用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

P1 allocation 2009 [複製鏈接]

My girl will study K1 on coming September, can i know this year allocation for P1 girls.. is big chance to go in mary mount/st paul Primary, if i get 20 points.
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

你好. 以我所知. 高班畢業生之小一派位於大約7月中在學校網頁上上載了.

你也可以到該校校網看一看歷屆畢業生小一派位的情況的!

原帖由 wheellun 於 09-6-21 23:36 發表
My girl will study K1 on coming September, can i know this year allocation for P1 girls.. is big chance to go in mary mount/st paul Primary, if i get 20 points.
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

how many % entered 1st choice?

醒目開學勳章 王國長老

唔好意思. 唔係好明你想問乜野?

入英中同幼稚園是沒有關係的!
原帖由 anthony010103 於 09-7-20 23:49 發表
how many % entered 英中?
主愛我

原帖由 JoJo 於 09-7-21 10:25 發表
唔好意思. 唔係好明你想問乜野?

入英中同幼稚園是沒有關係的!

sorry ,my mistake,i mean 1st choice ...

醒目開學勳章 王國長老

各位,
我留意到幼稚園 已 update 左小一派位既情況. 大家可以入去望下.

anthony010103,
你係想問 第一輪有幾多入到嗎? 我見到學校的 word 檔有講埋入左既小朋友係第一/二輪入既. 咁你可以計到幾多 %

如你係想問入到第一志願既. 我諗答唔到你啦. 因那個檔案沒有提供.

原帖由 anthony010103 於 09-7-21 14:08 發表

sorry ,my mistake,i mean 1st choice ...
主愛我

thx...i wonder many students used 20+ marks to enter those good/famous schools.....Mine is 15 only   

anthony010103 :

等我答下你,唔知可唔可以幫到你.

你有20分,是否首名子女(5分)、宗教(5分)及適齡(10分)呢.

其實適齡10分個個都有.

你只有宗教及首名分,而首名也很多的是,所以要看每年的投考人數才知有沒有機會.
如該年報的沒有哥/姊在該校就讀或其他比你高分的,才會有機的.不過都好難啦!
‹ 上一主題|下一主題