用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無人已收到浸聯叩門取錄通知呀?
go

有無人已收到浸聯叩門取錄通知呀?

如題, 謝謝.

苦等中? 你呢? 希望大家都有好消息啦, 從未咁想聽到電話響....

我也是, 但現在已三點, 只剩下兩個鐘, 唉....

原帖由 carcar 於 09-6-17 14:48 發表
苦等中? 你呢? 希望大家都有好消息啦, 從未咁想聽到電話響....

原帖由 YanYansweetie 於 09-6-17 14:57 發表
我也是, 但現在已三點, 只剩下兩個鐘, 唉....

有沒有消息.

我個女嘅同學仔 ok o拿....

原帖由 kiukiudaddy 於 09-6-17 18:42 發表
我識嘅家長連埋我自己都係失敗,我真係好想見下叩門成功的小朋友,想知道要優異成點先可獲垂青。

原帖由 sarali 於 09-6-17 19:37 發表
我個女嘅同學仔 ok o拿....
boy or girl

我個女得左! 開心到喊!

原先派位派到第十三志願, 尾數上來第五位, 發夢都唔估到既小學. 呢幾日係甘發惡夢.所以, 而家的心情係開心過中六合彩.

08年 - 62網叩門實錄

http://forum.baby-kingdom.com/thread-1630862-1-9.html

for your information. and I'm sorry I can't tell cos my girl was enrolled from the lucky draw

早就叫你唔好浪費時間啦, 你又唔信, 仲有浪費時間唔緊要, 唔好期望咁高o麻......嗰個係女仔....我哋一早貼佢得, 因為有好多因素嘅, 我o係度著實唔方便講太多, 有機會我 pm  你啦....
你點呀, 叩到邊間呀, 我有時都諗起你, 希望你第二啲  ok 啦......

原帖由 kiukiudaddy 於 09-6-17 22:16 發表
可否分享該位同學仔優勝之處。
另外排位、誠意、家庭背景、portfolio等是如何,
好想幫下年度家長叫佢地唔好浪費心力響叩浸聯門。

醒目開學勳章 王國長老

我囡囡都唔得
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

介唔介意講邊間幼稚園 ???

原帖由 kiukiudaddy 於 09-6-18 18:51 發表
一早叩到第二志願深天在手,只不過浸聯極之近便,都想更上一層樓。

不過In 個陣時已預咗,連帶位嗰個老師都木無表情,簡直係例行公事,敷衍家長。
仔仔仲話in 嗰兩位主任一樣係ji 都唔笑咁對住小 ...

咁你信唔信有人事關係呢樣嘢, 以我所知有啲係, 有啲唔係 ( in 都冇 in 都收, 不過應該係好後時間, 有人放返個位出嚟), 點都好啦, 唔好叫朋友對呢間期望咁高啦, 大家開心, 好嘅學校應該唔止佢一間嘅, 大家加油.....
我個女有兩個抽獎全程揀佢, 叩門都唔得, 好想入的話, 睇睇有冇人放位啦.....
咁深天都唔錯o架, 咁你會唔會讀 ????

原帖由 kiukiudaddy 於 09-6-18 18:51 發表
一早叩到第二志願深天在手,只不過浸聯極之近便,都想更上一層樓。

不過In 個陣時已預咗,連帶位嗰個老師都木無表情,簡直係例行公事,敷衍家長。
仔仔仲話in 嗰兩位主任一樣係ji 都唔笑咁對住小 ...

估到, 聖 xx , 我哋幼稚園同佢哋係同會o架, 都唔係收晒 (叩門)

原帖由 kiukiudaddy 於 09-6-19 18:20 發表
邊間幼稚園無謂講,總之在麗城區,之前聽老師話校長曾致電問浸聯會唔會In我地幼稚園嘅學生,但係佢地無回覆。
深天讀唔讀?唔讀仲有邊間?現在反而諗緊若荃官叫in仲去唔去。(仔仔鍾意深天多過荃官,我都對深天好有好感。)

...

荃官, 都係我心水之一, 不過都係超鍾意 " 馬基"

原帖由 kiukiudaddy 於 09-6-19 18:20 發表
邊間幼稚園無謂講,總之在麗城區,之前聽老師話校長曾致電問浸聯會唔會In我地幼稚園嘅學生,但係佢地無回覆。
深天讀唔讀?唔讀仲有邊間?現在反而諗緊若荃官叫in仲去唔去。(仔仔鍾意深天多過荃官,我都對深天好有好感。)

...

冇錯, 做家長絕對要對學校有信心, 這才可開心渡過六年光景....

原帖由 kiukiudaddy 於 09-6-19 23:13 發表
放心,過多幾年的深天絕對拍得住今日的馬基,班舊生畢埋業後情況會更加明顯,好在仲有個細仔跟到食住條水。