用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘基華小學面試通知
樓主: benben23
go

九龍塘基華小學面試通知 [複製鏈接]

同你一樣, 但馬頭涌最後都係遲到15分鐘, 不過照in, 好多人in,在電梯內有小朋友說要圖畫, 但我個囡都沒有, 只係問問題, 重有in埋我

原帖由 stellat 於 09-6-26 18:45 發表
2a小巴o係又一城落,阿女平時都係搭呢架車返學,但要行去kw起碼要25mins.無可能呀!佢平時返學行10mins,無ar遮頭都唔係好願,校車表和書單已出,你去kw website睇一年級書單,入面有得click校車,校服,買書等資料......

另 ...

真係好多人呀,我地又撞到同學仔,又撞到朋友仔....
我地都只係問下野,阿女入去先,老師問完就請我地入去,主要都係問平時o係屋企做咩?我地都無表演啊.....之前聽人講係有既,我以為今年改左無,原來只係我個女無!算喇,都預左無咩機會!

stellat,

my god ,校車上車時間7:00am 咁鬼早,洗唔洗呀 成8時10分上堂, 佢話8:30am 要返到學校,唉

原帖由 stellat 於 09-6-27 22:16 發表
真係好多人呀,我地又撞到同學仔,又撞到朋友仔....
我地都只係問下野,阿女入去先,老師問完就請我地入去,主要都係問平時o係屋企做咩?我地都無表演啊.....之前聽人講係有既,我以為今年改左無,原來只係我個女無!算喇,都 ...

eemother,

你係咪今日去攞番註冊證,跟住去kw註冊? 因為我今日落去攞註冊證時見到有一個放棄學位而轉去kw既人名呀,唔知係咪你呢?
另我唔打算搭校車呀,因一黎好貴,二黎我女唔肯.........!
你會在7月6日買校服,書簿嗎? 我想等果兩間結果先買......,你呢?

Hi Sweetuse,

Thank you for your information.

保持聯絡,有好多野要請教你, Thank you.

原帖由 sweetuse 於 09-6-27 00:11 發表
今年升P.2在剛過去一年讀得很開心, 不是太大壓力, 工課量不是太多, 大約4-5樣, 好輕鬆可完成, 黙書中和英隔一星期一次, 學校有很多活動和比賽, 小朋友都很積極參與   ...

Hi ladybug,
多多指教, 不用客氣
原帖由 ladybug 於 09-6-29 19:19 發表
Hi Sweetuse,

Thank you for your information.

保持聯絡,有好多野要請教你, Thank you.

no, 我昨日早上去的, 我都自己揍返學, 至於放學未有著落, 因為屋企坐2a連行埋都係25-30分鐘, 唔洗咁早返, 呢間學校校車服務, 早前已看到唔太好,你對另2間有信心嗎, 7月2日已知馬頭涌ok or not la, 至於循道你in 幾點?? 你覺得機會高嗎??每小朋友都係問簡單問題,個個都識答

原帖由 stellat 於 09-6-29 18:48 發表
eemother,

你係咪今日去攞番註冊證,跟住去kw註冊? 因為我今日落去攞註冊證時見到有一個放棄學位而轉去kw既人名呀,唔知係咪你呢?
另我唔打算搭校車呀,因一黎好貴,二黎我女唔肯.........!
你會在7月6日買校服,書簿嗎 ...

今日基華仲打緊電話給面試學生問係米會讀,可見都好多人考到又唔去登記。

eemother,

你搭2a? 邊度落車?o係又一城行過去?好遠喎.....,放學我都未知呀.有人話行小路o係喇沙門口搭2a,我要試下先!
果兩間我都無信心呀.馬頭涌我當然希望得喇,但我覺得我地答得唔好囉,唔知點解阿女果次in得好輕鬆,in既時候仲同daddy玩.但當時我同老師講緊野喎....!而且我地都無天才表演.
至於循道咁少位,我in8:30,而且阿女唔識答呀,老師問4+?= 8,阿女無信心就話唔識....!因為老師問過佢鍾意咩科目,佢答數學,但in咁短時間.都係果句,要睇佢想收邊類小朋友......!

