區最TOP的學校.

video_ming,

我覺得你教你女女的方法好似好ok喎, 又令佢有興趣讀書, 多啲上來交流心得啊....

sarali

原帖由 video_ming 於 09-6-24 00:24 發表
Kiukiudaddy
仁立囡囡in二次才成功.不只要看書多就收.
老實說囡囡現在in的學校有通知都全收.最有趣事,今天早上爸爸帶囡囡去in九龍學校,囡囡在一課室in,爸爸在另外一個課室等,在等的期間有一位不知是主任/副校長和爸 ...

viedo_ming,
想八吓邊間唔收你囡囡呀 ???  
sarali

原帖由 video_ming 於 09-6-25 23:02 發表
bro_and
仁立我明天交註冊證.
共有四間收,一間等2/7公佈.一間今天收信不收.

video_ming & wingwing2009,
吓, 你哋小朋友嘅幼稚園已經開始有呢類獎攞o架o拿, 我哋荃灣區叫做最 hit 嗰間, 每次結業禮, 每個小朋友都有獎, 當然會分幾類啦, 而且特別乖嘅小朋友都會在活動週內有獎,  因為學校, 校長嘅原意係唔想太分化啲小朋友, 現在才 K3 , 開始上 P.1, 幾時鬥到大 ???  
sarali

wingwing2009,
我諗我個女讀嗰間係冇名次o架, 只有評估量表, 其實我個人認為成績非首位, 我著重品行多一些, 幸好, 我女兒在學校多數都有此類獎狀攞吓........ 而且佢仲唔係太恨有獎, 因為佢知道品行兼優不是為攞獎而做出來的....
sarali

原帖由 wingwing2009 於 09-7-2 10:59 發表
sarali,
係呀..我囝囝間學校N1 開始已有評估(係有考試卷的), 而上年我已知道佢有分名次, 有份上台攞獎的小朋友都是班內頭幾名..不過冇講比家長知..

而今年, 上學期班內頭3名小朋友已知自己考獲名次..同埋有獎攞 (上 ...
‹ 上一主題|下一主題