用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 北角循道學校 有冇北角循道小學(上午校)的朋友?? ...
樓主: kingkingmui
go

有冇北角循道小學(上午校)的朋友?? [複製鏈接]

mamamia,

好多謝你嘅意見!

我囡囡依家係衛理幼稚園讀k2,今年9月要揀學校,我心儀都係衛理小學,但係我要跨網所以我驚機會好微.

hello, mouse0231,

你有幾多分申請自行收生? 如果第一階段收左, 唔駛驚抽獎, 就算要跨網抽獎, 我相信你都唔駛驚, 皆因港島東d小學未至於好似41網d名校爭到頭崩額裂. cheers!

原帖由 mouse0231 於 09-6-18 15:10 發表
mamamia,

好多謝你嘅意見!

我囡囡依家係衛理幼稚園讀k2,今年9月要揀學校,我心儀都係衛理小學,但係我要跨網所以我驚機會好微.

原帖由 mouse0231 於 09-6-18 15:10 發表
mamamia,

好多謝你嘅意見!

衛理小學好似只有上午校2班,下午校2班?

醒目開學勳章

我同事囡囡都係衛理幼稚園學生, 今年1st round選衛理上午唔得, 2nd round 甲+乙部都放衛理上午做 1st, 結果中咗(佢係net 14), 她都唔知幾開心!!! 如跨區, 機會當然會微d!!!

原帖由 Mamamia 於 09-6-18 15:46 發表
hello, mouse0231,

你有幾多分申請自行收生? 如果第一階段收左, 唔駛驚抽獎, 就算要跨網抽獎, 我相信你都唔駛驚, 皆因港島東d小學未至於好似41網d名校爭到頭崩額裂. cheers!

...

唔明? 甘即是循道會有兩個校舍; 兩個都將會係全日制?

原帖由 anna_gigi 於 09-6-17 15:51 發表

全日制係2010年9月轉全日,上午校為原地址,下午校轉為新校舍.
Don't worry!Be happy![/color purple]

原帖由 chingbb 於 09-9-4 15:53 發表
唔明? 甘即是循道會有兩個校舍; 兩個都將會係全日制?

對.會是有兩間校舍都係全日制

阿仔返左北循(上午)小一幾日, 暫時d功課都好簡單, 未有黙書住, 都ok. 不過佢兩節小息都吾食野(個食物盒冇開過), 佢話掛住睇圖書wor, 係真吾係呀?

原帖由 kingkingmui 於 09-9-10 14:11 發表
阿仔返左北循(上午)小一幾日, 暫時d功課都好簡單, 未有黙書住, 都ok. 不過佢兩節小息都吾食野(個食物盒冇開過), 佢話掛住睇圖書wor, 係真吾係呀?

我個囡好多功課做

各位北循媽咪, 我囡囡都係今年入讀小一D 班, 囡囡話依家讀書仲開心過幼稚園 , 工課都唔算多. 但我比較擔心測驗同考試. 因為幼稚園是沒有這些呀
我有一個可愛之女兒 ~ みこ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

請問學校有冇規定學生要學一至兩樣野架 (樂器/運動)??
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

回覆 1# paltiBB 的文章

學校沒有指明學生要學一至兩樣野, 我個女都沒有報課外活動.
我有一個可愛之女兒 ~ みこ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

吾知點解, 我仔上1c, 佢要學一種樂器wor(木童x不計)...我仲煩緊...

原帖由 paltiBB 於 09-9-29 10:51 發表
請問學校有冇規定學生要學一至兩樣野架 (樂器/運動)??

返左學幾個月, 你地小朋友係咪愈來愈開心 ? (只返半日)
出年先轉全日整 ??
‹ 上一主題|下一主題