用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 華德學校 2009入讀華德上午校,請來
go

2009入讀華德上午校,請來 [複製鏈接]

大家聯絡0下,交流0下0拉.
   0    0    0    0

點解唔揀下午校呀?

我個大仔係上午校讀,其實我無意比校上午校及下午校,兩校各有特色,但一向上午校的成績及派位比校好0的,0的小朋友校外都攞好好成績,我個仔宜家四年級,早幾年下午校收得兩班,所以我就揀上午校,

實我覺得校舍新都好好,不過讀41網,都係想個仔成績好,派位好0的0者,所以就無揀下午校.

原帖由 mipig2008 於 09-6-21 20:36 發表
點解唔揀下午校呀?

醒目開學勳章

hi eieio,

想請問上午校係咪好嚴, 另外上午校上課時間幾點? 如果下午要參加校內活動, 校車係咪唔接放學? thx!

原帖由 eieio 於 09-6-22 11:18 發表
我個大仔係上午校讀,其實我無意比校上午校及下午校,兩校各有特色,但一向上午校的成績及派位比校好0的,0的小朋友校外都攞好好成績,我個仔宜家四年級,早幾年下午校收得兩班,所以我就揀上午校,

實我覺得校舍新都好好, ...

原帖由 eieio 於 09-6-17 10:17 發表
大家聯絡0下,交流0下0拉.

Hello eieio,

您好!小女今年會入讀小一,好緊張!多多指教
想起那天.............老公,我好肚痛,應該作動了。咁你等陣先,我要沖涼洗頭同攞埋啲書去睇呀!你知啦,要坐好多個鐘加麻。@_@

您好! 請問您的兒子讀得開心嗎? 小兒亦是準小一生(上午校), 華德學校出名校風品德好, 而且著重普通話教學, 派位聽聞都好好, 但是請問上午校老師是否很有愛心? 小朋友是否喜歡返學和主動學習呢? 請指教! 謝謝 !

佢讀得好開心,我記得佢二年班的時候,佢話要買本西遊記來看,話0的同學好多都看,我都好surprise佢地竟然睇0的禁深0既書.....

唔知點解,上午校好似冇セ人回應咁嘅。
想起那天.............老公,我好肚痛,應該作動了。咁你等陣先,我要沖涼洗頭同攞埋啲書去睇呀!你知啦,要坐好多個鐘加麻。@_@

回覆 3# eieio 的文章

我囡囡都係今年9月入讀華德上午校, 因為我老公都係舊生, 都係讀上午校. o的時間會好用o的囉. 小朋友下午返到屋企多o的時間做巧課. 雖然新校社係下午校, 都要明年1月或4月至搬. 老師都講過上午校派中學係派得好o的家.
KadMum :-D

您好! 多多交流吖

Hello 咁多位,今曰正式開學啦。亞女話佢好開心,你哋呢?
我女女搭校車架,放學時間我專程去校門睇下,跌序好好,校長重出埋黎視察

原帖由 eieio 於 09-6-22 11:18 發表

實我覺得校舍新都好好, ...

你好, 想請問新校不是41網的嗎? 上/下午的升中不是一樣的嗎?

回覆 2# Sukiooo 的文章

你囡囡邊班呀,我囝囝在1A2.

醒目開學勳章

Hi 各位,
我囝囝都係上午班

原帖由 eieio 於 09-9-3 10:18 發表
你囡囡邊班呀,我囝囝在1A2.

Hello, 我女女1A1呀

Hello, 我囡囡讀1B2.

原帖由 Sukiooo 於 09-9-5 00:09 發表

Hello, 我女女1A1呀
KadMum :-D

hi , my daughter is 1B2 too.
原帖由 KadenceCheng 於 09-9-22 18:08 發表
Hello, 我囡囡讀1B2.

Hi Fatty 418,

我都係20分諗著1st round 報華德上午. 有朋友講20分機會都幾大. 不過, 我就唔係好放心, 都會報直資做 back-up.

‹ 上一主題|下一主題