原帖由 eemother 於 09-6-30 11:48 發表
no, 我昨日早上去的, 我都自己揍返學, 至於放學未有著落, 因為屋企坐2a連行埋都係25-30分鐘, 唔洗咁早返, 呢間學校校車服務, 早前已看到唔太好,你對另2間有信心嗎, 7月2日已知馬頭涌ok or not la, 至於循道你in 幾點 ...

返學2a 在醫院下一站落近好多, 我昨日都搭多一個站行返轉頭,
回去就是在喇沙出面有站,另外12abus 都經,不過時間耐些

原帖由 stellat 於 09-6-30 12:18 發表
eemother,

你搭2a? 邊度落車?o係又一城行過去?好遠喎.....,放學我都未知呀.有人話行小路o係喇沙門口搭2a,我要試下先!
果兩間我都無信心呀.馬頭涌我當然希望得喇,但我覺得我地答得唔好囉,唔知點解阿女果次in得好輕鬆 ...

請問你係咪穿過伯爵街,行何tung道上去?還是係穿喇沙利道轉入蘭開夏道?我諗住家長日試下!12a巴士我都經呀,起碼放學實上到車....!

原帖由 eemother 於 09-6-30 12:50 發表
返學2a 在醫院下一站落近好多, 我昨日都搭多一個站行返轉頭,
回去就是在喇沙出面有站,另外12abus 都經,不過時間耐些

醒目開學勳章

星期二通知我個仔可以 register 啦! 大家分享吓基華 P.1 情況 !

原帖由 stellat 於 09-6-30 21:10 發表
請問你係咪穿過伯爵街,行何tung道上去?還是係穿喇沙利道轉入蘭開夏道?我諗住家長日試下!12a巴士我都經呀,起碼放學實上到車....!

原帖由 benben23 於 09-7-2 01:03 發表
星期二通知我個仔可以 register 啦! 大家分享吓基華 P.1 情況 !

你幾時註冊? 洗唔洗搭校車?

醒目開學勳章

今天上午巳全部辦妥, 因下午要返工.我住大圍要坐校車. 星期一回校再處理. 我見書單內冇英文書買?

原帖由 HIN2003 於 09-7-2 10:11 發表

你幾時註冊? 洗唔洗搭校車?

原帖由 benben23 於 09-7-2 13:05 發表
今天上午巳全部辦妥, 因下午要返工.我住大圍要坐校車. 星期一回校再處理. 我見書單內冇英文書買?

英文書係用故事書, 須另外購買.
6本 $184.00

醒目開學勳章

唔該你的資料,我巳再看清楚書單了. 我想問吓中文是用普通話教或中文教呢 ?

原帖由 HIN2003 於 09-7-2 14:51 發表

英文書係用故事書, 須另外購買.
6本 $184.00

原帖由 benben23 於 09-7-2 15:30 發表
唔該你的資料,我巳再看清楚書單了. 我想問吓中文是用普通話教或中文教呢 ?

之前有mami話小二開始用普通話教中文, 唔知今年有無更改.

原帖由 benben23 於 09-7-2 13:05 發表

記唔記得我都住沙田,好似無校車線!一切找保姆車,不如我地一班bk mami 06-07-09約埋在school 見!

醒目開學勳章

OK 呀! 你check pm.

原帖由 WATHT 於 09-7-3 00:33 發表

記唔記得我都住沙田,好似無校車線!一切找保姆車,不如我地一班bk mami 06-07-09約埋在school 見!

醒目開學勳章

You can send your contact details to my e-mail
[email protected]

原帖由 WATHT 於 09-7-3 00:33 發表

‹ 上一主題|下一主題